Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj všem, obracím se na vás s prosbou o radu ohl… @rumcajk určitě rozdělit. My máme v kuchyni a jídelním koutem 4 okruhy světel (mezi linkou a ostrůvkem, nad ostrůvkem, nad jídelním stolem a zbytek pokoje) + světlo nad linkou + světlo digestoře. V zimě někdy svítí vše, zbytek roku dle potřeby. V obýváku máme jen 2 okruhy, plus ještě lampu a část pokoje je tmavá a hodila by se druhá lampa. Jinak v kuchyňské části a hlavně u jídelního stolu trávíme jako rodina spoustu času, hrajeme hry s dcerou i se tam učí, takže dobré osvětlení je základ.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj všem, obracím se na vás s prosbou o radu ohl… @rumcajk Jo, tři okruhy (kuchyň, obývák, jídelna) + jeden na lampičky dává smysl. Flexibilita je fajn. Můžeš si pak pustit jen to, co fakt potřebuješ, třeba večer jen lampičky v obýváku nebo světlo nad linkou.My to máme doma podobně. Zvlášť kuchyň, obývák a pak stmívatelné světlo nad stolem. Člověk fakt ne vždycky chce všechno najednou. A hlavně víc okruhů dneska už není žádná extra věda. Takže za mě klidně to udělej, později to oceníš. 😉Odpověď na příspěvek od radim2015:
No já jsem v obývákokuchyni udělal 17 okruhů a ta… @radim2015 k tomu minimálně 17 vypínačů ale spíše mnohem více ovládání z více míst to musí být fajn mít tolik vypínačů u sebe 😁Odpověď na příspěvek od edison101:
@radim2015 k tomu minimálně 17 vypínačů ale spíše… @edison101 Je to fajn - na třech místech 5+5+4 krabic, některé dvoj a jiné jednoduché. Z více míst mám pouze světla v jídelně. Řešit to aplikací si nedovedu rozumně představit.Odpověď na příspěvek od radim2015:
@edison101 Je to fajn - na třech místech 5+5+4 kr… @radim2015 tak to je fajn že je to fajn. 😁 Nedovedu si to představit to tak mít. Osobně když někde dělám tyto místnosti tak obývák dávám na 2-3 okruhy což je z praktického hlediska naprosto dostačující případně ještě jeden okruh když chce někdo světlo za tv. Jídelnu jeden max dva okruhy nad stůl. A kuchyň taky 2-3 hlavní světlo na stropě, pod linkou a když někdo má bar tak nad něj.