Orientace a umístění bungalovu L

Zdravím, prosím o názory na umístění domu na parcele (27.5mx29.5) vzhledem ke světovým stranám, příjezdová komunikace na jížní straně a řešení dispozice domu.Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte krajní pozemek a vjezd Vám to povolí, dala bych na jih terasu a garáže (vjezd) ze západu. Jednoznačně je škoda mít na jih garáž.
Odpovědět
@zumari Právě že nemám krajní pozemek proto jsem to řešil takto.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já bych nedávala dům tak úplně na sever, kolik teď máte odstup od severní hranice a kolik od jižní? A jak je široká příjezdová komunikace? Ta veliká betonová plocha se bude strašně přehřívat. Ale třeba jen zkresluje ta vizualizace. Jinak je to dle měst dobře zvolené umístění vzhledem k podmínkám , budete mít stín na terase od té garáže.
Odpovědět
@tulda27 Zdravím, od severní hranice je dům 3,5m od jižní strany cca 10,5m, od západu 3,5m, od východu cca 9m. Příjezdová cesta je široká 5m a dlouhá 10m, u té cesty je počítáno se stáním návštěv, jelikož na silnici to nejde. Právě že je pozemek ne nejlépe orientovaný tak jsem dlouho řešil umístění domu. Ještě tam bude bazén ale ten jsem zatím neřešil. :-)
Odpovědět
@tulda27 Mám strach abych na terase neměl moc sluníčka ani naopak moc stínu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme terasu stejně orientovanou, zatím tedy není, ale celý rok jsme sledovali pohyb slunce. Svítí tam do cca 13 hod., pak začne stínit dům. Pro mě ideál. Na terase se žije hlavně v létě, takže každý řeší, jak jí zastínit. My to ani nějak řešit nebudeme, jen tam dáme strom a bude ;-)
Odpovědět
@ondra25 mě se to vcelku líbí. Pokud musí.byt vjezd z jihu. Možná spajs malá, volila bych skříň. Za mě terasa na JV je ideální. záleží na Vašich požadavcích co se týká světových stran apod.
Odpovědět
@slabici Mě se toto jeví jako nejlepší řešení vzhledem k orientaci pozemku. Také mi to vychází že kolem 13-14 začne stínit dům tal snad až bude stát si nebudu trhat vlasy.-)
Odpovědět
@janess Právě že mě štve ten vjezd na jih ale s tím nic neudělám vchod do domu sem nechal ze západu, původně tam byla i garáž. Nechtěl jsem satelit tak jsem koupil pozemek ve staré zástavbě kde budou stát pouze 4 nové domy ale nemohl jsem moc vybírat kam bude vjezd:)
Odpovědět
Profilova fotka
No ono toho moc nevymyslíte, obráceně je to horší, východní slunce je příjemnější a odpoledne stín bude. Terasu dostíníte - pergoly, zástěny, to nebude problém. Ale pokud ten příjezd celý vydlazdite bude tam strašné vedro a půjde Vám to do domu. Zkuste nějaký kompromis, co nejméně plochu vydlazdit, existují ty plastové rohože, jsou pojízdné, zarostou. Ta betonová zatravnovaci dlažba je pro zlost, ale tu plastovou chceme v části také, viděla jsem jí na jednom sídlišti a dobrý - je to tam roky, tráva tam roste. Nebo jen pásy pro kola, zvažte to. Zastínění takové plochy bude drahé...
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra25 a ještě zvažte zda dům o cca 1,5 m neposunout k jihu, 5 m už udělá celkem použitelnou zahradu a zkrátí to vjezdovou komunikaci (vjizdite klasicky do pravého úhlu z ulice široké alespoň 5 m?)
Odpovědět
@tulda27 Co bude u garáže ještě není finální také přemýšlím nad travou a udělat jen pasy pro kola, zastinovat tuto plochu by bylo opravdu drahé a hlavně by to asi nevypadalo nejlépe.-)
Odpovědět
Článek se načítá
@tulda27 vjíždím klasicky do pravého úhlu z cesty 8m široké. Počítám ze zahradou jen na jiho-východu ze severu nechávám 3,5 jen kvůli stromkům,údržbě a tepelnému čerpadlu.
