Odpověď na příspěvek od kazihorka:
Dobrý den, napíšu pouze své osobní názory, byť to… @kazihorka Moc děkuji za názor. Jen se prosím zeptám, jak myslíte nahoře oddělit? Ano, počítáme 2 dětské pokoje po jednom dítěti a ložnice + je tam pracovna s rozkládacím gaučem, pokud by byla nějaká návštěva, která by u nás chtěla přespat. - Co se terasy týče, tak tam počítáme jen s menším posezením, jelikož na zahradě plánujeme velkou pergolu. - Také uvažujeme nad tím vytvořit koupelnu z části technické. Ještě zřejmě ke sprchovému koutu budeme přidávat umyvadlo + záchod je pak ve spodní části vyřešen samostatně. Spíše jsme si říkali, že dole není žádná obytná místnost. Původně byla pracovna situována dole (mohla by tam spát návštěva, případně na stará kolena bychom si to předělali na ložnici). Nicméně to byla situace, kdy nad obývákem byl otevřený krov a dispozice vypadala trochu jinak. V této variantě byl však dům hrozně velký a nad naše finanční možnosti.Odpověď na příspěvek od hevard25:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor na proje… @hevard25 Horní patro je vyřešené pěkně. Oddělení místností, velikosti atd. Já osobně bych měl problém s prostorem obýváku a kuchyně. Záchod s dveřmi přímo do místnosti kde je kuchyň opravdu nechcete - mám to tak nyní (druhý v horním patře) a naštěstí stavím nový dům. Už nikdy více. Ten velký prostor obýváko-kuchyně mi přijde nevyužitý. Mám stejné metry a to co vypadá na papíře jako dost místa tak ve skutečnsoti není. Tedy sedací souprava namáčklá hned vedle kuchyně. Naopak "zbytečně" nevyužitý prostor mezi chodbou a kuchyní. Osobně bych se snažil dát kuchyň na stěnu kde jsou schody a pak dál do L. Klidně i s ostrůvkem. Zakončená by byla tou spíží. Záchod bych přesunul do TM. Jídelní stůl bych situoval místo současného ostrůvku. Já si neumím představit že tak jak je jídelní stůl nyní sedí lidé vedle sebe a koukají do stěny/okna. Na to bych si nezvykl že nelze sedět naproti sobě, ale každý má preference jiné.Odpověď na příspěvek od papinak:
@hevard25 Horní patro je vyřešené pěkně. Oddělení… @papinak Myslím si, že u stolu je na druhé straně lavice (sedací okno).Odpověď na příspěvek od hevard25:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor na proje… @hevard25 Za mě - na první pohled zajímavý spodek, ale nepraktický. My jsme koupili dům, který má podobné prvky, tak ti můžu napsat pár tipů: - záchod do kuchyně vám takhle neprojde - musíš tam mít alespoň ještě jedny dvěře, ale i tak bych osobně zrušila fixní okno v zádveří, místo toho posunula skříň a záchod bych dala tam se vstupem z chodby - stavět barák bez pokoje v přízemí je blbost. Alespoň nějakou minimální pracovnu. Nikdy nevíš co se stane a alespoň jedna postel v přízemí se hodí. - osobně by se mi nelíbil takhle umístěný stůl. Měli jsme to tak v garzonce a už nikdy víc. - spíž je malá a nic moc se ti tam nevleze - mám ji taky mrňavou a každý den nadávám - prádelnu bych neoddělovala - ta zeď ti jenom zbytečně ubere místa a nemáš pak kam ani postavit věšák. Věř mi - mám to přesně tak. Za mě, jak bych to udělala: 1. spíž bych dala do volného prostoru, jak je okno od záchodu, záchod do zádvěří nebo technické 2. linka by začínala už od stěny - vlezl by se ti tam i volně stojící stůl naproti ostůvku 3. otočila bych schodiště a tím pádem by se ti tam měly vejít 2 dveře a alespoň malá pracovna (a nebo technickou dát nalevo se vstupem ze zádveří a pracovnu na pravo) 4. prádelnu bych dala do patra - máte tam zbytečně velkou koupelnu a stejně bys všechno prádlo nosila jenom nahoru a dolůOdpověď na příspěvek od veronikaka:
