Hranice pozemku úzké nudle

Dobrý den, chci se zeptam. Vzhledem k tomu, že vlastním stavebním pozemek o sířce 13,5 m,jaká je prosím dle zákona možná vzdálenost od sousední hranice domu. Jde mi o to, že soused chce po mě povolení, zda bych mu umožnila stání na hranici pozemku. Tím pádem by se mi ještě zužil prostor. Zajímáme zda se bere stanovená vzdálenost od domu či by byla brána od toho přístřešku. Moc děkuji za vysvětlení.
Odpovědět
Mezi rodinnymi domy alespon 7 metru. Pokud z boku domy nemaji okna obytnych mistnosti, tak alespon 4 m. Stavba neobytna od hranice alespon 2 metry. Pokud budou chtit jit bliz, potrebuji od vas ten souhlas. Dulezite je pro vas ta vzdalenost mezi rodinnymi domy. Pak je to jeste zavisle na zastavenosti pozemku dle uzemniho planu.
Odpovědět
Pokud jim to povolite, doporucila bych zadat vymenou jejich souhlas se stavbou vaseho domu blize k hranici pozemku. Nebo se stavbou garaze, pergoly apod. na hranici. Muze se to do budoucna dost hodit. A jeste trvejte na tom, aby soucasti souhlasu byla i podminka, ze v pripade prodeje jejich domu, tento souhlas prebira i novy majitel a bude soucasti kupni smlouvy. Pokud nebudete stavet v pristich mesich. Ale teda nevim, jestli je toto pravne ok.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Proc by mel soused souhlasit se stavbou rodinneho domu bliz? Vzdyt by si tim uskodili oba... Koukat si do oken. :/ Se stavbou garaze/pergoly na hranici pozemku souhlasim, mohli by to mit "nalepene" zezadu.
Odpovědět
Co se týče toho stání souseda - pokud to chce na hranici pozemku a bude stavět ze dřeva, pozor také na požárně nebezpečný prostor - jeho přesah na sousední pozemek, tedy k Vám. Pak je možné, že kdyby jste si tam chtěla něco v budoucnu postavit a ten přesah na Vás pozemek by tam byl, tak by Vám stavební úřad nemusel povolit to tam postavit - respektive až někde dál, kde už nebude ten přesah. Jak píšete, máte velmi úzký pozemek, tak si to raději ověřte dotazem na SÚ, aby jste pak v budoucnu nezjistila, že to je problém.
Odpovědět
Jestli je ten stavební pozemek tak úzký, snažil bych se se sousedem domluvit na tom, aby postavil domek od hranice pozemku 3,5 m, ať to je stejné pro obě strany. Neumím si představit, kdyby postavil pozemek na hranici, co byste potom postavili vy na té své straně. Já jsem hodně benevolentní, ale nedovolil bych postavit domek na hranici pozemku.
Odpovědět
Děkuji Vám všem za Vaše názory a rady. Nakonec jsme se domluvila se sousedem,že mu přístřešek se státním povolím, jestliže mi umožní výjimku stávek od hranice 2 metrů. Zeptám se, myslíte si,že stačí smlouvě jen mezi námi s ověřený podpisy a nebo je zapotřebí řešit přes právní servis? Dekuji
Odpovědět
@jana0009 No hlave si nejdriv overte na stavebnim urade, jestli muzete RD umistit tak blizko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?