Rekonstrukce panelového bytu 3+1, kolik bude stát?

Profilova fotka
Moc vás všechny zdravím,chtěla jsem se zeptat,zda někdo z vás v poslední době nedělal rekonstrukci panelového bytu..chtěli bychom koupit byt v původním stavu a zrekonstruovat ho,ale bohužel si neumíme představit kolik taková rekonstrukce bude stát..zajímalo by mě,jestli vám někdo dělal rozpočet a kolik to stojí..protože sami to asi neodhadnem..a otázka ceny je pro nás dost důležtá :) Moc děkuji za vaše zkušenosti a rady :-)
Odpovědět
Ahoj, v první řadě záleží co všechno a jak moc chcete na bytě zreko, jestli to budete dělat svépomocí nebo to zadáte firmě. V neposlední řadě, v jaké cenové relaci vyberete zařizovací věci do bytu.
Odpovědět
Profilova fotka
No chtěli bysme ho zrekonstruuovat celý,a spíše svépomocí..ty zařizovací věci jsou taky hrůza-člověk to chce mít napořád,trvanlivé,zase ne moc drahé.. :( potřebovali bychom vyhrát ve sportce :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ter25 3+1 v původním stavu jsme koupili před dvěma lety, celková rekonstrukce trvala cca půl roku, cena cca 300 000 Kč, rozpočet si dělal manžel sám, téměř vše jsme si dělali sami nebo pomocí rodiny a známých. Chybí nám pouze dvěře (jak interiérové, tak vchodové a skříň do předsíně). Hodně záleží na tom, jak drahé vybavení budete chtít kupovat a jestli práci zvládnete sami nebo budete brát firmu.
Odpovědět
@ter25 jj výhru ve sportce by sme teď taky potřebovali :) Pokud je to svépomocí, tak se to dá zvládnout plus mínus kolem těch 300tis. Ale fakt záleží co nakoupíte, jestli máte známe, třeba na dodání lepší ceny, na pomoc, na odbornou práci.... Jinak rozpočet sme si dělali sami, mrkli jsme, co kolik stojí a a tak nějak zhruba to spočítali. Přesně na kačku, to ale nejde, vždycky se najde něco co je třeba dokoupit. My třeba děláme reko s tím, že moc peněz nemáme, tak se budeme stěhovat a nebudou interiérové dveře, zůstanou staré hlavní dveře, ve sprcháči zatím nebudou taky dveře, jen závěs a dalších pár věcí. Bez toho se dá žít, takže tohle budeme dodělávat postupně z výplat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 My jsme v tom bordelu celou dobu bydleli :-D :-D Nešlo to jinak. Jen já jsem na týden a pak asi na dva víkendy utekla. Taky dokupujeme ještě teď nějaké věci, podle toho, jak jsou peníze.
Odpovědět
@jipe Tak to si nedokážu představit bývat tam a sekat drážky na elektriku, zárubně, škrábat omítky, komplet podlahy pryč až na beton, nemít se kde umýt, noo klobouk dolů, to ste dobří! Hlavně podle toho jak se prášilo, by sem mohli asi všechno co by tam byly vyhodit :-D Taky tak, budem dokupovat postupně.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 vždycky jedna místnost byla "zaizolovaná" a tam jsme přebývali. Ale stejně se ten prach dostal všude. Nedělali jsme všechny místnosti najednou. Sprchovat jsme se jezdili k babičce, která bydlí 5 km od nás. Ale už nikdy víc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ter25 strašně záleží na tom, jak moc a co všechno chcete dělat, jak je byt velký a jestli zvládnete něco sami. Jinak tě vyjde, když budete muset vybourat jádro a jinak, když jenom nově obložíte, když koupíš jen nové dveře, nebo budeš dělat i obložky, jestli budete měnit topení, co podlahy atp.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to my bysme naštěstí v tom bytě nebydleli..300tis zní už líp,než když jsem četla 600 nebo 700tis..!to mi lítaly oči z důlků :)nejvíc se bojím toho,abych nemusela dělat moc velké kompromisy,říkala,říkala jsme manžovi,že když bysme šli do nějaké rekonstrukce,chci to mít hezké a aby to něco vydrželo :)
Odpovědět
@jipe no to věřím, že už nikdy více :-D, to ste ale fakt dobří. My děláme vše najednou, taky je to náročné, denně po práci na bytě, ráno brzo vstáváme a pozdě večer chodíme spát, už se chvílema držíme sotva na nohou, už se těšíme na první kafe po nastěhování, kdy si sedneme a budeme se kochat, co sme stvořili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ter25 Já už bych příště nešetřila na sprchovém koutu a nedala bych nerez varnou desku, jinak si myslím, že jsme našli rozumné kompromisy cena/kvalita
Odpovědět
@ter25 Přesně jak píšeš, nemá smysl něco koupit jen pro že je to levné a na jiné nemám. Lepší je některé věci nemít a dokoupit je postupně. Tak sme se přesně i my s manželem domluvili, než to udělat horkou jehlou a za rok být z toho nešťastní.
