Odvoz zeminy jinam než na skládku

Zdravím, pomalu ale jistě se nám blíží zahájení výstavby a tím pádem se dozvídáme dost věcí, které je potřeba dopředu naplánovat a tím ušetřit. Jednou z věcí je odvoz vykopané zeminy a pokud možno jinam než na skládku, jelikož se za to platí nemalé peníze. Ráda bych se tedy zeptala jak jste toto řešili? Díky
Odpovědět
Já zase hlnu potřeboval, takže jsem si sehnal v okolí co začínají kopat základy nebo rovnat terén na výstavbu, domluvil jsem se s ním že pokud se toho bude chtít zbavit a místo toho aby platil za skládku tak si hlínu za odvoz odvezu.. Tak jsem si zaplatil auto s bagrem a hlínu si odvezl kolik potřebuju a oba jsme byli spokojeni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste se domluvit s firmou, která Vám bude dělat výkopové práce. U nás se musela naopak hlína dovážet a protože firma zrovna měla klienta který se hlíny potřeboval zbavit tak to jenom přesunula. Ve výsledku na tom vydělali všichni.
Odpovědět
@andy.fandy bagrista urcite bude vedet do hlinu shani. Jen si dobre rozmyslete kolik ji date pryc, at za rok nepisete shanim hlinu....a pohledejte si, aby odvezli tu horsi. Ornice se I prodava.
Odpovědět
Profilova fotka
@andy.fandy Můžete se zeptat firmy co vám bude dělat výkopové práce a nebo si dejte inzerát v okolí že dáte zeminu za odvoz, je možnost, že někdo jí bude naopak potřebovat a rád si jí od vás odveze. Nebudete jí určitě potřebovat? můžete si udělat nějaké úpravy terénu, tak to bych taky dopředu promyslel, ať vám pak ještě nechybí.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle množství bych ji dala někam do rohu zatím.Je možnost,že ji budete nakonec sami potřebovat.
Odpovědět
@andy.fandy Jste si opravdu jistí že jí nebudete k něčemu potřebovat? Ať pak ještě tu zeminu nesháníte vy. Pokud máte možnost, tak bych jí dal někam stranou na pozemek a jak se bude blížit konec stavby nebo budete vědět že jí opravdu nevyužijete bych to řešil.
Odpovědět
Děkuji za rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andy.fandy nechte si ji na pozemku bude se vam hodit na terenni upravy, ja jeste postupne shanim tak 20-30 tater :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andy.fandy Pokud bude hlína tak určitě nechat odvézt můžete kdykoli možná i prodat ,pokud bude jíl a podobné svinstvo tak buď vytvořit val pokud to pozemek umožnuje a pak osázet,vznikne hezká dominanta anebo odvézt,ale raději až budete vědět že ji vážně nepotřebujete...
Odpovědět
největší chybu, co jsme při stavbě udělali, že jsme si nechali odvézt zeminu. Takže pokud to půjde, určitě si ji nechat někde v rohu ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?