Projekt 5kk (4+1) -Úpravy, zadní vchod - Energy domy Palmer 605

Dobrý den, jsme úplní neznalci co se v projektování a stavění domu týče, takže hledáme možnosti a postupně se snažíme díky radám zkušenějších dospět k nějakému cíli. Zatím máme pozemek a hledáme vhodný projekt. Po stovkách návrhů jsem našla u společnosti Energy-domy.cz projekt na domeček Palmer 605, který odpovídá počtem pokojů (5kk nebo 4+1) a dává mi alespoň trošku smysl oproti ostatním. S čím mám asi největší problém je, že mi chybí do domu vstup ze zahrady (jiný než vstup přes obývák). Dokázal by nám někdo poradit jak by šlo domeček upravit aby tento vstup bylo možné vytvořit bez nějakých značných změn? Uvítáme i jakékoliv další připomínky. https://www.energy-domy.cz/projekty/p...
Odpovědět
Přesunout ložnici 12 m2 na místo té velké šatny a do prostoru po ložnici dát technickou a koupelnu a přes jednu z těchto místností udělat zadní vstup do domu? Případně varianta 2 - ze zádveří udělat rovné pokračování chodby, ze které by se chodilo do všech klidových místnosti, které by byly řazené v levé části domu za sebou, a na konci chodby by byl zadní vstup do zahrady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono záleží, na co chcete jiný vstup na zahradu. My chodíme hlavně přes obývák a také přes sklad, ale ten na plánku nevidím. Dalším naším vstupem na zahradu je koupelna/welness se samostatným záchodem, který je supr pro zahradu. Takže je nutné přidat/upravit jednu místnost (sklad, koupelnu, technickou). Jinak bych upravil kuchyň (zrušil dva rohy linky), zvětšil prostor na jídelnu i okno a možná zmenšil šířku obýváku. Ještě bych se zamyslel nad terasami - u obýváku je malé zastřešení a nic se tam nevejde. U vstupu by bylo dobré mít zastřešené parkovací stání s krytým vstupem. Škoda, že nevidíme orientaci a směr nejlepších výhledů. Pobavila mě: "Orientační cenové náklady na výstavbu domu 2 700 000 Kč V ceně je zahrnuta hrubá stavba včetně interiéru a dokončovacích prací..."
Odpovědět
@radim2015 ta cena je super no 😅 v dnešní době tak na hrubou stavbu Jinak díky za připomínky, kouknu na to a závažíme možné změny.
Odpovědět
@monika_hruba nechte si poslat oficiální nabídku a uvidíte reálnou cenu. Já poptával v 2019 a cena byla o cca 800k vyšší za hrubou stavbu než na webu.
Odpovědět
@mpavka nám teď posílali cenovou nabídku hrubé stavby bez střechy za 1 300 000 Kč
Odpovědět
@monika_hruba jen zdivo nebo i s prací?
Odpovědět
@mpavka i s prací. Zda se Vám to OK?
Odpovědět
@monika_hruba Zjistěte, kolik z toho je čistě zdivo, a zda je v tom i deska, izolace voda+radon, zateplení soklu atd. Pak se dá už dopočítat, kolik si vezmou za práci.
Odpovědět
@mpavka kalkulaci typoveho domu mame vypočítanou, takže jsou tam rozepsané i jednotlivé položky. Cena je tedy přibližně: projekt bez úprav 36tis. deska 403tis. (je tam psaná i hydroizolace pod nosnými zdmi i zateplení obvodu) zdivo i s prací 715 tis. ( z toho montáž + doprava cca 140tis.) o radonu je zmíňka v příplatcích - (radonové odvětrání základové desky 130kč/m2)
Odpovědět
@monika_hruba tak deska odpovídá realizaci firmou. Práce je taky standardní, co mi chodily nabídky. Zdivo, počítám, že máte 38 tvarovku, s betonem a vyztužemi taky ok. Jen se seznamte se zdivem, Durisol je specifický nebo ne tak rozšířený materiál, aby jste nebyli překvapení 🙂
Odpovědět
@mpavka Díky moc za váš čas a názory. 🙂 Se zdivem jsme seznámeni, původně jsme netušili, že vůbec něco takového existuje, ale zatím nám přijde "sympatický". Nenašla jsem z dostupných informací asi nic zásadního co by nás odradilo.
Odpovědět
Ještě přidávám orientaci pozemku
Odpovědět
Článek se načítá
@monika_hruba není zač, sice stavím z Izobloku, ale je to stejné. Chtěl jsem Durisol, ale odradila mě ta nabídka na Linear 331 na 3,2mio bez dph za hrubou stavbu, když na stránkách je za 4,3mio komplet a hrubka 55%.
