Problém s demolicí

Dobrý den, obracím se zde na fórum, protože nemůžu nikde dohledat jak nejlépe řešit náš problém. Omlouvám se píší z mobilu - snad se to bude srozumitelné.. K problému - koupili jsme krásný pozemek na kterém ale stála ruina (bez nadsázky. Po návštěvě stavebního úřadu bylo jasné že musíme mít projekt na demolici ruiny většího venkovského stavení, kde byla i eternitová střecha.. Bohužel jsme udělali tu chybu a poprosili projektanta(tatínka našeho kamaráda )který byl již v důchodu..Pan si naúčtoval 10tis. za projekt a vyřízení na úřadech. Komunikace děs - s manželem jsme si málem házeli korunou kdo mu bude volat ( hovor vždy ve vší slušnosti ale těch výmluv atd.. a řešení pitomostí typu chtěl balikovat 15 let staré seno z půdy kam chodily kadit všechny kočky z okolí atd..)Už je to rok a stále projekt fyzicky nemáme natož abychom ho dali na staveb. úřad ( ale máme už rok vyřízenou hygienu a z podzimu koordinované stanovisko..) Naposledy když jsme jej měli převzít na podzim se ukázalo ze projekt neorazitkoval.. teď tam chce některé věci doplňovat..Mezitím na nás tlačila banka kde jsme měli domluveno do kdy musíme zdemolovat( ruina znehodnocovala pozemek na který máme hypo) Domluvili jsme se s firmou která děla demolice ze nejprve sundají střechu a dle hygieny a zákona ji zlikvidují ( podle zákona to jde) jenže zbylo takové torzo ze jsme firmu nechali zborit i to (bylo to život ohrožující). A teď ten problém - budova je zbourána, projekt k demolici v nedohlednu(chlap se teď vrátil po měsíci z Nového Zélandu je v karantene a sama výmluva proč to porad není ), my jsme zoufalí ani nemáme fyzicky projekt..nejradši bychom to dali někomu jinému ale budova nestojí Nebo kdyby byla rozumná pokuta - všichni sousedi byli rádi že už ta ruina nestojí a nikoho neohrožuje.. a do toho máme hotovy projekt na nový dům (super projektanti - skvělá domluva) který ho chtějí dávat na stavební úřad.. Jak by jste to řešili?
Odpovědět
Urychlene nasiel niekoho, kto ten projekt urobi 😉 Najhorsie sa robi biznis s rodinou a kamaratmi. Ponaucenie do buducnosti 😎
Odpovědět
Obratila bych se na urad, ze budova spadla a co ted s tim.
Odpovědět
Ja bych asi ozelela tech 10 tisic, verte, ze pri dnesnich cenach ve stavebnictvi se to v konecne cene domu uplne ztrati... a podle toho, co popisujete to za ty nervy nestoji. Zkuste se domluvit s projektantem, co Vam delal dokumentaci k RD, jestli by nezvladl i demolici. Protoze pokud to funguje na vsech stavebnich uradech stejne, tak abyste dostali povoleni/ohlasku k novemu domu, musite dostat nejdrive povoleni k demolici, nechat stavbu smazat z katastru a vse dolozit stavebnimu uradu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?