Kam byste radili umístit dveře v ložnici?

Mohla bych poprosit o radu, kam byste posunuli dveře do ložnice? Potřebuji získat prostor na postýlku či komodu cca 130cm. Jeden architekt mi radí dát dveře až k šatně. Podotýkám že v šatně stůl nebude, jen závěsný program a střed šatny bude pevný na osazení tv a bude se otevírat z obou stran. Což by ale znamenalo, že levou stranu šatny bych mohla otevírat pouze, když my vstupní dveře byly zavřené. Původně jsem chtěla umístit komodu tak, kde je oranžová šipka, ale nevím na kterou stranu by se v tomto případě dveře otevíraly, aby nějak neomezovaly pohyb v ložnici. Co byste poradili? Děkuji
Odpovědět
ně osobně je příjemnější, když se do ložnice vstupuje jakoby od nohou postele ... kdybyste na druhé stěně měli jen skříď, asi bych raději dala dveře tam - my to tak máme... s tím skrytýmsezením si ale nejsem jistá, zda by pak dveře nemlátili někoho do hlavy :D :( předpokládám, že při práci bude skříň otevřená?
Odpovědět
Ja bych dala taky dvere az k satne (panty u satny). Pak byste mela moznost umistit si postylku hned vedle manzelske postele. Za sebe doporucuju z postyky sundat bocnici, abyste mela pohodlnejsi nocni kojeni a nemusela vstavat a prechazet. Take mame posuvne dvere do satni skrine a vubec nam nevadi je otevirat jen kdyz jsou dvere zavrene. Ma tam sve veci manzel, otevre dvere, popadne co potrebuje a dvere zase zavira. Mame ve skrini i 4 zasuvky.
Odpovědět
@kataw jak jsem psala stůl tam nebude, jen úložný prostor. 😉 Budou tam dveře na pojezd z každé strany do šatny. Uprostřed tv na pevné stěně. Takže byste dala dveře až k šatně?
Odpovědět
@nelinecek jo, já bych dala dveře raději k té šatně tak, aby se otvíraly směrem ke skříni, tzn. opačně než jsou teď ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dveře hned u skříně, která má normální otvírání, dveře se otevírají směrem ke skříni. Když potřebuju do skříně, tak holt si zavřu dveře. Zatím se u toho nepřizabil ani ten u skříně, ani ten, co čeká venku ;-) Jak často budete chodit do ložnice, aby to někomu bránilo?
Odpovědět
Moc vám děkuji za příspěvky. Jen mě to utvrdilo v tom, že to tak bude nejlepší. Díky všem :-)
Odpovědět
@puhelin a můžu se zeptat jak daleko od šatní skříně máte osazené dveře? Díky
Odpovědět
@nelinecek Ložnice velikosti cca 13m2 i se šatnou je opravdu poddimenzovaná. A to se tam má vejít ještě postýlka...Ta šatna nedává moc smysl. Šatnu zrušit, postele přemístit na druhou stranu, vpravo ode dveří skříně přes celou stěnu s šoupacími dveřmi a vlevo ode dveří bude místo na postýlku...
Odpovědět
@nelinecek Spatne jsme se pochopili se zednikem, tak mame zaruben hned vedle skrine a pant je od rohu mistnosti vzdaleny jako hloubka skrine. Takze plne dvere do mistnosti otevreme jen kdyz jsou dvere do skrine v te casti otevrene. Kdyz je skrin zavrena, dvere do mistnosti jdou otevrit jen asi na 80 stupnu.
Odpovědět
@puhelin myslíte, že staci udělat otvor na dveře 10cm od šatní skříně?
Odpovědět
@nelinecek To urcite staci. Bude mit skrin jeste zada, nebo bude vestavena? Kdyby mela zada, bude tak 3-5 cm od steny (i podle listy), pak neco na hloubku (nase ikeacka Pax s posuvnymi dvermi ma hloubku skoro 70 cm!) a pak prostor na kliku. Otvory bych zacala az za tou vzdalenosti s klikou, at si tu skrin neznicite.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?