Rekonstrukce bytu v paneláku - z 3+1 na 4kk

Nemáte, prosím, někdo zkušenost s rekonstrukcí tohoto bytu v paneláku? Jde o tento konkrétní původní půdorys. Přemýšlíme o stěhování, máme 3 děti, do současného už se brzy nevejdeme a toto je tady v našem okolí (kde chceme zůstat) jediný půdorys, ze kterého by šly dle našeho názoru vykouzlit 2 dětské pokoje (dole vlevo větší pr 2 děti, nahoře vlevo druhý a vedle mini ložnice). Zároveň by nám moc vyhovoval 1 záchod v koupelně a 1 zvlášť. Ten nákres vpravo jsem nastřelila v rychlosti v malování, je to nepromyšlené, jen pro představu cca. Nemáte někdo zkušenost?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od fatal_error:

Nemáte, prosím, někdo zkušenost s rekonstrukcí to…
@fatal_error Uznávam, že pôvodná dispozícia je nič moc, ale tá upravená nie je o nič lepšia. Obývačkokuchyňa je všeobecne paskvil, ktorý ale môže fungovať, akurát väčšinou iba pri veľkých rozlohách. Narvať to do jednej relatívne malej miestnosti nebude robiť dobrotu. BUde to stiesnené, čokoľvek sa bude diať v kuchyni bude riešiť ľudí v obývačke, pachy budú v celej miestnosti bez ohľadu na odsávanie a schválne si urobte kótu, ako ďaleko je gauč od TV. Druhá, ešte horšia vec je umiestnenie obytnej miestnosti rovno ku stupačke. To v dome taký problém nie je, ale v bytovke to bude rušiť dosť. V tomto prípade by som nechal kuchyňu oddelenú a vznikne kuchynská zóna a oddychová zóna. Prizval by som si architekta a vymylel niečo v tej spodnej časti. Miesto na to, čo chcete, tam je.
Odpovědět
Roman mi silně připomíná pana Vladimíra, akorát v bratrské verzi. Vaše upravená dispozice je dobrá, pár dní jsem se na ni díval a nic jiného bych nevymyslel. Obývák si troufám tvrdit, že bude rozměrově také v pořádku. Vždyť tu někdy vídáme i menší dispozice obýváku a kuchyně, Vaše má kolik? Cca 30 m2? To by mělo být v pohodě. Chápu, že jste vytvořila nákres a sedačku můžete posunout více k oknům a dozadu.... Co se týče hluku u stupaček, je to řešitelné nějakou lepší obezdívkou a jistě existují nějaké akustické panely, které to pomohou odstínit. Za mě povedený počin.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@fatal_error Uznávam, že pôvodná dispozícia je ni…
@roman_ my ted mame obyvak s kuchynskym koutem jeste o dost mensi a je to dost neprijemne, ale je to opravdu o dost mensi. predelali jsme 2+1 na 3kk, takze ten byt z nakresu je zmena k lepsimu. spis mam obavu z tech malickych pokojicku, ale bohuzel lepsi pudorysy tady okolo nejsou. :( nechceme alespon par let menit lokalitu a na dum nemame (Praha).
Odpovědět
Tento byt známe. Není lepší najít už 4kk a nemuset dělat rekonstrukci? Než kupovat družstevní byt za celkem vysokou cenu a ještě vrážet pár set tisíc do rekonstrukce?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mitoma:

Tento byt známe. Není lepší najít už 4kk a nemus…
@mitoma vzdyt pisu hned v tom prispevku nad vami, ze v tehle lokalite lepsi pudorysy nejsou a par let se nechceme stehovat jinam. kdyby tady v okoli byly 4+1 nebo 4+kk tak to je samozrejme jina. tady je jen par panelaku mezi rodinnymi domy a jediny pouzitelny pudorys je tenhle, kterej aspon tak nejak na 4+kk predelat lze. ostatni jsou 3+1, kde to ani nejde.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od fatal_error:

Nemáte, prosím, někdo zkušenost s rekonstrukcí to…
@fatal_error ložnice je dost malá a ještě chcete otevírat dveře dovnitř. To jděte určitě ven vám nevyjdou ani ty dveře otevřít. I tak mít ložnici 2,5-2,5m je dost malé to zabere jen postel. A přijde mi jako blbost když řešíte tak to místo mít dvě WC a Vanu osobně bych dal jedno samostatné WC a sprchač.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@fatal_error ložnice je dost malá a ještě chcete …
@edison101 ta rodina, ktera to predelane ma, ma v te pidi loznici postel 180x200 a jeste vestavenou satni skrin. videla jsem to jen na fotce a prislo mi to uplne v pohode. musim se k nim nekdy vetrit na navstevu, abych vedela, ja presne to maji. ten muj nakres bude jen priblizne sedet. kazdopadne ja treba v loznici jen spim, zadny jiny cas tam netravim (ted ani to ne, spom v detskem pokojicku na palande, abych mohla v noci kojit) a nevadi mi, kdyz se vejde jen postel a skrin. ty 2 zachody jsem myslela, ze u 5 lidi budou nutnost. zatim chodi 1/5 do plen, 1/5 na nocnik a na zachod chodime 3/5 a prijde mi, ze az bude chodit na zachod vsech 5/5 osob z nasi domacnosti, ze 1 zachod bude malo. ale ted teda je zase ve hre vedlejsi mestska cast, ze bysme se asi mohli presunou i tam, ale to jsou sidliste, to se nam nelibi. tady to je opravdu jen par panelaku mezi rodinnymi domy a neni to takova masovka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od fatal_error:

@edison101 ta rodina, ktera to predelane ma, ma v…
@fatal_error Zakázať na záchode telefóny, vyhádzať časopisy a hneď zmiznú všetky fronty :D Vyrastal som v byte 3+1 s jedným záchodom a kúpeľňou a nespomínam si, že by to bol zásadný problém. Akurát sme boli 4 chlapi a iba jedna žena, to asi spraví rozdiel. Chlapom to nevadí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@fatal_error Zakázať na záchode telefóny, vyhádza…
@roman_ my jsme 1 zena a 4 chlapi, mame 3 syny. :) nevim, no, bojim se situace, kdy se chce treba 3 lidem zaroven na velkou, to se preci rano muze klidne stat. :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od fatal_error:

@roman_ my jsme 1 zena a 4 chlapi, mame 3 syny. :…
@fatal_error Nebol s tým nikdy zásadný problém. Ale ako hovorím, jediné, čo sa dalo na záchode čítať boli etikety osviežovačov a to príliš záživné nie je. Neboli mobily a internet, nemali sme tam noviny ani časopisy. Ak niekto trávi na záchode viac ako 5 minút tam nie je len kvôli potrebe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?