Odpovědět
Článek se načítá
@jipe a jaký máte sprcháč, co by si na něm změnila?
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Máme nějaký z Globusu (Baumarktu), myslím, že je to značka Roltechnik, když si do něj stoupne někdo těžší, tak ta vanička docela vrže a jedna část dveří už se docela zadrhává. Ono vůbec ty dveře byly hned nějaké křivé, reklamovali jsme to.. A nekoupila bych čiré sklo, s naší tvrdou vodou je to za trest. Šla bych celkově asi do něčeho kvalitnějšího (ale nemám konkrétní představu :) )
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07
Odpovědět
@jipe a já si myslela, že Roltechnik je dobrá značka. Tak já myslím, že každý nás na jednu stranu po reko zjistí, že by alespoň jednu věc udělal nebo koupil jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Dělaly nám firmy (s výjimkou pokládky podlahy a malování) a bez vchodových dveří 430 tisíc. V ceně je nová elektroinstalace, voda, odpady, koupelna, vybourání dveří do nosného panelu, srovnání podlah, štukování celého bytu, sádrokartonové stropy, kuchyňská linka vč. spotřebičů, výměna topení atd. Firma zajistila stavební materiál + práci a my jsme zajistili zařizováky (obklady, vanu, WC, baterie...)
Odpovědět
Profilova fotka
Zmrz_lina, mohu se zeptat odkud jste?a kdy jste dělali tu rekonstrukci?podle toho,co jsem cetla,mi přijde,ze jste to měli celkem levné...a to jsou dobré zprávy:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ter25 Rakovník. V menších městech je to podle mě normální cena za standardní rekonstrukci za pomoci živnostníků a firem. Vybírali jsme to, co se nám líbilo a ani jsme nijak zvlášť nešetřili - máme kvalitní vanu (Kaldewei) i dveře (Prüm), ne zrovna levné obklady (599 Kč/m2) a tak... Zas když jsme si někde dopřáli víc, museli jsme ubrat jinde, ale obecně si myslím, že se to dá za tyhle peníze udělat.
Odpovědět
Odpovídám na původní otázku. Hodně záleží na Vašich nárocích a hlavně na tom, co vše tam budete dělat. Pokud sae bude dělat komplet nová elektřina, okna, vchodové dveře, interiérové dveře, nové podlahy, jádro (tedy kuchyně a koupelna), malby a vybavení, tak peníze jen lítají a do 300 to nebude...
