Prosíme o názory na půdorys bungalovu

Zdravím. Prosíme o názory a rady k půdorysu bungalovu. Pozemek je úzký tak máme delší nudly. Vlevo, kde je je stání na auto, je sever. Vpravo, na jih, se mírně svažuje několik desítek m zahrady. Děkujem!
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí, možná bych ještě zvážila přehození pracovny a zádveří, aby mi případné návštěvy chodily kolem soukromé zóny (ložnice, děcáky) co nejméně.
Odpovědět
@petrslajchrt Mě se to líbí moc. Jednoduchá, krásné. Jen by mi chyběla vana :-)
Odpovědět
moc hezký, zamyslela bych se nad pár vylepšeníčkama chodba dlouhá strohá, zkusila bych třeba v místě ložnice a šatny udělat niku do chodby na poličky hl. jen třeba 30cm druhou koupelnu bych zkusila vymyslet aby měla vstup z ložnice
Odpovědět
@iveta_89 pokud netrváte na ploše naproti posteli (tv apod) byly by tam dveře (šoupačky) a naproti umyvadlo, nalevo vana, napravo sprcháč do obýváku bych dala taky šoupačky
Odpovědět
Pracovní stoly pod okny nejsou úplně dobrý nápad, světlo bude oslňovat. Ideální je, pokud jde denní světlo zleva (u praváka), tedy stůl bokem k oknu. Ne že by nešlo nábytek operativně přeházet, ale třeba u toho druhého dětského pokoje zleva pak může vadit umístění dveří. Zvážila bych, zda potřebujete barový pultík a jak moc ho budete využívat. Mně osobně by vadilo, že ho musím dlouze obcházet, když chci z kuchyně nést občerstvení na terasu. Spíš bych tam dala ostrůvek. K čemu všemu budete využívat tu větší technickou místnost?
Odpovědět
Profilova fotka
A nešlo by ten barový poloostruvek šoupnout kousek "dolů" a spojit ho s linkou? Vznikne tím sice rohová skříň, ale do té může být přístup z jídelny. A vzniklou uličkou se dostanete na terasu coby dup.
Odpovědět
@petrslajchrt já bych prohodila šatnu s ložnicí, aby zvuky z koupelny byly odcloněné. Nevím jak u ostatních, ale u nás (dřevostavba), je i napouštění vody do vedlejší místnosti slyšet. Naštěstí máme pokoje na jedné straně a technické místnosti na straně druhé.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych určitě prohodila zádveří s pracovnou, jak píše @zmrz_lina, tím se pěkně oddělí soukromá část od společenské... ;-)
Odpovědět
Dekujem za reakce! @zmrz_lina @qeszi zadveri mame takto aby z nej do chodby slo trochu svetla a nebyla tak tmava. @iveta_89 pubodne jsme chteli jednu koupelnu jen pro sebe, ale pak by nebyla koupelna pro navstevy (nekdo obcas prespi v pracovne, obyvaku etc.) tak jsme to vyresili takto. Druhe dvere do koupelny nam prislo jako skoda mista a pak bychom o tu koupelnu "valcili" nejakym zamykanim dvou dveri :-) tak proste budem do koupelky chodit pres no. Tady to je trochu kompromis. @llama @aloisie ta kuchyne se nam taky nezamlouva, zena si to ted resi. Z linky bude spise Ucko a mozna bude ostruvek. @martinam76 my jsme si rikali ze vetsinou (kdyz nebude navsteva) budem tu koupelnu pouzivat jen my a dekca budou mit tu na severu, tak jsme radeji "odhlucnili" satnou loznici od detskeho pokoje, a naopak :-)
Odpovědět
@petrslajchrt tak to pak ano, bude to moc hezký dům, projekt se mi jinak moc líbí. Držím palce :)
Odpovědět
Z mého pohledu je nešťastné upínat se k bungalovu na pozemku, kde z jižní strany mohu mít šířku deset metrů, zde bych spíše volil podkrovní typ. No jinak ta chodba mi přijde jako dobrá střelnice a obývákokuchyň bych úplně přeřešil, dost se tam plýtvá místem a sedací část je nešťastná (kam dáte televizi, jak se budete dívat?). Dům bude mít také zbytečně dost velké energetické ztráty, zbytečně členitý půdorys (raději obdélník bez nějakých výkusů) a dětem bude při psaní odpoledních úkolů pražit slunce do tváře, jižní okno do kuchyně také není zrovna vhodné.
