Stavební povolení v Dolní Lutyni, zkušenosti

Dobrý den , prosím vás máte někdo zkušenost se stavebním úřadem v Dolní Lutyni? Jak dlouho jim trvá vydání stavebního povolení když je to taková dědinka?nebo se chodí žádat o povolení do Bohumína? Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
na to jaká je to prdýlka tak maj super stránky, stavební úřad maj a na stránkách návody co a jak mít, formuláře ke stažení, je vidět že jsou to profíci, fakt dobrý...
Odpovědět
Ano to maj ;-) i paní jsou celkem v pohodě. Jen jsem chtěla vědět jestli jim to povolení bude trvat víc jak měsíc :-) celkem na stavbu spechame ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cizovi pokud jdete opravdu na stavební povolení, tak to určitě potrvá déle jak měsíc. Jsou tam lhůty na doručení ostatních účastníků řízení, jejich možné odvolání, pak nějaká lhůta, než bude rozhodnutí pravomocné ;-) To se do měsíce ani stihnout nedá (pokud se bavíme o stavebním povolení). Pokud jdete na ohlášení stavby, tak tam má úřad, má-li všechny dokumenty, na vyřízení max. 30 dní.
Odpovědět
Náš baráček má necelých 130m2 zastavěné plochy tak by to mělo být na ohlášku ale projektant nám řekl že úřadům za celou svou praxi uz nevěří ze to vyjde jak ohlaska tak stavební povolení na stejnou čekací dobu :-\ tak uvidime
Odpovědět
Profilova fotka
@cizovi stavíte nový? Pokud je to do 150 m2, tak je to ohlášení stavby, pokud budete mít všechny vyjadřovačky, souhlasy apod., tak na to má stavební úřad opravdu 30 dní. Pokud to neudělají do 30 dnů, tak si můžete stěžovat, ta lhůta je tam pevně daná. U stavebního povolení je to vzhledem k obesílání všech účastníků řízení, jejich lhůtě pro vyjádření, pak čekání na nabytí právní moci atp. otázka spíše 3-4 měsíců ;-)
Odpovědět
Ano ano stavíme nový.Jen se ptám protože moji kamarádi vyřizovali ohlasku v Karviné a tam je tahali snad rok :-\ protože jim nenahlasili na úřadě co vše potřebují za papíry vždy po měsíci jim oznámilo ze jim chybí ještě tohle a tamhleto a tak je tahali no hrůza.Tak jsem chtěla vědět jestli tedy nemá někdo zkušenost s Dolní Lutyni
Odpovědět
Profilova fotka
@cizovi nejlepší je tam zajít, nechat si písemně napsat, co vše po vás budou požadovat (nebo napsat e-mail, ať vám pošlou seznam - prostě abyste to měli písemně) a to vše poté doložit, až budete dávat žádost ;-) pak máte v ruce aspoň něco, na co se můžete odvolávat, kdyby dělali problémy.
Odpovědět
Po dodání všech vyjadřovaček jsem dostal souhlas do 30 dnů. Vyjadřovačky mi však trvaly mnohem déle. Pokud máte souhlas sousedů, povolení sjezdu, hygienu, životní prostředí, vynětí z půdního fondu, SmVaK, případně souhlas s připojením na kanalizaci a pod., nebude problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?