Síla drátu v pletivovém plotě

Profilova fotka
Ahojte, chtěl bych se zeptat, jestli a jak důležitý je rozdíl v síle drátu v 3D svařovaném pletivovém plotě. Zvažuju 4mm vs 5mm, jelikož cenově mě to vychází zhruba o 10 tisíc rozdíl, tak se ptám, jestli v tom je znatelný rozdíl.... plot bude vysoký 123cm (možná 153cm, to se ještě rozhoduju). Předpoklad je, že plot prorostou thuje, takže jde čistě jen o to, jestli ten 1mm rozdílu udělá nějaké brikule třeba v případě silného větru, nevím.... stínící tkaninu na tento plot dávat nebudu. Díky za odpověď 🙂)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozdíl bude právě v ceně,pevnosti,průhlednosti, váze a jinak nic.Za mě bych dal ten levnější a ušetřených 10k bych využil na jiný živý plot než jsou odporné, hřbitovní thuje kolem kterých nic neroste.
Odpovědět
Profilova fotka
Spíše mi šlo o zkušenosti 🙂 je mi jasné, že když je něco tenčí, bude to lehčí a levnější a ne tak pevný.... jen je otázka jestli je to znát a 4mm jsou "šitový", nebo to poznat nejde 🙂 .... tahle PanLorencovská rada mi je k ničemu.... A ohledně rady k ušetřenejm 10 tisícům a pořízení jiného živého plotu - thuje mám už rok vysazené a jsem s nimi spokojen 🙂 kdybych potřeboval poradit, jestli thuje, nebo něco jiného, nebudu se ptát na rozdíl v plotech, ale zeptám se na thuje 🙂 tudíž děkuji za totálně zbytečnou reakci a poprosím někoho, kdo k tomu má co říct, jestli by mi mojl poradit. Díky všem ještě jednou
Odpovědět
oskar83 😄. Zajímalo by mě, co je pro Vás esteticky přijatelné a co byste doporučil. A co rovné rohlíky? Je to ještě v toleranci nebo by byly lepší do spirály? 😄 Vždyť je to přeci jedno, co si tam pán vysadí. Je to na jeho pozemku a má s tím být spokojen on, nikoliv vy. Každopádně pro p.Zdeňka Válka. Příbuzní 4mm drát 15let na plotě. Nikdy plot nepředělávali a neopravovali. To je tak vše co k tomu já mohu přidat. Snad Vám to k něčemu bude.
Odpovědět
Profilova fotka
@yesman díky za postřeh 🙂 Jinak někdo má na zahradě živej plot z thújí, někdo má zahradu obehnanou betonovým plotem, jakej bejval okolo kasáren.....každýho věc 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už psal @oskar83 - rozdíl bude v pevnosti, takže pokud hrozí přelézání plotu (například dětmi) nebo větší pes, tak doporučuji pevnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?