Odpovědět
@rimmer ja i zena jsme vyrustali v dome kde je patro a oba chceme ted radeji do prizemi, pritom nam vsichni rikaji, ze to vyjde na pozemek OK (tedy az na Vas). Chodba je opravdu nestastna, rad bych ji vymenil, ale chteli jsme radeji obyvak do zahrady (tzn. na jih). Meli jsme v ruce navrh bez chodby ale padlo tam vic kompromisu nez ta dlouha chodba, tak mame radeji ji. Okno na jih je okno z kuchyne do zahrady. V kuchyni travi zena hodne casu (dobrovolne :-) ) a na zahrade bude travit hodne casu zbytek rodiny. Nabytek celkove neni vymysleny a obyvak takto vypadat urcite nebude. Povazujeme to ale za detail - mozna naivne. Se ztratami mate naprostou pravdu, ale kdyz zachovame bungalov, jak to pri stejne plose zlepsit?
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, máte někdo zkušenost s oknem ve sprchovém koutu? Prosím, můžete nám napsat své názory, případně pro a proti? Jedná se nám o koupelnu přiléhající k obývacímu pokoji (viz výše vložený projekt). Díky.
Odpovědět
Líbí se mi "chodba mi přijde jako dobrá střelnice". Pokud máte akční děti určitě se na chodbě vyblbnou. A co situace, výhledy z pozemku sousední budovy. Jak se dá posuzovat dům, když neukáže to to hlavní. Znovu bych tipnul, že tenhle dům nedělal architekt, ale v lepším případě projektant, co takových domů naseká 10 týdně. Pokud bych měl zhodnotit jen půdorys, proč máte pokoje na západ a terasu na jih a východ. Logicky by se měl dům celý převrátit podle severojižní osy.. Do ložnice většinou jdete spát za tmy a slunce si v ní užijete jen ráno. A to samé terasa, ta je z 90% využívána odpoledne a večer.
Odpovědět
@petrslajchrt z kuchyne by som dal vstup aj na terasu, obývačka mi príde dosť maličká - trochu by som ju rozšíril. Zmenil by som viacero vecí - ale dôležité je aby Vám to vyhovovalo. Treba si zvážiť čo robíte, klasický priebeh dňa, kam chodíte často a podobne a takto prispôsobovať dom vlastným potrebám.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
stavíte svépomoci? Váš rozpočet?
Odpovědět
@jan1111 Dum bude stat osamocen, alespon zatim. Pozemek je lehce svazity nad vesnici (smerem od severu na jih). Na sever je cesta (cca 2m nad pozemkem), vychod je maly lesik, na zapad a jih nic, jenom pole a vyhled na vesnici. Verte neverte, dum resi architekt. Nedokazu posoudit kvalitu protoze domy bezne nestavim. My jsme ale spokojeni a nasim potrebam je v projektu vyhoveno. @ares11 vystup na terasu by ukousl kuchynskou linku, cheme hodne plochy. vstup za rohem neni tak daleko. Velikost obyvaku, zjistili jsme, je velmi subjektivni vec - pro nekho je moc velky, pro nekoho maly. Snad nam bude takto stacit :-) Dekujem. @inter71 svepomoci nestavime, nemame :-)
Odpovědět
@petrslajchrt bude to krasa:-) . podud mate tak super vyhled mozna bych zvazila udelat niku na vysoke skrine v kuchyni na stene sousedici s terasou a dat okno pres celou jizni stenu. Tam by vam ty cm nemusely chybet a vypada to super. Taky zvazte recirkulaci teple vody v kuchyni-mate daleko TM.
Odpovědět
Ahoj napadla ma ešte jedna vec co keby sú kúpeľňu pri hlavnej spálni by ste nechali pre seba ako manželia a prepojili ju dverami so spálne, hosťom predsa stačí len WC. A takto by ste si mohli vytvoriť pekný rodičovský apartmán.
