Odpověď na příspěvek od naskalce:
Zdravím, řešil jste někdo přeložku konzole El. Ve… @naskalce Havaríjny stav rieši EG.D na svoje náklady. Platili by ste iba v prípade, že je to bez závad a chcete to akurát presunúť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@naskalce Havaríjny stav rieši EG.D na svoje nákl… @roman_ díky mocOdpověď na příspěvek od popruh:
Ale tak havarijní stav přeci jen znamená opravu t… @popruh Tak to ja mám inú skúsenosť. Kolega chcel preložku do zeme, prišiel technik z EG.D a povedal: "Tá konzola vyzerá nejaká hnilá", kokega na to, "vyzerá v pohode" a tachnik, "ale nie, napíšeme, že je hnilá a keď si zabezpečíte výkop a prechodku až k hodinám, tak to tam položíme na naše náklady".Odpověď na příspěvek od roman_:
@popruh Tak to ja mám inú skúsenosť. Kolega chcel… @roman_ Až tak, jo? Ono je to asi vždycky o lidech a někteří mají víc štěstí než jiní. Já jsem tu mnou uvedenou částku pochopil, že je to "na klíč". Tedy jak výkopy, tak všechna další povolení a souhlasy. Každopádně taky to nebude za nula, a to je to jenom ten poslední přívod. Tazatelka má na nemovitosti větev distribuční sítě pro jiné nemovitosti. To bude vyžadovat samozřejmě projekt (protože dneska všechno musí projít rukama deseti úředníků, co na to dají dvacet kulatých razítek, asi aby potom nikdo za nic nemohl), s největší pravděpodobností vedení půjde přes několik pozemků, kdy většina jejich nebudou, tak souhlasy a věcná břemena (co samozřejmě nemusí dostat nebo za poplatek), provedení výkopu, což může taky znamenat destrukci věcí v cestě a nutnost nových staveb, plus samozřejmě ten drát a jiné elektrikářské prvky. Suma sumárum to klidně může být dle místních dispozic přes milion a ten elektrikářský drát na tom bude to nejlevnější. Jenže tazatelka by to chtěla udělat gratis, neb si koupila dům s vedením a vona ho tam nechce ¯\_(ツ)_/¯Odpověď na příspěvek od popruh:
@roman_ Až tak, jo? Ono je to asi vždycky o lidec… @popruh Každopádne by som oslovil distribútora, ako sa to dá riešiť a začal by som tým, že je to hnilé a že potrebujem robiť fasádu a tam nemáte šancu dodržať odstup. Určite to neriešia prvý krát a navrhnuté riešenie môže prekvapiť. Preložka nemusí byť nutne zemou, ťahajú sa aj vzduchom káble.