Vnitřní dekor oken. Ano/ne?

Pro co jste se rozhodli vy a co vás k tomu vedlo? :)
Odpovědět
Je to vždy o vkusu jednotlivce. Když se rozhodnete pro bílé zevnitř, nic nezkazíte jakoukoliv podlahou, dveřma, nebo vymalováním atd... když dáte hnědé dovnitř, musíte tomu dekoru přizpůsobit minimálně podlahu nebo i dveře. My jsme dali antracit z obou stran, protože jsem chtěli i antracitové zásuvky a vypínače, k tomu máme šedo-dubovou kuchyň a dubové podlahy. a nechceme barevné zdi. Musí si to člověk promyslet dopředu, jakej má vkus a jak chce kombinovat.
Odpovědět
Máme zelené okna, i zevnitř, rozhodla cena, dvoubarevná by byla dražší. 🙈 Ale i tak je milujeme. Zelená je skvělá.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdražší varianta je 2 různé dekory. Pokud máte ale v interiéru pocit, že venkovní dekor se tam nebude hodit můžete se rozhodnout podle ceny. My máme dřevo, jiný dekor dřevěných podlah a nás to nechává v klidu 🙂.
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych raději stejný dekor vně i uvnitř, a přesto máme dva dekory. Na požadavek města jsme se museli shodnout se dvěma dalšími stavebníky a rozhodlo se pro antracit, tehdy nejvíce in. Dovnitř jsem pak ale tmavá okna nechtěla, dva dekory taky ne, no byl to boj. Nakonec jsme vybrali takový šedo-béžový odstín a k mému překvapení nemám se dvěma dekory absolutně žádný problém, pokud se na to člověk nezaměří, tak si toho ani nevšimne. Aspoň já se dívám z okna ven a ne na rámy. My měli za jiný dekor příplatek 4.600 Kč (r. 2020), takže vzhledem k celkové ceně oken žádná tragédie. Určitě je dobré popřemýšlet, jak bude vypadat interiér, k oknům pak ideálně sladit i dveře. Za mě jsou super šedá okna, nejsou tak tmavá a dobře se k nim vše ladí.
Odpovědět
@venouska Mě za 10 oken řekli doplatek za vnitřní dekor ve výši cca 15.000,- Kč. Já na vizuálno a estetiku moc nejsem, takže jsem spíše rozhodnutý pro vnitřek bez dekoru (v bílé), ale hledám tu názory, jestli mi někdo nevysvětlí, že by to byla úplná blbost :o)
Odpovědět
@tulda27 my teďka stavíme a okna se musí kvůli termínu objednávat ve chvíli, kdy ještě ani nestojí hrubá stavba, takže se rozhodujeme čistě naslepo, podle pocitů. Ale zatím vede vnitřek bez dekoru - bílý.
Odpovědět
@robertpok proč by to měla být blbost? Každý dle svého rozhodnutí. My máme vnitřek bílý. Už si nepamatuju kolik navíc by bylo i za vnitřní dekor. Ale nevadí nám to. Já nejsem moc typ, kterému musí vše ladit. Ale bílé vnitřky jdou ke všemu 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@robertpok tak to jsme se rozhodovali při stavbě nového domu všichni- ne ve svém domě, ale podle zkušeností od jinud. Bílou nezkazíte nic, k ostatním barvám se dá také ladit interiér dobře, pokud neřešíte cenu/nemá to na cenu vliv je barva oken opravdu jen na vašem vkusu. Já chtěla vždycky dřevěná a mám je. Kdybych ale měla plast budu mít bílá, ala dekor dřeva na plastu bych nechtěla. Přeji ať dobře vyberete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?