Jak administrujete všechno kolem stavby domu?

Ahoj, budeme demolovat a následně stavět dům a rád bych se zeptal jak řešíte správu všech úkolů a kroků, které kolem toho jsou. Prostě projektový management :-) Jde mi z toho celkem hlava kolem (přepis pozemku, odpojení a přeložky energií, souhlasy sousedů, shánění firem na demolici a odvoz odpadu (ještě k tomu s azbestem,takže extra papíry navíc), přehled o výdajích a podobně.) Používáte na to nějakou appku? Nebo několik najednou? Protože jsem nic vhodného nenašel. Zatím máme šanon a Wordové soubory s poznámkama 🙂 Co se vám osvědčilo?
Odpovědět
Ukoly dopredu si nepisu, jen zbezne na papirek,ktery pak nenajdu nebo do google kalendare, ktery nesleduji- v tomhle pokulhavam 😄. Neslozitejsi kolotoc papirovani udelal na zacatku projektant, za to jsem cilene chtel priplatit. Ve Wordu si pisi denik - datum, popis cinnosti,jmena, tel.cisla,problemy,svindly, pocity, Den po dni, docela podrobne ale strucne, heslovite. V Excelu vydaje. Asi deset sloupecku ( obecne,projekt, hs,ele,vodotopo,okoli atd). Propojeno jednoduchymi vzorci. Zapisuji kazdy hrebik. Na dalsich listech rozdeleni remesel vc. hodin a kc/hod (kontrola remeslniku), naklady na elektrinu, pujcky, grafy....co cloveka napadne. Vse i s odkazy na dokumenty v pc. V pc samozrejme slozky s maily,fotky,videa,scany,faktury,navrhy,inspirace....dusledne nazvy souboru a slozek s datumy. Na to jsem pedant, dobre se pak hleda 🙂 . Synchronizovano s cloudem (google disk), abych to mel kdekoliv k nakouknuti. Uprava fotek v Photoshop, videi ve Vegas, sem tam casosber. Vlastni konstruovani v Catia. Specialni programy na managment jsem ani nehledal. Tistene dokumenty, dulezite faktury, fotky v euroobalech zaberou dva tlusty sanony. Tot snad vse 😉
Odpovědět
Můžu se zeptat kolik zhruba stálo to "připlacení"? Zatím čekám že to budu obíhat, abych na projektantovi ušetřil a věřím že to možná zvládnu i rychlej. Ale jinak skvělý popis, díky. To mi bude velkou inspirací. Zatím jsem se snažil si zavést nějaký systém ve složkách, ale zjistil jsem, že všechno je nakonec propojené se vším. Proto dávám všechno do jedné. A přestávám se v tom vyznávat 😄
Odpovědět
@vlasach no tak jestli si myslíte, že si zvládnete oběhat všechny úřady apod., rychleji než projektant, tak to hodně štěstí 😄 většinou to stojí 15 - 20.000 kč navíc, něco jsem slyšela, že by se měl schválit nějaký zákon, aby to bylo všechno jednodužší, ale nevím, jestli se to týka RD. Ale každopádně teď je to divočina
Odpovědět
Profilova fotka
@vlasach mam Excel asi s 30 listama, kde mam uplne vsechno - postupy, vydaje, rozpis materialu, seznam papiru, ...
Odpovědět
@vlasach 15 tis. a myslím si, že to jsou jedny z nejlépe investovaných peněz 😄 pokud má člověk jen jedny nervy
Odpovědět
@vlasach Pokud to budete obchazet sam, budete porad jen prostrednikem mezi projektantem a urady. Stejne casto urednik na schuzku s uradem dojede se stavebnikem, aby vysvetlil sve myslenkove pochody v projektu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vlasach My za tohle platily 9000,- Kč veškeré vyběhávání po úřadech a veškeré povolení. Byl to soubor staveb, dům , oplocení, ČOV, vsak , zpevněné plochy , is. Za mě určitě nechat si to vše udělat, navíc v době “korony” bych na to běhání po úřadech nemel nervy. Jinak také si vedu záznamy ve wordu, vše se snažím zapisovat, výdaje, položkový rozpočet, elektroinstalací- počet zásuvek- jaky typ vypínače atd., je to dobré si to psát, je aspoň přehled nad vším.
Odpovědět
Ahoj, tak nakonec jsem skončil u kombinace https://www.nakladynastavbu.cz/ a https://www.dum1.cz/ pokud to někomu pomůže.
Odpovědět
@meggieg my jsme si to oběhali sami a určitě jsme to měli rychleji než projektant. Protože my jsme to chtěli mít rychle, projektant tam nemá ten hnací motor. Jestli jsem něco za ty 3 roky stavby stoprocentně zjistila, tak ze člověk musí porad někoho uhánět a nahanet, protože jinak si počká. A co si člověk muže udělat sám, to je fajn, ze aspoň o tom něco zjisti a ví, co proč je. Přijde mi lepší běžet 5x na různý úřad, než setrit třeba na prováděcí studii.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?