Odpovědět
@petrslajchrt Nebude trvat dlouho, než z technické místnosti doteče teplá voda do kuchyně (a do koupelny)? Kde bude bojler?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrslajchrt osobne se mi to libi moc. ma to logiku, je videt ze u toho tvurce premyslel. (Treba vtakova drobnost jako situovani vchodu tak, aby teenageri mohli proklouznout domu vecer a nerusili rodice). urcite bych se primlouval za soupacky pres celou siri chodby do obyvaku - budete moci chodbu uplne otevrit a to prolnuti prostoru pusobi dobre. jaka bude strecha? jo a jeste poznamka - pises ze pozemek se svazuje od severu k jihu - tj po te nejdelsi linii domu - jake je na tech 20m prevyseni? zvazte jak budete delat terenni upravy, pripadne pocitejte s vyssi cenou za zaklady. mozna by stalo za to probrat s architektem i toto - pripadne zvazit zda neresit snizeni obyvaku a kuchyne....
Odpovědět
@bamak dekujeme, recirkulace bude. hmm... nad vyklednkem jsme neuvazovali @lenkabaumg resili jsme koupelnu jen pro nas, ale ocekavame treba sem tam navstevy pres noc, ktere ubytujem v pracovne na gauci :-) chteli jsme take mit nahore jednu zkratka jednu koupelnu pro vsechny. tak jsme nejak soukromou koupelnu obetovali, ani nas to moc netrapilo, jsme tak zvykli @jose10r akumulacka bude u TC v technicke mistnosti (SV roh domu), do koupelny a kuchyne bude recirkulare @jumpmans dekujeme, ty soupacky tam vskutecnosti opravdu budou, tento pudorys uz neni 100% aktualni, strecha bude sedlovka (bude z toho stodola :-) ), prevyseni je necely 1m a ano, vyresi to malinke zakousnuti do terenu na S (cca 1/4m) a nasyp + hlubsi zaklad na J. Dekujem za pripominky. Prikladam jeste aktualni pudorys. Jsme uz pred podanim, tedy vetsi zmeny uz neplanujem.
Odpovědět
n2co takov0ho bychom brali ale trochu mensi :D jaky je rozpocet?
Odpovědět
@petrslajchrt při 4 lidech je to poměrně malinkaté zádveří. Vzhledem k tomu, že tam asi počítáte i se skříní, tak se tam bude opravdu špatně chodit. A trochu mi tam chybí malá společná šatna, kam by si případně mohli dát věci i hosté. A trošku to na mě působí stísněně, což asi dělá ta chodba, ale moc nevím jak se tomu tady vyhnout. Možná z toho udělat pravidelnější tvar a obývák ohnout tak, aby se chodilo do něj místo do chodby. Samotná chodba by se tím omezila jen na pokoje, které se zavřou šoupačkama, ale ten prostor bude působit mnohem vzdušněji :)
Odpovědět
@petrslajchrt Tak uz jenom posuvne dvere do obyvaku, neprekazi, nepribouchne je pruvan a byvaji casto otevrene ;-)
Odpovědět
@petrslajchrt ještě koukám na tu šatnu u ložnice. Připadá mi trochu neefektivně využitá. Pokud nechcete mít věci i po stranách, tak je docela šikovné tam hodit dveře. Pokud vstane jeden dřív, může se v klidu obléct a nemusí už toho druhého vůbec rušit. A ze záchodu, který je u stěny s ložnicí, uslyšíte úplně všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí. Jen bych možná zkusila, jestli by opravdu nešly dát dveře do koupelny i z ložnice. Kdyby se umyvadla dali na stěnu pod okno, vešly by se dveře z ložnice. Jinak je to docela promyšlený, závidím šatnu u ložnice a prádelnu ;-) My stavěli malý domek, tak se to prostě nevejde.
Odpovědět
Stavíme podobný dům. Jen rozvržení trochu jiné. Nad dlouhou chodbou jsem dlouho uvažovala, nakonec je z toho spíše přednost. Tak ať vám to jde od ruky.
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi to, jen bych se zamyslel nad prosvětlením chodby. Zkusil bych alespoň dát okno v TM naproti dveřím a ty dveře nechat prosklené (třeba mléčným sklem). Ty mléčné sklo bych možná dal i do dveří ostatních obslužných místností jako zádveří, prádelna, ... Spolu se světlem z obyváku by to mohlo pomoci. Nebo světlovod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?