Jaká okna Vekra hliník nebo plast

Profilova fotka
Jedna z posledních otázek pro nás je, zda zvolit plastová nebo hliníková okna. Naše firma na klíč spolupracuje s firmou Vekra, takže nebudeme vymýšlet a měnit. Vyplatí se investovat do hliníkových oken? Jaký je cenový rozdíl? Jaké máte zkušenosti? Děkuji.
Odpovědět
@vlada24 Jestli se vyplatí, to musí posoudit jiní, ale co jsem se zde dočetl, tak půjdu také do hliníku. Konkrétně Vekra mi nacenila HS portály levněji v hliníku než v plastu, pevná okna jsou stejné, ale klasická okna nebo balkonové dveře jsou 2,5x dražší než plast... Já udělám nejakou kombinaci asi, koupelny, technické, garáž v plastu, možná ještě 2 okna, co se nebudou moc používat a budou na jiné straně než hliníkové, tak plast... bohužel je vidět rozdíl v povrchu a plastohlinik nedělají.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za informace. A to máte jaké modelové řady, hliník asi standard a plast komfort? A vchodové dveře budete mít v plastu? Kombinace by nemuselo být špatné řešení, když to bude na jiné straně domu, tak si toho určitě nikdo nevšimne.
Odpovědět
My mame HS portal v hliniku (cena stejna jak plast), zbytek plast v dekoru hliniku a rozdil poznat neni. Kdyby byly finance, dala bych hlinik vsude nebo alespon okna do kterych prazi slunce.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, já bych dnes asi vybíral jinak vstupní dveře, volil bych hliníkové https://www.ludvik-okna.cz/hlinikove-..., ale váš dotaz byl na okna. Z hlediska izolačních vlastností jsou plastová, dřevěná nebo hliníková okna relativně srovnatelná. Hliníkové rámy jsou ale extrémně odolné proti jakýmkoli povětrnostním podmínkám, mrazům, slunečnímu světlu, ale i zlodějům. Obrovský výběr barev a odstínů. Na výběr jsou také různé dekory, např. dřevo, kámen apod. Hliníkové produkty jsou 100% recyklovatelné, ale my to řešit nemusíme, protože nás určitě přežijí. Jediná nevýhoda je vyšší cena. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@onetwogo Dobrý den, děkuji. Dveře chceme taky hliník a i velké portály, které jsou na jihu. Západní okna a východní okna ještě přemýšlíme. A o kolik jste měli cenu vyšší než u plastových? A jakého výrobce máte?
Odpovědět
@marushkap a od Vekry? Mne tvrdili a i ukazovali, že ten rozdíl je vidět. Že to jinak neumí...
Odpovědět
@mpavka Tu Vekru jsem prehledla, my mame Okna EU. Ja to tedy nezkoumala uplne vedle sebe, protoze mame mezi portalem a oknem minimalne 2 metry, ale videt to neni vubec. Schvalne se na to zamerim, az pujdeme na stavbu 🙂
Odpovědět
@marushkap a nemáte plastohlinik?
Odpovědět
@mpavka Nee, okna plast, portal hlinik. Nabizeli i nejakou hlinikovou listu, ktera se dava pres plastove okno, ale cenove to bylo temer jak ta hlinikova.
Odpovědět
Profilova fotka
@vlada24 Výrobce je německá VEKA a ten rozdíl si už přesně nepamatuji, je to už nějaký pátek, ale dnes bych si připlatil a minimálně ty dveře bych volil v hliníku, ale je to čistě subjektivní pocit. Nicméně mpavka nahoře píše: Konkrétně Vekra mi nacenila HS portály levněji v hliníku než v plastu. Tak možná se situace u výrobců (některých) mění.
Odpovědět
Profilova fotka
Vchodové dveře z hliníku jsou dobrá volba. U HS portálu je to otázkou, protože hliník má citelně horší izolační vlastnosti než plast a přeci jen na velikosti rámů HS portálu už to může být poznat.
Odpovědět
Profilova fotka
Naše stavební firma taktéž bere okna od VEKRY. Máme velké prosklení a nad materiálem jsme se hodně rozmýšleli. Rozhodli jsme se až po návštěvě postaveného domu, kde měli plast i na větších portálech a byli moc spokojení. 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My také máme HS portál z plastu, rozměr 5 x 2,2 metru. A bez problému.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?