Udržování budoucího stavebního pozemku - nyní džungle

Zdravím... Můžu se zeptat, zda někdo řešil a jak řešil čištění pozemku, na kterém byly za několik let různé nálety, křoví, vysoká tráva, stromy do 80 cm, ale z nich bokem vyrůstaly další kmeny? Zatím se tam nedá stavět. Jde o to, že se čekalo, až se najde investor, který vybuduje přístupové komunikace a sítě. A teď se jeden našel, který to plánuje, ale nejbližší výhled na naši stavbu je zřejmě 2023. Včera jsme se tam byli poprvé podívat a je to hrozná džungle, navíc si myslíme, že to tam někde poblíž obývají v tom "lesíku" i bezdomovci. Vedle nás jsou další pozemky na tom podobně. Neumím si představit, že tam bude geodet v takové džungli dělat mapovačku. Je tam i ochranné pásmo VN. Chtěla bych to nějak postupně vyčistit, ale jsem asi paranoidní, ale mám obavy, aby na nás někdo neposlal udání, že tam vůbec něco děláme. Předesílám, že jsem to po telefonu konzultovala s příslušným pracovníkem stavebního odboru. Jsme tak nějak domluveni, že to trošku probereme. Dotazy zní: 1) Čistili jste někdo takto pozemek s takovým předstihem před stavbou a potýkali se s nějakými problémy v podobě stížností, udání atd.?? 2) Co je přesně myšleno zapojeným porostem? 3) Kdy je možné takový pozemek oplotit např. obyčejnými kůly a lesnickým pletivem? Díky, L.
Odpovědět
A proč byste to nemohli posekat? Akorát na kácení stromů se vztahuje pravidlo, že se to řeší s úřadem - ale to jen, pokud to jsou vzrostlé stromy a ne ovocné.
Odpovědět
Jestli je to váš pozemek, tak si na něm můžete dělat vše, co zákon nezakazuje. Pokud vzrostlé stromy nemají ve výšce 130 cm větší obvod kmene, než 80 cm, normálně je můžete pokácet. Jen to dělejte až v období vegetačního klidu. Pokud jste paranoidní, vyfoťte si vždy detail stromu s ovinutým metrem. Pokud chcete být úplně v klidu (letecké snímky z map můžou být usvědčující) , podejte si žádost na odboru životního prostředí o pokácení souvislého porostu keřů a stromů se zákresem do mapy pozemku. Na stavebním pozemku to obvykle nebývá problém.
Odpovědět
@petzold Právě, že zatím je to vedené jen jako louka. Připravují se projekty na sítě. Dávali jsme žádost a pán ze stavebního chtěl, abychom ji stornovali. Mluvil něco o tom, že pokud tam zatím nejde stavět, že to je nějak komplikované, že se ty věci vyřizují až s územním rozhodnutím.........nebo tak nějak... Asi to jen nějak probereme, proředíme a budeme doufat, že tam v okolí budou lidi normální.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?