Vyšší vlhkost před pokládkou vinylu u anhydritu

Zdravím, Dnes nám měřili vlhkost andyritu a máme pořád 2,3%. Tlačí nás čas skrz stěhování a potřebujeme položit vinyl. Máte někdo zkušenosti, jestli se Vám podlaha nezvlnila. Vím, že by měla být vlhkost okolo 0,3-0,5%. Pokládku mají dělat za 3 týdny což doufám tvrdí že klesne tak k 1%.
Odpovědět
@kackakony osobne nastestj ne..ale podlahar nam rikal, ze uz jich par takhle opravoval, kdyz se to uspechalo...a ze by to nedelal...ze odpovednost nese on, i dkyz by ho do toho zakaznik tlacil..a osobne byh si o taky nedala polozit lri betsi ylhkosti...
Odpovědět
A jak dlouho Vam prosim ten andyrid schnul celkove prosim?
Odpovědět
Profilova fotka
Pribuznym se to takhle zvlnilo a museli to sundat a delat znovu. Lepsi by bylo pockat. Ve finale clovek muze ztratit casu i penez 2x vic.
Odpovědět
Žádný podlahar si nevezme na triko pokládat vinyl na povrch který není vyschly jak má být.
Odpovědět
Profilova fotka
@kackakony ahoj, máme cca 7 cm anhydritu. vylévali jsme ho minulý rok v listopadu. suchý k pokládce dřevěné podlahy byl až někdy v dubnu / květnu (už nevím přesně). v zimě jsme topili jenom light kamny a asi měsíc podlahovkou a to taky jenom tak pozvolna a jen pár dnů na plný výkon. bratranec je podlahář, tak nám doporučil to po těch anhydriťácích znovu přebrousit až na kamenivo, jinak že to prej neschne. je to fakt pakec. beton je lepší, ale my jsme si ho nemohli dovolit kvůli náchylnosti k prasknutí (odporové kabely by se mohli v místě trhliny přehřát)
Odpovědět
Profilova fotka
@kackakony .. .tak to vám nikdo neslíbí, že to vyjde a nic se vám s tím nestane. Já bych osobně nic nenechal náhodě. Nevím jak budete topit, ale pokud máte možnosti začal bych přitápět v podlaze. U plynového kotle to jde. Za druhé bych si okamžitě půjčil nějaké fakt super vysoušeče. Takové co mají hasiči. Né žádné hračky z OBI. A jako poslední variantu bych řešil teoretické odložení instalace podlahy. Všechno najednou. A pokud případné odložení bude mít vliv na stěhování z bytu tak bych to posunul dál.
Odpovědět
@kacajarda lili jsme ho 20.6. 😋
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to nebude v limitu, firma vám to nejspíš položí, ale budete muset podepsat, že se vzdáváte záruky. Už jsem to tu takhle někde četla..
Odpovědět
My máme sice beton, ale řešila jsem něco podobného. Vše bylo domluvené a přijeli podlaháři a naměřili vyšší vlhkost. Ihned jsem sehnala vysoušeč a jezdila ho na stavbu vylévat a do týdne byl beton v normě pro pokládku.
Odpovědět
@kackakony Určitě bych to neriskovala...my to ted řešili, stavba měsíc stála, posunulo se nám stěhování, měli jsme dva odborníky na měření...všichni radili určitě dodržet tu míru vlhkosti...vy ji máte hodně vysokou. My měli 2. 7. 0,9 vlhkost...6 týdnů jsme vysoušeli 4 vysoušeči, větrali a od 23. 7. topili podlahovkou...na o,3 jsme se dostali až včera....takže o 0,6 posun za 6 týdnů intenzivního vysoušení, které přišlo na několik desítek tisíc korun...ale hurá...máme 0,3. Velice se nám vše zkomplikovalo, že jsme čekali..ale fakt to jinak nešlo
Odpovědět
@kackakony a vylévali jsme myslím 28.5. ...fakt komplikace a spousta nervů..ale za zrušenou záruku na vše a předělávku to nestojí….nám nameřil nedávno odborník 0,6 a řekl, že je pořád brzy.
Odpovědět
taky jsem řešil vlhkost betonové podlahy, ale moc nás to netlačilo. Nevím, jaké jsme měli hodnoty, ale podlahář by nám podlahu nepoložil, pokud by se mu to nelíbilo. Sice asi u někoho je možné domluvit, že se vzdáváte záruky, ale na to, podle mého, opravdu seriózní řemeslník nepřistoupí. Topili jsme do podlahy docela naplno. Jednou za dva týdny to přijel zkontrolovat a za měsíc pokládal. Sice to nebylo kvůli podlahám, ale také jsem si půjčoval jednou vysoušeč do jiných prostorů v domě. Nebylo to hrozný, za týden zápůjčky jsem dával asi 1700 kč, a i když jsem chodil dvakrát denně vylévat nádržku, tak bych řekl, že když jsem tam pak v té místnosti po vrácení vysoušeče pustil ještě náhradní topení, tak mi přišlo mnohem efektivnější, než ten vysoueč.
Odpovědět
Článek se načítá
@radim83 teď si vemte, že my ty vysoušeče platli 4 a měl i je 6 týdnů....vylévani bylo 4x denně
Odpovědět
@lucil07 a topili jste do toho? Já v baráku pustil jen podlahovku naplno. První dny tam bylo jak sauně.
Odpovědět
U mě to bude zítra 8. týden od zalití podlahy anhydritem (6,5cm vrstva). Zatím jsem do podlahy netopil a větral prvních 14 dní intenzivně okny a všemi dveřmi dokořán. Pak už prakticky non-stop jen všechny ventilačky otevřené. Minulý týden jsem měřil vlhkost hrotovým vlhkoměrem a měl jsem 0.6%. Je ale pravda, že poslední dva měsíce počasí vysychání přeje :). Nyní co nevidět, snad během pár dnů začnu do podlahy už i topit. Pozor ale před pokládkou podlahy, je ještě nutné, pakliže máš podlahové topení provézt nátopovou zkoušku, která myslím dle správného postupu trvá cca 3 týdny. Měl jsem již také na baráku na schůzce podlaháře a říkal, že na vinyl musí být max. 0,3% vlhkost a k tomu papír o potvrzení nátopové zkoušky od topenáře. Jinak mi na podlahu nedá záruku na podlahu. Ohledně zbroušení anhydritu před vylitím nyvelačky je to pravda. Podlahář mi říkal, že anhydrit musí být zbroušen až na strukturu, tak, aby byly vystouplé černé kamínky. Jinak je zbroušení od firem, které to vylívají nedostačující a obě vrstvy, tedy anhydrit a nyvelačka k sobě nepřilnou a časem se můžou vrstvy oddělit a způsobit boule na podlaze, bubliny atd... Brousí to diamantem. Pro mě to bylo překvápko a další náklad k podlaze navíc, s kterým jsem vůbec nepočítal...
Odpovědět
@radim83 my mi podlahovku zapnutou až id 23.7.bohužel nebyl zapojeny dřív kotel
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?