Odpověď na příspěvek od jiri_v:
@slavo109 Posunulo se to, ale právě proto i výrob… @jiri_v přesně jak píšeš, když chceme, aby s ničím nebyl problém a abychom bez problémů zkolaudovali, tak s tím musíme počítat, ale je to běžná věc. Ale potom člověk aspoň ušetří i něco na topení, když mají i cihly dobré tepelněizolační vlastnosti, i okna dobře těsní a nepropouštějí chlad a podobně.Odpověď na příspěvek od noso51:
@jiri_v Zateplený dům tě přežije, to ano, ale víš… @noso51 V tom máš podle mě pravdu, my jsme dlouho přemýšleli a zvažovali, že bychom raději šli do přestavby starého domu, než stavěli nový, protože strašný problém byl sehnat pozemek, který by se nám líbil, vyhovoval nám a zároveň byl za normální cenu.Odpověď na příspěvek od slavo109:
@jiri_v přesně jak píšeš, když chceme, aby s ničí… @slavo109 samozřejmě, to už jde ruku v ruce, jak se říká, a když si člověk hned na začátku vybere pořádný materiál, tak nemá časem skoro žádné problémy. Na takové věci je potřeba myslet dopředu.Odpověď na příspěvek od stelholi:
@noso51 V tom máš podle mě pravdu, my jsme dlouho… @stelholi tak to už všechno závisí na dané situaci, s těmi pozemky to někdy může být pořádně náročnéOdpověď na příspěvek od noso51:
@stelholi tak to už všechno závisí na dané situac… @noso51 přesně tak, jak říkáš – je to pořádná dřina najít vhodný pozemek, na kterém se dá stavět, který má přípojky a je dostatečně velký. Ale jsem ráda, že jsme nakonec našli a stavíme nový důmOdpověď na příspěvek od stelholi:
@noso51 přesně tak, jak říkáš – je to pořádná dři… @stelholi ahoj, chci se zeptat, vybrali jste si taky z těch 3 domů, které nabízejí? Protože my hodně uvažujeme, a tak bych rád věděl nějaké osobní zkušenosti, jestli tu je někdo, kdo to řešil přes ně. Díky!Odpověď na příspěvek od rure:
@stelholi ahoj, chci se zeptat, vybrali jste si t… @rure tak to tě zklamu, protože jsme to tak neřešili, projekt jsme si navrhli sami, tedy s architektem, ale víceméně jsme mu všechno řekli a on to jen zhotovil. No viděla jsem jeden článek o tom, že už nějaký pár si koupil takhle dům, tuším ten Element. Zkus si přečíst i takovéto články, myslím, že se tam nějaké informace dozvíš.Odpověď na příspěvek od stelholi:
@rure tak to tě zklamu, protože jsme to tak neřeš… @stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se tedy přímo na ně obrátitOdpověď na příspěvek od rure:
@stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se te… @rure a co bych ohledně těch domů potřeboval zjistit?Odpověď na příspěvek od sellir:
@rure a co bych ohledně těch domů potřeboval zjis… @sellir například by mě zajímalo, jaké technologie a materiály se v domech používají, jak se řeší energetická efektivita a zda je součástí projektu také inteligentní řízení domácnostiOdpověď na příspěvek od rure:
@sellir například by mě zajímalo, jaké technologi… @rure možná ti něco budu moci poradit. Co se týče materiálu, tak Heluz nabízí kvalitní cihlové bloky, jako například Family 2in1, které mají skvělé tepelné izolační vlastnosti (U-hodnota ≈ 0,11 W/m²K). Jsou vhodné pro pasivní domy a systém je také kompatibilní s moderními technologiemi, jako jsou rekuperace vzduchu. Co se týče energetické efektivity, tak systém je navržen s důrazem na minimalizaci tepelných mostů a kvalitní detaily, čímž zajišťuje vysokou energetickou efektivitu. Vím, že je součástí i stínicí technika (rolety, žaluzie), která pomáhá regulovat tepelné podmínky v interiéru, a jediné, co ti nebudu umět poradit, je ohledně toho inteligentního řízení domácnosti.Odpověď na příspěvek od rure:
