Hledám projekt na menší patrový dům 5+1

Plánujeme s manželem stavět domek, ideálně dispozice 5+1. Dle územního plánu musí být domek patrový a obdélníkového tvaru. Vzhledem k narůstajícím cenám se chceme dostat na co nejmenší možnou velikost. Zatím máme za sebou jednu schůzku se stavební firmou a cena za dům o užitné ploše cca 120 m2 nám byla řečena v současné době cca 5 mil. Chtěli bychom se dostat na cca 4 mil, pokud je to možné. Nemá zde, prosím, někdo nějakou inspiraci na menší obdélníkový patrový domek, kdybychom museli jít nakonec cestou individuálního projektu? Děkuji
Odpovědět
Viděla jste Rodom? https://www.rodom.cz/solid-rk-5/
Odpovědět
@norikakaa Rodom byla naše první schůzka 🙂 Líbí se nám jejich Jana, ale odhad ceny byl právě už 5 mil. Pánové se nám líbili a říkali, že pro nás by byla nejlepší cesta individuálního projektu na míru dle našich financí, tak jsem chtěla najít nějakou inspiraci menších domků.
Odpovědět
@verys To je cena za dum na klic, nebo svepomoci?
Odpovědět
@puhelin Těch 5 mil? To je cena domu na klíč.
Odpovědět
@verys Obavam se, ze pri soucasnych cenach je to tak max 3+1, s velmi jednoduchou dispozici. Nejde jen o material, draha je i prace. Porad verim, ze se ceny zase ustali do rozumnych mezi, toto je silene.
Odpovědět
@puhelin Je to šílené. Možná budeme ještě řešit tu možnost, že dům budeme stavět subdodavatelsky + něco, co zvládne manžel sám. Zda se tak ušetří nějaká slušná částka. Ale moc se nám do toho nechtělo (shánět více dodavatelů tak, aby práce navazovaly, aby nebyly starosti s reklamací - jedni to budou házet na druhý atd.).
Odpovědět
@verys A potrebujete vse mit hned? Co udelat prizemi s loznici a koupelnou a pak podkrovi jako pripravu pro pokojiky a druhou koupelnu?
Odpovědět
@puhelin Máme už dvě malé děti, tak pro ně pokojíky potřebujeme.
Odpovědět
@verys Tak to jo, to je pochopitelne. Ja mam dve malicke deti (2 a 4 roky), treti na ceste, ale jsme zvykli spat vsichni spolu a hrajeme si a pracujeme v obyvaku. Nam by to zatim stacilo 🙂 Pokojiky mame spis na odkladani neporadku :/
Odpovědět
@verys obávám se, že na klíč se s domem 5+1 o moc níže nedostanete ani s individuálním projektem. Pokud chcete ušetřit, tak budete muset opravdu jen zhodnotit své dovednosti a udělat si podstatnou část svépomocí, aby jste ušetřili za cenu práce, nebo počítat s vyšším rozpočtem. Ono ani dodavatelsky tam toho zase tolik neušetříte a pokud, tak na úkor kvality materiálu, u ceny práce se pohybujete pořád stejně, pokud ovšem nemáte v daném oboru známé.
Odpovědět
@doog Děkuji, pravděpodobně přehodnotíme ještě ten rozpočet. Bohužel nám doba moc nepřeje... a svépomocí se nám moc nechtělo už jen proto, že máme velký problém s volným časem (manžel pracuje na směny a máme už dvě děti, pro které nemáme moc hlídání).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?