Smysluplné domy Heluz

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, chci se zeptat na názor na tento projekt od Heluzu https://www.heluzdomy.cz/cs/nordic Celkem mě to zaujalo, přemýšlím jít touto cestou.
Odpovědět
1
4
5

Odpověď na příspěvek od jiri_v:

@slavo109 Posunulo se to, ale právě proto i výrob…
@jiri_v přesně jak píšeš, když chceme, aby s ničím nebyl problém a abychom bez problémů zkolaudovali, tak s tím musíme počítat, ale je to běžná věc. Ale potom člověk aspoň ušetří i něco na topení, když mají i cihly dobré tepelněizolační vlastnosti, i okna dobře těsní a nepropouštějí chlad a podobně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noso51:

@jiri_v Zateplený dům tě přežije, to ano, ale víš…
@noso51 V tom máš podle mě pravdu, my jsme dlouho přemýšleli a zvažovali, že bychom raději šli do přestavby starého domu, než stavěli nový, protože strašný problém byl sehnat pozemek, který by se nám líbil, vyhovoval nám a zároveň byl za normální cenu.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od slavo109:

@jiri_v přesně jak píšeš, když chceme, aby s ničí…
@slavo109 samozřejmě, to už jde ruku v ruce, jak se říká, a když si člověk hned na začátku vybere pořádný materiál, tak nemá časem skoro žádné problémy. Na takové věci je potřeba myslet dopředu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stelholi:

@noso51 V tom máš podle mě pravdu, my jsme dlouho…
@stelholi tak to už všechno závisí na dané situaci, s těmi pozemky to někdy může být pořádně náročné
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noso51:

@stelholi tak to už všechno závisí na dané situac…
@noso51 přesně tak, jak říkáš – je to pořádná dřina najít vhodný pozemek, na kterém se dá stavět, který má přípojky a je dostatečně velký. Ale jsem ráda, že jsme nakonec našli a stavíme nový dům
Odpovědět

@noso51 přesně tak, jak říkáš – je to pořádná dři…
@stelholi ahoj, chci se zeptat, vybrali jste si taky z těch 3 domů, které nabízejí? Protože my hodně uvažujeme, a tak bych rád věděl nějaké osobní zkušenosti, jestli tu je někdo, kdo to řešil přes ně. Díky!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rure:

@stelholi ahoj, chci se zeptat, vybrali jste si t…
@rure tak to tě zklamu, protože jsme to tak neřešili, projekt jsme si navrhli sami, tedy s architektem, ale víceméně jsme mu všechno řekli a on to jen zhotovil. No viděla jsem jeden článek o tom, že už nějaký pár si koupil takhle dům, tuším ten Element. Zkus si přečíst i takovéto články, myslím, že se tam nějaké informace dozvíš.
Odpovědět

@rure tak to tě zklamu, protože jsme to tak neřeš…
@stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se tedy přímo na ně obrátit
Odpovědět

@stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se te…
@rure a co bych ohledně těch domů potřeboval zjistit?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od sellir:

@rure a co bych ohledně těch domů potřeboval zjis…
@sellir například by mě zajímalo, jaké technologie a materiály se v domech používají, jak se řeší energetická efektivita a zda je součástí projektu také inteligentní řízení domácnosti
Odpovědět

@sellir například by mě zajímalo, jaké technologi…
@rure možná ti něco budu moci poradit. Co se týče materiálu, tak Heluz nabízí kvalitní cihlové bloky, jako například Family 2in1, které mají skvělé tepelné izolační vlastnosti (U-hodnota ≈ 0,11 W/m²K). Jsou vhodné pro pasivní domy a systém je také kompatibilní s moderními technologiemi, jako jsou rekuperace vzduchu. Co se týče energetické efektivity, tak systém je navržen s důrazem na minimalizaci tepelných mostů a kvalitní detaily, čímž zajišťuje vysokou energetickou efektivitu. Vím, že je součástí i stínicí technika (rolety, žaluzie), která pomáhá regulovat tepelné podmínky v interiéru, a jediné, co ti nebudu umět poradit, je ohledně toho inteligentního řízení domácnosti.
Odpovědět

@stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se te…
@rure a jak jsi na tom? Obrátil ses přímo na ně, co ti poradili?
Odpovědět

@rure možná ti něco budu moci poradit. Co se týče…
@sellir děkuji za tip, to zní opravdu dobře 👍 O Heluz Family 2in1 jsem už slyšel, ale tyto detaily o U-hodnotě a minimalizaci tepelných mostů jsem neznal, vypadá to, že má opravdu kvalitní parametry. Je fajn, že myslí i na propojení se systémy rekuperace a stínění, to dnes hodně pomáhá jak s komfortem, tak se spotřebou energie. Co se týče inteligentní domácnosti to je v pohodě, systém se dá doladit i dodatečně podle potřeby, no ne?
Odpovědět

@rure a jak jsi na tom? Obrátil ses přímo na ně, …
@stelholi ano, komunikujeme s nimi a zatím jsme ve fázi, kdy zjišťujeme, ptáme se a snad do konce roku se rozhodneme
Odpovědět

@sellir děkuji za tip, to zní opravdu dobře 👍 O H…
@rure jasně, inteligentní domácnost se dá řešit i dodatečně, takže pokud není vše připraveno hned při výstavbě, dá se to hezky doladit později podle potřeby a rozpočtu. Důležité je mít alespoň základní rozvody nebo přístup k napájení, aby šlo senzory a řízení jednoduše doplnit
Odpovědět

@stelholi ano, komunikujeme s nimi a zatím jsme v…
@rure tak držím palce, ať se dobře rozhodnete😉🙂
Odpovědět
Článek se načítá

@rure jasně, inteligentní domácnost se dá řešit i…
@sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děkuji! @stelholi děkuji ti, no z 90 procent už jsme rozhodnutí, že to koupíme a půjdeme do toho přes ně. Ušetříme i nějaké peníze a ten projekt domu se nám moc líbí, přesně o takovém jsme snili
Odpovědět

@sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děk…
@rure a který ten projekt domu sis vybral? Myslela jsem, že jsi to sem psal, ale nenašla jsem to a jsem zvědavá🙂
Odpovědět

@rure a který ten projekt domu sis vybral? Myslel…
@stelholi nepsal jsem, protože se nikdo neptal🙃 Líbi se nám projekt Element, ten by se nám na pozemek hodil, takže jsme více méně pro tento rozhodnutí
Odpovědět

@stelholi nepsal jsem, protože se nikdo neptal🙃 L…
@rure jsem takový zvědavý typ člověka, takže jsem hned šla kouknout do konverzace, jestli to tam někde nenajdu, a když jsem to nenašla, tak jsem si řekla, že se tě musím zeptat. Jdu se na to podívat, který to je, ale hlavní je, že se vám to líbí a že se vám to vejde na pozemek rozlohově
Odpovědět

@sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děk…
@rure není zač, jak pokračuješ?
Odpovědět
1
4
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?