Odpovědět
Asi bych to vyjádřil podobně jako zmrzlina
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my rekonstruovali byt 3+Kk ve slaném, cca 75m2, Vše jsme si dělali sami a pouze o víkendy. Zabralo nám to 3/4 roku. Ovšem, cena byla znát také, za komplet rekonstrukci: Vylití podlahy, škrábání stěn nahození do perlinky a štukování, podhledy (též další perlinka a štukování), bourání papundeklového jádra + další stěny, nové odpady, rozvody vody, bodová světla, nová elektřina, odhlučnění stěn, nehledě na to, že spousta věcí jako třeba nivelace nám popraskala museli jsme dělat betonovým potěrem celý byt a pak znovu nivelaci, děs hrůza..komplet obložená koupelna, kuchyň,.. není to všechno s vypisováním bych tu zabrala více času, toto je jen pro přehled:), tak jsme i zvládli nakoupit: Kuchyň, kabely elektřiny, záchod, sprchový kout, sedačka, televize, obývací stěna, podlahy, barva, spotřebiče, nákup dvěří i obložek...atd, atd.., asi 350 000,- - 400 000 :) a upřímně, na ničem jsme nešetřili..:)
Odpovědět
@ter25 Ahoj, my teď řešíme koupi bytu, 3+1, cca 65 m2 a komplet vše se bude dělat nové - rozvody vody, elektrika, koupelna, kuchyň, bude se posouvat příčka mezi kuchyní a koupelnou, podlahy, okna, dveře. Rozpočet máme 300 000. Máme udělaný rozpočet a myslím, že se vlezeme. (nehledě na to, že 300 000 nám řekl architekt když to zadáme firmě) Vodu a elektriku nám budou dělat rodina a známí, stavební práce si chlap udělá sám, sanitu, obklady a dlažbu z Catroramy (fakt pěkný), dveře asi Portadoors, kuchně - buď syn pána co bude dělat okna nebo ikea. Podlahy počítám 500/ m2. Ložnici máme, obývákovou stěnu taky, rozkládací gauč taky. Jediné co budeme kupovat z nábytku je jídelní stůl, židle a sedačku do obýváku. Myslím, že není problém v rekonstrukci utopit milion, ale udělat ho za omzený rozpočet. Nejdeme do toho s tím, že vše co nejlevnější, jen aby to bylo. Ale když vidím obklady, co tu prodávají, je to z poloviny polské zboží, tak proč bych za to dávala jednou takové peníze. Máme taky omezený rozpočet, tak se hold vejít musíme. Jsou věci co být musí a co nemusí být hned. Hodně zdaru ;-) !!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravim, procitam vase prispevky, jelikoz me ceka uplne to same, kompletni rekonstrukce 3+1 i s posuvem pricek a zaskleni lodžie 4m. Nwbudu resit pouze okna... Muzu se zeptat, za kolik jste v realu rekonstuovali a firmou, nebo svepomoci... Dekuji
Odpovědět
@marky0503 rekonstruovali jsme letos byt cca 70m 3kk ale udelali jsme velkou 2+1. Co slo jsme si delali sami-bourani,vyklizeni,sadrokartonove stropy,pricky,komplet vymalba,plovouci podlahy. Kvuli stari bytu se delala nova elektroinstalace,celkove nove rozvody topeni ,kotel,raidiatory,voda a odpady.Srovnavali se steny,betonem se srovnala podlaha v pulce bytu a v druhe se pouzili osb desky.Okna svetlikova mame nova a zbytek po repasu.Vyzdivali se otvory pro nove oblozky aby vsude byl stejny rozmer.Veskery material jsme nakupovali sami a remeslnikum platili jen za praci.Nekupovali jsme nejlevnejsi veci ale nejdrazsi taky ne.Priplatili jsme si za bezpectnostni vchodove dvere,led bodovky,baterie a spotrebice.Zapisovala jsem si kazdou utracenou korunu abych mela prehled. Celkove nas rekonstrukce s vybavenim bytu vysla na 500tis a trvala 4mesice.Kdyby jsme si vse nechali udelat od firmy tak jsme na 800tis nechali jsme si nacenit rekonstrukci i od firem.Proto jsme se rozhodli si dost praci udelat sami a po jednotlivych remeslnicich.
Odpovědět
@marky0503 ahoj, my rekonstruovali 3+1, 652 celkem 5 měsíců ( ale byly v tom vánoce, tak to nikdo moc nedělal a měli jsme velkou prodlevu na dodávku oken) - dělali jsme komplet rekonstrukci - okna, voda, elektrika, podlahy, změna dispozice, koupelna, kuchyně.... prostě všechno, podlahy jsme srovnávaly, zateplovaly strop, sádrokartony. Rozpočet jsme měli 300 000, nakonec jsme udolali 500 000 s tím, že jsme si samy vyklízeli a bourali a elektriku nám dělala kamarád, zbytek řemeslníci, kuchyň od truhláře, krbová kamna, okna trojskla, bezp. vchodové dveře, 5x interiér. dveře a 1x posuvné do pouzdra, čas. spínač na světla na chodbě - k nezaplacení- doporučuju!. Dalo se to udělat i levněji, ale např. na kuchyni jsem šetřit nechtěla, protože ráda vařím a peču ( ale i tak cena úplně v pohodě na velikost té kuchyně) . Mrkni ke mě do alba, mám tam původní stav bytu i nějaké foto z rekonstrukce. Hodně nám na ceně udělalo srovnávání podlah- tam padlo hooodně materiálu. Kdybys chtěla cokoli vědět, klidně se ptej.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?