Stavba příjezdové cesty - spoluvlastnictví...

Dobrý den, rád bych se poradil ohledně příjezdové cesty ke stavební parcele. Stavební pozemek (oranžově), který se nachází na louce s dalšími nově vzniklými parcelami (šedě) má vybudované sítě, ale nemá komunikaci - před naším pozemkem je po instalaci kanalizace udusaný stěrk/asfaltová drť. K pozemkům vede dle katastru pozemek (modře), který je na mapách zanesen jako nová ulice a mají na něm podíl vlastníci všech pozemků. Pravděpodobně budeme stavět uplně jako první, ostatní majítelé v horizontu 15 let... Náš pozemek se nachází nejblíž obecní komunikaci (černě). Zeleně je obecní pozemek, přes který nebude problém jezdit - mluvil jsem se starostou. A teď můj dotaz: Dle stavebního zákona musí vést k pozemku s RD zpevněná příjezdová cesta. Na stavebním úřadě mi řekli, že potřebuji projekt s kompletní dokumentací komunikace. Zajímalo by mě, zda je šance udělat projekt na "dočasnou" přijezdovou cestu jen k našemu pozemku (od obecní silnice asi 10m), která bude splňovat dané požadavky, a kterou bychom si ted hradili sami. Asi směs štěrku/asfaltové drti... Později, v novém řízení, by se zafinancovala celá ulice (až budou chtít ostatní majitelé stavět). Asi asfalt/dlažební kostky... Díky moc
Odpovědět
@melkekry A proč se prosím ptáte tady? Rozhoduje o tom územní plán (jestli přes to zelené může vést komunikace), obec (jako vlastník) a stavební úřad (který to povoluje).
Odpovědět
@melkekry tady na nic nepřijde te každý úředník to řeší jinak takže co platí někde u vás platit nemusí. Zjistěte si to u vás na úřadech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?