Rekonstrukce panelového bytu 3+1 66m

Zdravím, máme v plánu rekonstrukci bytu 3+1. Byt je v prvním patře, což moc nenahrává záměru, který jsme měli skrz nosné zdi. Na prvnotním plánku jsou červěně označeny a na druhém bylo původní plánované rozmístění. Nemáte někdo zkušenosti s rekonstrukcí konkrétního typu bytu, popřípadě nějaké návrhy, kdy pravděpodobně budeme muset zachovat nosné zdi vyjma nějakých otvorů na dveře.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ingo3:

Zdravím, máme v plánu rekonstrukci bytu 3+1. Byt …
@ingo3 Zdravím. Řešil jsem podobnou dispozici, jen menší. Z pohledu nosních zdí neporadím, ale dispozici pár typů. Šatnu bych dal ke dveřím, abych nechodil z ložnice přes špinavou chodbu. Nevim, jak máte velké dítě, ale prohodil bych ložnici s pokojem, poté jídelní stůl s gaučem.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ingo3:

Zdravím, máme v plánu rekonstrukci bytu 3+1. Byt …
@ingo3 Je zapotřebí si dát sakra velký pozor nejen na zásah do nosné konstrukce, ale i na bourání údajně nenosných příček. Vliv příčky, i když je minimální tloušťky, je někdy podstatnější, než se zdá. Příčky mohou mít charakter ztužujícího prvku a také často, i když by neměly, podepírají stropní panel, který na ně působí vlivem průhybu. Po odstranění příčky můžeme klidně očekávat další dotvarování příčkou podepřeného stropního panelu a následující statické trhliny v podlaží nad řešeným bytem. Takže velmi doporučuji statické posouzení Vašeho návrhu. Stejně ho budete potřebovat, protože takový zásah podléhá stavebnímu povolení.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ingo3:

Zdravím, máme v plánu rekonstrukci bytu 3+1. Byt …
@ingo3 V první řadě je nutné požádat majitele o povolení k zamýšlené rekonstrukci a za druhé takováto přestavba je na povolení stavebního úřadu a posouzení statika.
Odpovědět
Samozřejmě s posudkem statika a povolením stavebního úřadu také. Předpokládám, že zbourání nosné zdi mezi současnou ložnicí a obývacím pokojem vzhledem k prvnímu patru nebude možné, i za předpokladu nějakého překladu. Spíše teď přemýšlíme, jak jinak dispozice upravit, aby došlo k zvětšení koupelny a kuchně oproti původnímu plánku. Uvítáme jakékoliv tipy, nebo rady.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ingo3:

Samozřejmě s posudkem statika a povolením stavebn…
@ingo3 Dá sa robiť otvory aj do nosných stien, ale akýkoľvek zásah do nosných stien musia schváliť majitelia všetkých bytov jednohlasne, nestačí väčšina. Plus samozrejme to potrebuje posúdenie statika a projekt.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ingo3 Dá sa robiť otvory aj do nosných stien, al…
@roman_ S tím souhlasem nemáte pravdu - viz § 184a odst. 1 účinného stavebního zákona.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?