@stelholi děkuji, tak to si přečtu a zkusím se te… @rure a jak jsi na tom? Obrátil ses přímo na ně, co ti poradili?Odpověď na příspěvek od sellir:
@rure možná ti něco budu moci poradit. Co se týče… @sellir děkuji za tip, to zní opravdu dobře 👍 O Heluz Family 2in1 jsem už slyšel, ale tyto detaily o U-hodnotě a minimalizaci tepelných mostů jsem neznal, vypadá to, že má opravdu kvalitní parametry. Je fajn, že myslí i na propojení se systémy rekuperace a stínění, to dnes hodně pomáhá jak s komfortem, tak se spotřebou energie. Co se týče inteligentní domácnosti to je v pohodě, systém se dá doladit i dodatečně podle potřeby, no ne?Odpověď na příspěvek od stelholi:
@rure a jak jsi na tom? Obrátil ses přímo na ně, … @stelholi ano, komunikujeme s nimi a zatím jsme ve fázi, kdy zjišťujeme, ptáme se a snad do konce roku se rozhodnemeOdpověď na příspěvek od rure:
@sellir děkuji za tip, to zní opravdu dobře 👍 O H… @rure jasně, inteligentní domácnost se dá řešit i dodatečně, takže pokud není vše připraveno hned při výstavbě, dá se to hezky doladit později podle potřeby a rozpočtu. Důležité je mít alespoň základní rozvody nebo přístup k napájení, aby šlo senzory a řízení jednoduše doplnitOdpověď na příspěvek od rure:
@stelholi ano, komunikujeme s nimi a zatím jsme v… @rure tak držím palce, ať se dobře rozhodnete😉🙂Odpověď na příspěvek od sellir:
@rure jasně, inteligentní domácnost se dá řešit i… @sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děkuji! @stelholi děkuji ti, no z 90 procent už jsme rozhodnutí, že to koupíme a půjdeme do toho přes ně. Ušetříme i nějaké peníze a ten projekt domu se nám moc líbí, přesně o takovém jsme sniliOdpověď na příspěvek od rure:
@sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děk… @rure a který ten projekt domu sis vybral? Myslela jsem, že jsi to sem psal, ale nenašla jsem to a jsem zvědavá🙂Odpověď na příspěvek od stelholi:
@rure a který ten projekt domu sis vybral? Myslel… @stelholi nepsal jsem, protože se nikdo neptal🙃 Líbi se nám projekt Element, ten by se nám na pozemek hodil, takže jsme více méně pro tento rozhodnutíOdpověď na příspěvek od rure:
@stelholi nepsal jsem, protože se nikdo neptal🙃 L… @rure jsem takový zvědavý typ člověka, takže jsem hned šla kouknout do konverzace, jestli to tam někde nenajdu, a když jsem to nenašla, tak jsem si řekla, že se tě musím zeptat. Jdu se na to podívat, který to je, ale hlavní je, že se vám to líbí a že se vám to vejde na pozemek rozlohověOdpověď na příspěvek od rure:
@sellir určitě, na tohle si budu dávat pozor, děk… @rure není zač, jak pokračuješ?Odpověď na příspěvek od stelholi:
@rure jsem takový zvědavý typ člověka, takže jsem… @stelholi tak podle toho jsme se taky dívali, protože zbytečně bychom si vysnili nějaký jiný, který bychom si na pozemek nemohli postavit. Co na něj říkáš, podívala ses?Odpověď na příspěvek od sellir:
@rure není zač, jak pokračuješ? @sellir zatím jsme pořád na stejném bodě a asi to budeme řešit až v novém roce, protože teď na to nějak není čas, jelikož mám na konci roku v práci hodně povinností