Pod dveřmi je vidět izolace

Profilova fotka
Dobrý den, trochu mě překvapilo zjištění, že po položení finální vrstvy podlahy v interiéru je pod dveřmi na terasu vidět izolační podkladní profil (zřejmě purenit), pokoje ještě nebyly zalištované. Z exteriéru je povrch terasy zároveň s rámem okna a dveří, v interiéru je tak 7 cm schod od rámu k podlaze. Trochu mi to hlava nebere, je to konstrukčně správně? Nepřišlo mi to divné až do chvíle, kdy se vymalovalo a položily podlahy a pod okny svítí tohle...
Odpovědět
máš foto?
Odpovědět
Profilova fotka
Přímo jsem to nefotila, ale vidět to je. Fotka je po vylití podlah, takže tam v reálu přibyl jen nějaký miralon a plovoučka.
Odpovědět
Profilova fotka
tady je to vidět vpravo po podlahách.
Odpovědět
@wiki85 tak buď asi špatně vyměřili a usadili dveře - pokud jinde výška podlahy sedí - třeba interiérové nebo vstupní dveře? nebo pokud to nesedí nikde tak je chyba ve výškách u skladby podlahy. Já kdybych nepohlídala vrstvy EPS v podlaze tak máme beton až ke dveřím k prahu a nevešla by se podlaha. Kamarádka zase opačně - ti měli málo polystyrenu takže někde vylívali asi 9 cm anhydridu, jinak by měli vše nízko.
Odpovědět
@wiki85 jestli Vám interiérové dveře sedí - většinou 197 cm. A problém je jen u portálu tak je špatně vyměřený firmou na okna. U nás si kontrolovali vágrys když to zaměřovali před výrobou a pak i usazovali.
Odpovědět
Profilova fotka
Interiérové dveře sedí, vstupní dveře sedí, všechno v pořádku až zde. Čeká nás technická přejímka a tohle mě pálí fakt nejvíc, protože pokud jsou spatně zaměřená a dodaná okna, je špatně i výška podlahy na terase. Ta je totiž zároveň s rámem (tak jak by to asi mělo být).
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě pro pořádek, že neplaším zbůhdarma, takhle je to v bytě nad námi... podlaha zároveň. Tak co teď???
Odpovědět
@wiki85 To je tak těžko. Chybu mohlo udělat více lidí. Projektant, zednící, borci, kteří to přišli zaměřit, ten, co jim objednávku oken schvaloval, dozor a já nevím kdo. Pokud je to na klíč, reklamovat. Každopádně si to asi budou lidi přehazovat a házet vinu jeden na druhého.
Odpovědět
Mě se nezdá že by to bylo špatně realizované (vzhledem k tomu že z exteriéru výška sedí), ale asi špatně naprojektované (nedomyšlené). Ten byt nad vámi to foto se jedná o balkon? a pod vaší terasou je byt nebo jiný prostor?
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 @davex Pod námi je také byt, jen přízemní. Horní byt má stejnou terasu jako my, proto mi to přijde divné.
Odpovědět
@wiki85 Mno tak to vypadá, že máte terasu o 7 cm výš, než podlahu, v tom byl asi problém.
Odpovědět
@wiki85 Dobrý den, pokaď je při vyměřování balkonových dveří vynesen na stavbě váhorys který mi jasně definuje výšku jednoho metru od čisté podlahy (pochůzí vrstava) nemůže se stát že se stane tato chyba.Od tohoto váhorysu se poté vše odměřuje. Každopádně purenit má být vždy pod úrovní čisté podlahy - tady se stala jednoznačně někde chyba.
Odpovědět
Článek se načítá
@wiki85 jak už bylo psáno výše. Předpokládám, že balkon byl dříve než okna / dveře a byl o těch 7cm výše, čili okna / dveře nešli zapustit na výšku podlahy bytu. Pokud tedy byl první balkon a až pak se dávala okna, tak to není chyba zaměření ani osazení oken, ale problém je balkon
Odpovědět
Jinak my tedy balkonovky máme jako na fotce.
Odpovědět
Pardon, ještě fotka, nejde udělat v editaci. No, neumím si představit přeskakovat 10cm práh při vchodu na terasu, ale jestli to je tak, jak píšou kluci výše, že byl dříve udělaný balkon, tak asi moc možností nebylo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?