Pozemní komunikace končící nejdále 50 m od stavby

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jak mám chápat: Ke každé stavbě rodinného domu nebo stavbě pro rodinnou rekreaci nebo souvislé skupině těchto staveb musí vést zpevněná pozemní komunikace široká nejméně 2,5 m a končící nejdále 50 m od stavby. Jde mi totiž o to, že potenciální dům bych do 50m od zpevněné obecní cesty měl a jestli tedy tuto podmínku splňuji už teď nebo zpěvněné cesta musí být až na hranici mého pozemku? A až poté samotný dům musí být do 50m? Jde mi čistě o legislativu, na pozemek se dostanu kvůli stavbě i jinak, přes sdílenou cestu, kde ale oficiální příjezdovku zatím dělat nechci, dokud se nebude vědět kdy budou chtít sousedící pozemky stavět, abych to neplatil vše sám.
Odpovědět
Do 50ti m zpevněná cesta, nad 50m musíte mít stavbu cesty, která vyžaduje projekt (asi 80000), souhlas všech vlastníků pozemku budoucí cesty. Každý stavební úřad si to vykládá trochu jinak a můžem někomu pěkně zavařit, tak na to bacha.
Odpovědět
Abyste mohl stavět hned, musí být zpevněná cesta do 50 m od zdi domu. My to řešili na centimetry😉 Druhá věc je, že pokud budete stavět s hypotékou, s 99% pravděpodobností bude chtít banka pro poslední čerpání vybudovanou příjezdovou komunikaci k vašemu pozemku. (recyklát, 70 m délka, 3 m šířka,,, na klíč" 120 000 minulý měsíc...
Odpovědět
@norikakaa S tou bankou to slyším prvně, díky za poznatek.
Odpovědět
My to ve smlouvě o hypotéce s bankou přehlédli (2 nenápadná slova v 10 stránkovém elaborátu) a málem nás kleplo, když nám zamítli čerpání. Cesta neobjednaná, nepřipraveno a stavba stála kvůli tomu. Děs. Proto jsem o tom psala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?