Prosím o zhodnocení půdorysu rodinného domu

Ahoj, tohle je naše představa o budoucím rodinném domku. Prosím, jestli má někdo nějaké praktické tipy, co by se dalo vylepšit, sem s nimi. První foto přízemí a druhé foto je menší patro, pro představu jak jsou patra umístěna je třetí fotografie. Prosím berte to s rezervou, nábytek je doplněn jen pro naši lepší představivost i ohledně místa.
Odpovědět
Nabytek neni ve spravnem meritku - postel, stoly apod. To vam zbytecne zkresluje predstavu.
Odpovědět
@zuzanadud Osobně se mi to líbí je to hlavně o Vašich preferencích. Pokud by mi někdo takovýto dům nabídl, tak bych akorát vyboural zeď z obyváku do chodby a nechal bych to otevřené. A za druhé bych prohodil pracovnu z 2. patra do 1.patra místo ložnice. Nějak bych neměl dobrý pocit z toho, že vyjdu z ložnice a mám naproti vstupní dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě jen pár věcí: 1) zavřela bych zádveří, tzn dveře tam, kde končí skříň 2) dveře do obýváku - udělala bych dvojkřídlé, protože takhle, jak to máte nudloidni, si neumím představit, jak odstehujete větší věci do patra - nevytocite se tam. Ale úplně bych to - zrušením zdi, neotvírala.
Odpovědět
Zvážila bych ještě umístění technicke u ložnice. Dost často se upozorňuje na hluk, který někomu může vadit. A já osobně bych dala vstup do šatny z ložnice. Nechtěla bych chodit přes chodbu. Případně bych dala obě možnosti, z chodby i z ložnice.
Odpovědět
A co prohodit šatnu s ložnicí? Tím pádem by nebyla ložnice hned naproti vstupu, měli byste blíž i do koupelny a šatnu bych, pokud ji budete využívat především vy, udělala klidně průchozí do ložnice. A nahoře, za předpokladu pěkného výhledu do okolí, bych udělala terásku... V pracovně bych potom tedy udělala veliké okno a dveře. 🙂
Odpovědět
Ložnici do patra
Odpovědět
@jarda_saly máte pro to nějaký argument? Osobně jsem si myslel, že když je podkrovní dům, tak je ložnice dole výhodou, rozhodně na stáří... Přijde mi, že jste se před dvěma hodinami zaregistroval a od té doby se tu snažíte udělat jen reklamu svému kšeftu...
Odpovědět
@rumcajk Přesně takto uvažujeme. Ať se na stáří nestěhujeme zase dolů a nepředěláváme místnosti (několik známých řeší jak se zase nastěhovat z patra dolů). Zároveň děti nahoře budou mít svůj prostor až budou větší. 🙂
Odpovědět
@calumka děkuji za komentář! 🙂 Hluk z technické se dá vyřešit. Průchozí ložnici do šatny jsme také měli původně v návrhu, ale zmenšil by se prostor pro šatnu. Navíc jakmile vstanu, jdu se také chystat do jiné místnosti a až do večera se do ložnice vůbec nevracím, takže proto jsme se rozhodli nechat přístup jen z chodby a mít víc prostoru na šatní police.
Odpovědět
@zmrz_lina Děkuji za podnět. Přiznám se, že zatím jsme spíš řešili rozmístění místností a dveře jen "naznačili" kde budou. Máte jistě pravdu a určitě nad tím budeme ještě více přemýšlet, kde dát jaké dveře 🙂
Odpovědět
@yesman Co se týče ložnice, jsme rozhodnutí nedávat do patra. Do budoucna se nechceme na stáří stěhovat dolů, navíc bude vedle naše šatna. 🙂 Díky za koment!
Odpovědět
@zuzanadud Dobry napad.
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzanadud kromě toho, co již bylo napsáno o uzavření zádveří, větší dveře do obýváku (nebo nějak spojit se schodištěm), ložnice vedle tm, tak bych se zamyslela nad okny. Nevím přesnou velikost, ale v horních pokojích mi přijdou malé a pouze jedno velké okno v obýváku s kuchyní naprosto nedostačující (bude tam dost tmavo v koutech u gauce s tv a kuchyni, ale záleží na vašich preferencích)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?