@papinak Myslím si, že u stolu je na druhé straně… @veronikaka aha, to mě taky nenapadlo...Odpověď na příspěvek od veronikaka:
@papinak Myslím si, že u stolu je na druhé straně… @veronikaka Ano, je tam sedací okno, takže z jedné strany stolu lavice a z druhé židle. Jinak všem moc děkuji za postřehy, hlavně ty vyplývající z osobní zkušenosti, nad plány stále sedíme, takže zkusíme některé nápady zapracovat.Odpověď na příspěvek od ktz:
ja sem podobneho nazoru. my jsme meli na byvalem … @ktz Tak to ja zase na walk in sprcháč nemôžem dopustiť. Máme cca 180x90 cm, vstup z boku a voda nevycáka von skoro vôbec, max pár cm. Chceli sme tam dať dvere práve kvôli zime, ale nakoniec nedáme, netreba. Zima tam nie je, keď je kúpeľňa zatvorená. Jednu kúpeľňu máme cca 5 m2, je tam vaňa, umývadlo, práčka so sušičkou a vysoká skriňa, je to tak akurát. Druhú kúpeľňu máme trošku väčšiu, tak 5,5 m2, je tam iba umývadlo, sprcháč, nízke skrinky a zhoz na prádlo a je tam strašne veľa miesta úplne zbytočne nevyužitého. Keby nemáme poschodový dom, tak by sme mali iba jednu kúpeľňu, ženu to strašne nebaví čistiť.Odpověď na příspěvek od bethal:
Připojuju se za tým walk in sprcháče. Nejlepší vě… @bethal jo, to je pravda, ze pokud nekdo poridi klasicke sklo, tak asi horsi. taky nechapu tento trend. Mame durulox upravu (takove to hrube sklo z venkovni strany) prave aby nebyly videt zadne kapky a zaroven nebylo do sprchace vubec videt. mame koupelnu jednu a casto se koupu ja ve sprchaci a napr dcera si pro neco jde do koupelny apod. proste pruhledne skla - dnesni trend - jsou podle me uplna blbostOdpověď na příspěvek od hevard25:
@kazihorka Moc děkuji za názor. Jen se prosím zep… @hevard25 oddělení koupelen nahoře - zvážil bych udělat dvě samostatné koupelny (jedna třeba vana a umyvadlo) a druhou sprcháč a umyvadlo. Takhle je ta koupelna obří, ale nepraktická pro využití při více lidech s různými potřebami. Anebo se někdo bude muset chodit sprchovat dolů, ale tam není koupelna - je to v technické...Odpověď na příspěvek od hevard25:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor na proje… @hevard25 koukala jsem se i do diskuze a trochu vlastní zkušenosti. Horní koupelnu nechte jak je, žádné zmenšování! My máme na hoře taky velkou (dala bych i větší) s vanou a sprchovým koutem a super. Záchod udržet odděleny. Dole je spousta místa, tak si u technické udělejte plnohodnotnou koupelnu se sprchacem a klidně záchodem dohromady. Mě se to nahoře líbilo, ani bych to neměnila, ale dole bych, jak už psali jiní zrušila záchod a mini spíž za kuchyni, kuchyň posunula ke stěně, ať tam máte i okno a když to celé posunete za kuchyňským ostrůvkem bude dost místa na pořádný stůl a židle (spíž pod schodištěm). Máte už děti? Pokud teprve budou, tak obývák, kde teď je sedací okno bude velká herna :D. A jo taky jsem si říkala, že to tak u nás nebude vypadat :D, ale dítě je to nej a uděláte pro něho vše a u všech mých přátel to je velká herna u malých dětí.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@hevard25 koukala jsem se i do diskuze a trochu v… @artep1987 právě čekáme, takže si ještě nedokážeme představit, jak nám dítě změní naše bydlení :-D. Ale super postřeh, děkuji :-)