Křivá dlažba

Anonymní autor
Autor diskuze
potřebuji se trochu vypovídat a zároveň se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Možná jsem přehnaný puntičkář. ​Máme v celém domě položenou dlažbu. ​Dlažba je na některých místech křivá, rohy desek trčí nahoru. Je to vidět i cítit při chůzi, a když na to dopadne světlo, je to vidět ještě víc. Vždycky jsem si přála krásnou, rovnou podlahu, a teď se mi chce brečet, kdykoliv se na to podívám. ​Vím, že už se s tím nedá nic dělat, celou podlahu 160 m2 nebudeme vybourávat a dělat znova. Časově to nedáme. Co na to říkáte vy? Díky ​
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

potřebuji se trochu vypovídat a zároveň se zeptat…
My máme na chalupě podobnou dlažbu a ona měla na tu délku nějaký menší průhyb, takže vím, že se to trochu blbě pokládalo a dělal se jakoby výškový kompromis uprostřed a na koncích. Nikde to ale zásadně nepřekáží. Ale tady z těch fotek mi přijde, že si tam hlavně sedla spárovačka, tak to by se dalo ještě opravit a dospárovat do roviny, ne?
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpověď na příspěvek od lencus:

My máme na chalupě podobnou dlažbu a ona měla na …
@lencus u jednoho pásu dlažby je spárovací hmota v rovině a u druhé je pod. Je to tím, že je o něco výš.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

@lencus u jednoho pásu dlažby je spárovací hmota …
Jo, už to vidím... No a to je na jednom kusu tak, že na konci trčí rohy a zároveň, je propadlý střed? Jestli Vám ještě nějaký kus dlažby zbyl, tak zkuste změřit, jestli je tam na té délce nějaký průhyb příp. o kolik. Možná má ta dlažba větší nerovnosti a bylo problematické to rovnat k sobě...
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Ktery diletant pokladal dlazbu - spary,ze by tam slon zapadl
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

To je problém niektorých typov dlažieb, hlavne dlhých úzkych lamiel. Sú od výroby proste krivé. Zistite si v technickom liste výrobcu, aké má tolerancie a môže sa stať, že to je vlastnosť tej dlažby. Taká dlažba je omnoho náročnejšia na pokládku, preto sa nedávajú jednotlivé rady posunuté o polku, ale napr. iba o štvrtinu, ale to tak asi máte. Nie je každý obkladač puntičkár, aby sa s tým vyhral.
Odpovědět
Někdy pomůže i jen změnit úhel světla, přisvítit jinak, aby to tolik nevyniklo. 😅
Odpovědět
U nás to vypadá podobně. Nechali jsme to zatím být, protože na to nejsou finance.
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpověď na příspěvek od roman_:

To je problém niektorých typov dlažieb, hlavne dl…
@roman_ Položeno je to dobře o čtvrtinu. Tato dlažba je rovná a v ukázkové koupelně byla bez chyby.
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpověď na příspěvek od eliskaliska66:

U nás to vypadá podobně. Nechali jsme to zatím bý…
@eliskaliska66 já jsem z toho tak nešťastná. Kuchyně s obývacím pokojem má 60M2 a přes celou zeď portál. Jakmile tam zasvítí slunce, tak je to jak noty na buben 😔. Bohužel jsem si to zavinila sama. Nechala jsem se přemluvit a podlahu nám dělal někdo z rodiny a nedopadlo to dobře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?