Výrobní omezení velikosti oken

Dobrý den, vybíráme dodavatele dřevěných oken do novostavby RD a při poptávce u společnosti Vekra jsme dostali informaci, že některé rozměry oken neumí vyrobit. Konkrétně se jedná o rozměry 210/75 cm, 125/75 cm a 75/75 cm. Prosím, nemáte zkušenosti s výrobou oken této nebo podobné velikosti? Případně, nevíte, který dodavatel oken by takové rozměry uměl vyrobit? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechali jsme si dělat okna u " okna s vůní dřeva" a s žádným rozměrem problém neměli. Byly to repliky oken původních a každé mělo jiný rozměr. Doporučuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mjn:

Dobrý den, vybíráme dodavatele dřevěných oken do …
@mjn A čo na to iné firmy?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@mjn A čo na to iné firmy?
@roman_ Poptávám dále. Zdá se, že jinde to půjde.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mjn:

Dobrý den, vybíráme dodavatele dřevěných oken do …
@mjn Byl bych dost opatrný s tím, co vám naslibují. S dřevěnými okny tedy zkušenost nemám, ale u plastových mi spousta dodavatelů naslibovalo rozměry, které přesahují maximální hodnoty dané výrobcem profilu (což jsem si dohledal v technických listech). Viděl jsem i jak to pak dopadá. Po třech letech vyvěšená okna, která nejdou seřídit. U kvalitnějších (dražších) profilů lze udělat o něco větší rozměry. U dřevěných to asi bude obdobné, není dřevo jako dřevo.
Odpovědět
To je pravda, najčastejšie používané profily napr. nezvládajú 240 cm, čo je štandardná výška HS portálu a aj tak to predávajú a očividne s tým nemajú problém. A v spojení s antracitovou farbou na slnku sa môžu fakt významne krútiť. Drevo s tým obvykle problém nemá.
Odpovědět
Já bych si dal hlavně pozor na to koho přesně oslovuje s tou poptávkou oken a jestli to je skutečna ta firma, kterou chcete. Slyšel jsem v poslední době docela dost případů, kde se výrobci oken tváří jako někdo úplně jiný. Ono už třeba jen, že lákají na slevy, ale samozřejmě ta sleva pak odpovídá té kvalitě tech oken.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?