Odpovědět
@ondra25 každý dle možností. U nás pozemky moc nejsou a také nemáme ideální pozemek. Ale myslím, že to nemáte tak nejhorší. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra25 dobrá, no ony pak vznikají tmavé kouty, mrtvá plocha. A vám to nijak nebere tu hlavní zahradu, ale je to na Vás. Dům bude stinit v podstatě celou tu plochu. Ta příjezdová je luxusní - je to místní komunikace? Nebo něco významnějšího?
Odpovědět
@tulda27 Ta příjezdovka je v soukromém vlastnictví mě a souseda ale ale je do ní vjezd z hlavní silnice zatím jen 3,5m jelikož ve středu stojí elektrika a přeložku se mi platit nechce mě to tam nevadí:-)cesta není udělaná já udělám jen tu část co potřebuju k sobě zbytek neřeším:)
Odpovědět
@janess u nás sou jen satelity právě tak jsem s touto koupí ani neváhal:)
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra25 ono se podle šířky vjezdové komunikace dá říct jakou délku potřebujete na zajetí. Navíc jestli cesta je vaše nemusí to být tak moc. Dneska jsem schválně u nás na pozemku koukala a 3,5 m máme za stavenistní boudou a je to prd, jsou tam keře a průchod víc se tam nevejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezky vymyšlené vzhledem ke světovým stranám. My máme prakticky stejně velký i stejně orientovaný pozemek. Jen máme uliční čáru 5m, takže ro nás nepřipadalo v úvahu podobné L jako máte vy. Volili jsme tedy zahradu a obytné pokoje na západ. Ale tu východní terasu vám budeme v létě nejspíš dost závidět :-)
Odpovědět
@tulda27 Já právě udělám i vjezdovou bránu širokou 5m stejně jako cestu ať je tam místo:-)
Odpovědět
@sarkatr Já se nechtěl vzdát tvaru L tak jsem rád že jsem to dal nějak dohromady. I když projektant se mi to snažil vymluvit.-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra25 já řeším spíš tu délku ;), ale je to na Vás můžu vám to projet v simulátoru kdyby jste chtěl (stačí mi pdf s nějakým měřítkem - dům s kótou). My zahýbáme v horším úhlu s úzké veřejné komunikace a pod 8 m jsme to nestáhli, ale u Vás by to podle mne šlo :). Ale jak chcete.
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak nerozumím týden diskuzi o vjezdu, kde by měl být problém? Vyjíždíme z ceyty 4m,bránu máme 4m, na pozemku ještě zatáčíme do pravého úhlu do garáže a žádný problém s vjížděním nevidím. Zamkovku máme před celým domem a ze by v tom místě bylo "vedro" jsem si tedy nevsimla. To, co máte, je klasický vjezd.
Odpovědět
Me to takhle prijde v pohode. Muzu se jenom zeptat, co je ta mistnost, ktera ma 3,2m? Technicka? Asi bych se zamyslela nad tim, ze pokud budete mit navstevu, bude muset na wc do "soukromych" koupelen.
Odpovědět
@ondra25 Mě se to libí, jen by mi chybělo nějaké WC pro hosty aby nechodili do "soukromých prostorů" a ta cik-cak chodba. Ale to jsou detaily. Jinak umístění na pozemku je logické, byť musíte udělat pár kroků navíc, my to máme stejně :-). Ale za tu prosluněnou zahradu to určitě stojí. Garáž na jih je sice "skoda". Ale taky vám to vůbec neubírá slonce a světlo v ostatních místnostech, takže bych to tak klidně nechala. Ještě bych zádveří oddělila dveřmi. A zvětšit technickou :-)
Odpovědět
@lentilkah Ano technická tu budu ještě zvětšovat kvůli akumulační nádrži na tepelné čeradlo a krbovou vložku:)To wc mě také napadlo ale asi to nechám takto nevím kam bych ho mohl dát.-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?