Větrání půdy

Zdravím chci se zeptat zda máte větrané půdy v bungalovu díky
Odpovědět
Profilova fotka
Co to znamena?🙂 mam na vrsku strechy odvetravaci tasky a nad podbitim to taky vetra 🙂
Odpovědět
To jo mam to taky tak i když plech ale nemám tam okna ani střešní mám strach z přehřátí domu půdy aby tam nebylo 70stupňů
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nemam na pude na okna 🙂 ... v lete tam vedro je... ale pokud tam clovek neskladuje baterie, tak pohoda.... mam ram i wifi router a pohoda 🙂 ... a strechubmam cernou... (betonova taska)
Odpovědět
Máme na patro, sedlovku, větrané to je mezerou mezi plechem, laťováním a folii, protože pod folii máme pětku polystyren a celé je to zevnitř zadělané zapolystyrenované a zavatované, takže jen nad tím to větrá
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkajn Ano, sedlová střecha, krytina creaton domino pálená taška, černá engoba. Odvětrávací tašky u hřebene a odvětrávaný hřeben, plus ve štítu okna. Ale i tak je tam v létě pěkný hic tak přes 50°C stoprocentně. Máme 40cm vaty ta to dost podrží a interiér se nepřehřívá, myslím dole v přízemí. Půda je nezateplená a jen na skladování. Když je silná vrstva izolace tak se interiér přehřívat nebude, popřípadě se dají instalovat střešní hlavice které ten horký vzduch v létě odsávají pryč.
Odpovědět
máme na jedné straně ve štítu okno, na druhé straně vyvrtanou větší díru a tam větrací mřížku, kterou na zimu zevnitř zaděláme.
Odpovědět
@jarin1 No právě manželka věčně leze na půdu tak je jasný že ten hic vlítne dolů tak tam asi vyřežu díry do štítu
Odpovědět
Ano, mame vetranou pudu. Vzhledem k tomu, ze u bungalovu mame zatepleny strop a ,,studenou strechu", tak to tak bylo navrzeno, kvuli obavam z kondenzace bez odvetrani. U nas je reseno pres lomanco a v podbiti mame mřížky, aby vzduch mohl cirkulovat.
Odpovědět
@jirkajn Nám zbylo asi 120m2 polystyrenu (50mm fasádní), nějak se to špatně přepočítalo tehda, tak já to dal mezi krokve a když venku peče v létě, tak je na té půdě 45C, max 48 u vrchu. V zimě se naopak průměrná teplota zvýšila o 6C (je tam o 6 stupňů víc než venku)
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkajn Pokud se tam často leze tak to bude třeba. Nebo udělat shora poklop nad schody a když je nahoře tak zavřít. Ale v tom vedru tam být taky není Prima, proto jsem dal okna ať se dá větrat a samozřejmě vlez na střechu je.
Odpovědět
Odvětrávání je potřeba nejlépe ať to půdou profukuje nejde tak ani o horko v létě ale spíš vlhkost v zimě aby šla ven. Třeba na novostavbě u nás ve vsi měl odvětrávaný hřeben a v jednom štítě okno ale i přesto mu kondenzovala voda na trámech tak v druhém štítě udělal 150cm díru s mřížkou hned šlo poznat že půdou profukuje a už nemá problém že by mu voda kondenzovala. Máme to udělané stejně. Na jedné straně okno na druhé mřížka a odvětrávaný hřeben.
Odpovědět
@jarin1 Ahoj. Prosím, pošleš mi foto, jak máš na půdě okno? Třeba foto z půdy záběrem na okno (střešní)? Jestli to půjde, budu moc rád. Děkuju
Odpovědět
Článek se načítá
@edison101 to je důležitá pravda. Nevytápěná půda musí být větraná. Teplo v létě nevadí, ale likvidační průser je kondenzace vlhkosti v zimě.
Odpovědět
Mám bungalov, betonová krytina, větrací střední tašky. Žádné okno, žádné další mřížky. A taky žádná vlhkost.
Odpovědět
... střešní tašky...
Odpovědět
Profilova fotka
@edison101 @zubr487 Ano to je taky hlavní důvod proč se to dělá, ne ani tak kvůli teplu ale té kondenzaci. 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@zateplovak Ahoj posílám.
Odpovědět
@jarin1 Mám to hodně podobné (jen tam nemám takový binec). Střešní okno mám pro přístup k anténě. Malá okna ve štítech se hodí pro transport delších věcí (třeba prkna) na půdu.
Odpovědět
Děkuji všem moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 Binec se nestíhá uklízet 🤣ale postupně mizí. Jo ty okna jsou fajn.
Odpovědět
@jarin1 Diky, mam to hodně podobně. Ty okna máš zadelane nejakou folii? Nebo se mi to zda... To by jsi tam mel asi tmu. Asi blbost, kdyz tam mas stresni okno a okno ve stitu. Nebo jak to mas? Moc dekuju
Odpovědět
Profilova fotka
@zateplovak 🤣Foceno teď večer takže venku tma, jinak je to klasické dvojsklo.
Odpovědět
@jarin1 Jasne. A okna teda nemáš kryté žádnou fólii nebo tak, jo? Normálně na půdu jde světlo? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@zateplovak Ne ne jsou normálně čirá a světlo tam jde ☺
Odpovědět
@jarin1 Mám to hodně podobně. Luxus... 🙂 Moc díky! 👍👍👍
Odpovědět
Ještě se zeptám asi udělám ve štítech proti sobě dvě díry a dám mřížky ale jak velké díry budou dostatečně větrat ? střešní okno nemám
Odpovědět
@jirkajn tak aby byl průvan čím větší tím lepší dal bych aspoň 150.
Odpovědět
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat vznikl nam na půdě lehkou změnou v projektu docela velký prostor který by šel v budoucnu nějak využít. Ztm sem nedělal žádný otvor na větrání na půdě.Kdybych zateplit celou střechu a zakryl to fólií a připravil na sadroš musel bych nějak řešit právě to odvětrání a popřípadě nějaký jiný problém nebo by to nebyla potřeba. Krytina creaton simpla,delta max,zaklop střechy.izolace 32cm.atd. Děkuji za info.
Odpovědět
@edison101 diky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?