Rekonstrukce bytu - cena a pořadí prací?

Dobrý den, uvažuju o rekonstrukci bytu (3+1, 80 m čtverečních), ale nemám absolutně představu, kolik to může stát, na stránkách firem většinou píšou, že cenu řeknou až potom, co obhlídnou, co bude potřeba udělat, což chápu. Jde o to, že vůbec nevím, jestli mi budou stačit úspory, jestli vůbec mám něco začít zařizovat, ale třeba mi tu někdo, kdo má zkušenosti, poradí. Takže, chtěla bych nová okna (plastová, celkem 4), podlahy (asi plovoucí), vymalovat všechny místnosti a nové dveře (1xvchodové, 7x klasické vevnitř a 2x zašupovací)...na kolik myslíte, že by to vyšlo, kdybychom počítali s nejlevnějšími variantami? A dále se chci zeptat, v jakém pořadí je nejlepší tyto práce dělat?
Odpovědět
@lamiaaa Toto co popisujete není rekonstrukce. Ceny snadno zjistíte, třeba v každém Hobymarketu a mohou se lišit obchod od obchodu. Cenu oken zjistíte u dodavatelů, kterých je také mnoho. Pokud vezmu dveře klasické interierové cca 7x 1800 + protipožární vchodové 3 800,-. Jaké zašupovací máte na mysli nevím.Totéž platí o plovoucí podlaze kde jsou ceny za m2.
Odpovědět
Pokud budete sama nakupovat v Hornbachu, Obi, tak hodně ušetříte. Pokládání plovoucí podlahy je okolo 150 za metr a výmalba profesionálem 3+1 okolo 20000. V Hornbachu jsou podlahy okolo 130, - m2 bez miralonu, okna (třeba Harfa okna Praha) okolo 7000,-, dle velikosti. Bez montáže.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle jsou spíše "kosmetické" věci. Sice to nezmiňujete, ale v jakém stavu jsou třeba rozvody - elektro, voda, topení nebo kolik let mají za sebou? U té podlahy dost záleží, co je tam teď a na co tedy budete pokládat, nebo zda to půjde pryč atd.
Odpovědět
@lamiaaa zdá se mi, že v tom pěkně plavete a víte, že něco chcete, ale vlastně přesně nevíte co. Proto bych se, pokud nemáte někoho blízkého, kdo vám s tím pomůže, vyhnul radám od norikakaa. V principu má pravdu, ale může se stát a to riziko tu je, když vás čtu, že sama koupíte něco špatně, tak aby jste zbytečně neplýtvala. Navíc podlahu za 130kč/m2 nemám ani ve sklepě. Mám známého, co si v akci v hobbymarketu také koupil podlahu kolem stovky za metr, nějaký vinyl, a po dvou letech říkal, že je na výměnu - vyhozené peníze. U oken tu často čtu, že když už, tak trojsklo, protože proti dvojsklu je cenový rozdíl zanedbatelný. Kvalitnější okna vám mohou ušetřit něajaké energie, takže jsou případy, kdy se to nejlevnější nemusí vždy vyplatit. Udělejte si třeba srovnání tří skupin toho co chcete v závislosti na kvalitě a ceně (např. nejlevnější x lepší x ještě lepší) a třeba dojdete k tomu, že něco se opravdu jako nejlevnější nevyplatí, protože za minimální příplatek budete mít kvalitnější zboží. Doporučuji také samostudium, na internetu je toho mraky. Navíc, když se v tom alespoň trochu budete orientovat, budete vědět, když vám bude někdo mazat med kolem huby. Výše úspor je důležitá, a i když nevíte, jestli dostatečná, tak bych oslovil firmu (např. dle hodnocení na internetu). Samozřejmě nemusíte její nabídku ve finále přijmout, ale s fundovaným člověkem projdete vaše požadavky, on k vám tomu řekne svý zkušenosti a sama začnete dostávat lepší představu co by se dalo a co ne. Až vám dá nabídku, chtějte jí rozepsanou po jednotlivých položkách, aby jste věděla, co kolik stojí. Tím dostanete do ruky přehled, podle kterého se pak můžete řídit dál, ať už přijmutím nabídky, oslovením další firmy nebo svépomocí. Vymalovat si můžete také zkusit sama. Moje maka si před lety sama vymalovala byt a mám za to, že to předtím nikdy nedělala. Jo a petr86 má také pravdu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?