Odpověď na příspěvek od fh01:
Dobrý den, poprosil bych o "kontrolu" cenu rokon… @fh01 Elektrika je dosť, je v tom aj projekt elektro? Ja som mal za cca 130 tis. elektro na celý dom aj s revíziou. A čo sa týka výnosu materiálu, to je adekvátna položka, nejde o výťah, ale o čas a počet ľudí. A SDK asi do výťahu nedostanú, alebo minimálne profily určite nie. Je to celkom dosť vysoká suma za takú rekonštrukciu, nechajte si to naceniť viacerými firmami, mohli by ste dostať aj lepšiu ponuku. Sám budem v najbližšej dobe riešiť veľmi podobnú rekonštrukciu, tak som zvedavý, na koľko sa dostanem, budem robiť všetko svojpomocne.Odpověď na příspěvek od fh01:
Dobrý den, poprosil bych o "kontrolu" cenu rokon… @fh01 Ty položky jsou uvedeny tak nekonkrétně (až na několik velmi málo čestných výjimek), že to prostě není možné ani odhadnout. Vždyť je to až směšné - jak máme ocenit "dobourání otvorů"? Nebo "zesílení stěny ložnice"? Nebo "vodoinstalace a montáž zařizovaček"? Nebo "elektroinstalace"?Odpověď na příspěvek od fh01:
Dobrý den, poprosil bych o "kontrolu" cenu rokon… @fh01 asi by jste měl dodat i město, kde rekonstrukce proběhne. Jiné ceny budou lehce v Brně či Praze a pak v Přerově a Karviné. V menších městech u hranic se dostanete níže, ale ve velkých ani ne, protože značnou část pak tvoří samotná práce a nemá cenu moc porovnávat, raději připlatit za kvalitu než ušetřit 100 tis a pak vidět hrozný výsledek.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@fh01 Ty položky jsou uvedeny tak nekonkrétně (a… Ještě jsem zapomněl doplnit - bude se jedná o změnu dispozic z 2+1 na 3+kk. V příloze posílám mé amatérské návrhy. Elektroprojekt není součástí, nebo aspoň mi ho nikdo nenabízel. 115 k za mi přijde docela dost, zvlášť, když teď mi píšeš, že si máš elektro za 130 k v célém domě. K položkám: Rozpočet jsem dostal od stavební firmy, tj. nedokážu ovlivnit členění. K položce "zesílení stěny" jde o to, že stěnou v obýváku budeme vést odpad. Je tam 7,5 cm porobetonová zeď a bude se muset zesílit, aby mohli vést 40 odpad. Místo rekonstrukce: Kopřivnice (cca 20 tisíc obyvatel), Moravskoslezský krajOdpověď na příspěvek od fh01:
Ještě jsem zapomněl doplnit - bude se jedná o změ… @fh01 co se týče elektro rozvodu. Píšete že je to panelový dom tak je problém že velká část elektrikářů už tyto byty dělat nechce. A ti co to dělají si to nechají pěkně zaplatit a těch 115 tis bude možná i málo záleží jaké chcete zásuvky a vypínače. A nebo za levnější peníz to budou úplná jelita.Odpověď na příspěvek od fh01:
Dobrý den, poprosil bych o "kontrolu" cenu rokon… @fh01 Dle me to neni mimo misu: zarizovali jsme si vikendovy apt 2kk, 46 m2. Slo o: pokladka pvc ve 2 mistnostech, kuch.linka z baumarketu+dodelavana uz firmou na miru vez s mikrovlnkou a myckou, ne nejlevnejsi spotrebice jako lednice,pracka,sporak, 2 poloh.el.kresla+boxspring postele s dalkacem,smart tv, drahe matrace,trocha nabytku do obyvakokuchyne, nechali jsme dat pryc vanu a dali sprchac,takze i cast obkladu znovu, vymalba obyvak,loznice+tapety, no a jsme na neco malo pres 400tis.Kc. A to nebyly zadne stavebni zasahy, ele uz byla,takze tak.