Stavba elektroměrového pilíře z plotových tvarovek

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo realizoval stavbu elektroměrového pilíře z plotových tvarovek jako například v tomto videu (https://www.youtube.com/watch?v=QY6dZ...). Našel jsem ještě například nákres od systému BEST Luneta. viz obrázek, avšak zajímalo by mě pár věcí. Mám v plánu realizovat stavbu tohoto pilíře a rád bych to udělal z nějakého systému plotových tvarovek (který pak navážu na budoucí plot) a ne žádné lícované cihly 1) vzniklá dutina při vyzdění je ideální na protažení kopolexových chrániček, ale nechali byste ji práznout a probetonovali jen tvarovky a nebo i zalili minimálné do výše spodní hrany rozvaděče (či stavebního otvoru) vzniklou dutinu? viz obrázek 2) Jak vyřešit překlad a roznést váhu zdiva nad rozvaděčem (či stavebním otvorem)? viz obrázek 8 a 9 řada. Když bych použil rozvaděč z lehčeného betonu např.: DCK ER212/KVP7P. Šlo by usadit plotovky rovnou na něj a celé to prolít betonem? Zase bych nechtěl ale aby se mi beton dostalo otvory do rozvaděče 3) Napadlo mě udělat bednění z OSB desek a v té 8 řadě udělat i vodorovné armování, které by se spojilo se svislím armováním v tvarovkách a zalilo se to v tvarovkách betonem. Jen si říkám jestli není nějaké jednodušší řešení a nejdu s kanónem na vrabce:-D Klidně bych totiž takto vytvořil dutinu pro rozvaděč a případně mohl použít klidně jěn plastový rozvaděč, který by byl jen do otvoru zapěnován. Děkuji mockrát za rady a inspirace
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rogue19:

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo reali…
@rogue19 Hlavne si zistite, či to vo vašej lokalite distribútor vôbec povoľuje. U nás mal presne stanovené typy stĺpikov, ktoré povolí, k zazdění nebol ani jeden.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rogue19:

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo reali…
@rogue19 jak je řečeno zjistit si co jak dovoluje distributor u vás výšku atd. V tomhle jsou neústupní a pokud je něco špatně tak vám hodiny nedají a nic je nezajímá. A celkem často se to mění. Doporučuji si to domluvit s někým kdo to dělá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@rogue19 jak je řečeno zjistit si co jak dovoluje…
@edison101 Distributor dovoluje ER rozvaděče k zazdění i výška je povolená 180cm, samozřejmě klasické podmínky jako výška rozaděče od země atd. vím, jde mi čistě jen o to v podstatě jestli někdo takový pilíř, či ví jak vynést váhu plotovek a betonu nad rozvaděčem? Jestli klasicky roxory vodorovné a spojit s krajními svislými, či to dělal někdo jinak?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?