Odpovědět
Profilova fotka
@monika_hruba Těch 7m před domem je tak akorát na kryté stání. Mám střechu 6,5 metru na hloubku a 7,5 na šířku a za menší auto se vejde i vozík napříč 😉 Jenom moje doporučení - plot od cesty udělat až zároveň s domem. Vepředu nechat místo na auta, vstup a popelnice (někteří je musí pokaždé vyvést před dům a potom schovat a já ne). Jediný problém jsou psi, ale to se dá přežít na rozdíl od každodenního čekání na bránu. Sice nevidím, kolik je za domem prostoru (55.66 hloubka pozemku ?), ale rozšířené zastřešení terasy by neměl být problém.
Odpovědět
Dobrý den, tady posílám ještě trošku upravenou variantu, jak by nam to rozmístěním asi vyhovovalo. Musím ale taky napsat, že návrh jsem dělala v malování 😄 takže je to jen představa o rozložení pokojů, žádný projektant to ještě neviděl, architekt nejsem, takze si určitě necháme poradit. Garáž ani parkování nepotřebujeme, jsme neřidiči a plánujeme jimi i zůstat.
Odpovědět
@mpavka a můžete mě prosím trošku vysvětlit co to znm že je to specifický materiál? Co od něho můžu očekávat? Resp jaké jsou zkušenosti s durisolem z běžného života? Dekuju
Odpovědět
@vratislav_otrusina Zdravím, myslel jsme to tak, že není tak rozšířený a dočtete se třeba, že ty žebra dělají tepelné mosty atd., což já si úplně nemyslím, viděl jsem snímky z termokamery a udělám si je také, protože přes zimu nechám neomítnuté a fasádu po zimě.. Já stavím z Izobloku, je to podobné. Problém byl sehnat firmu nebo řemeslníky, kteří by to postavili. Buď si řekli nesmysl (je to přitom pořád ztracené bednění) nebo mě odmítli, že z toho stavět nebudou. Potom, také najít obecně informace nebo dozor, co a jak udělat, to se prostě nedočtete nebo neporadí nikdo na fóru, jako ke klasické cihle nebo VPC. Buď si vzít přímo firmu od Durisolu (nejdražší), stavět svépomocí (nejlevnější, ale když jsme to viděl u sebe, tak bych to nedělal🙂) nebo s dělníky (moje cesta), ale buď musíte nastudovat postupy nebo sehnat fundovaný dozor. Další věcí je fasáda, jako u každého zatepleného zdiva, je klasická nebo tepelně-izolační omítka dražší než kontaktní zateplení.
Odpovědět
@monika_hruba ten druhy nákres není moc dobrý, co se okna v pracovně týče. Pracovnu by jste mohli nahradit šatnou, záchod a TM posunout k tomu oknu na terasu a to okno zrušit (jak mate v té pracovně), zvětšit a posunout ložnici na místo stávající TM, která se posune doprava. Šatnu vyměnit za pracovnu s větším oknem. Tedy se vám pokoje poskládají po levé straně a šatna a TM vpravo.
Odpovědět
@artep1987 Díky za komentář 🙂 ale co se pracovny týče, ona bude dost hlasitá, několik PC, tiskárny a laser, proto je oddělená od spacich pokojů,
Odpovědět
@monika_hruba Jakou má firma historii? Jsou důvěryhodní?
Odpovědět
@satino nenašla jsem moc recenzi, takze nemůžu určit
Odpovědět
@monika_hruba přikláním se k @artep1987. Pokud je pracovna hlučnější, tak co jí přesunout vedle koupelny? Koupelna, vlevo pracovna, za ní obě ložnice a vpravo šatna? Teoreticky v ní ani není potřebné okno a mohla by se tak zvětšit TM. A když se vrátím k hlučné pracovně - na společnou příčku pracovna/ložnice použít nějakou zvukovou izolaci??
Odpovědět
Dobrý den, máme nový návrh domečku, kdybyste měli nějaké připomínky budeme moc rádi. Jde spíše o rozložení pokojů. Pozn. okna a dveře jsem tam naházela "náhodně". Terasa by měla být zastřešená. Vstup je z jihu.
Odpovědět
@monika_hruba Na prvni pohled vidim, ze vam program nabizi nabytek v nespravne velikosti. Sedacka v pracovne je ve vasi vizualizaci stejne hluboka jak linka v kuchyni, toaletni misa je mikro, atd. Zkontrolujte si to, at to dava smysl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?