Změna sklonu střechy, jde zažádat o výjimku?

Profilova fotka
Dobrý den, dnes jsme dostali závazné stanovisko z odboru územního plánování a to takové, že nám napsali že náš záměr je přípustný ale za dodržení podmínky a to takové že budeme mít sklon střechy minimálně 35° a původně jsme měli mít 20°. Byli jsme se tam i ptát než jsme vůbec začali na projektu víc pracovat a řekli že by to neměl být problém a teď tohle, nejen že s tímhle sklonem bude náš dům vypadat prostě hrozně ale přijde mi že to udělali snad schválně. Takový plky co tam uvádějí, přitom o 3 domy dále stojí snad třípatrový dům bez střechy úplně. Můžete mi někdo poradit jak dál postupovat? Jde žádat o výjimku?
Odpovědět
O vyjimku zadat nelze. Bud se s uzemnim planovanim domluvite, nebo na stavebni urad podate zadost o stavebni povoleni i s nesouhlasnym stanoviskem z uzemiho planovani. Povoleni byste nedostali, ale muzete se proti tomu stanovisku odvolat prostrednictvim zamitaveho rozhodnuti (nepovoleni). Musite ale pozadat o povoleni, ne o spolecny souhlas (uzemni souhlas se souhlasem s ohlasenym st. zamerem) - u souhlasu nedostanete rozhodnuti a nebudete se proti nemu moc odvolat. Pak bude opravnenost toho pozadavku na strechu posuzovat krajsky urad a ten da svuj nazor v posudku toho vaseho odvolani. Je to na delsi dobu, ale mozna sveho docilite snadneji, protoze by vam to pisemne zhodotil nadrizeny organ. Ten dum s plochou strechou patri do stejne oblasti, ve stejne plose podle uzemniho planu? Kdy byl postaveny? Pro priste - chtejte vse pisemne.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Když my už nemáme tolik času, už čekáme na vše rok a už nám vážně dochází nervy s úřady cokoliv řešit. Navíc je tam uvedeno že dle územního plánu to souhlasí. Nesouhlasí to jen s nějakou platnou politikou územního rozvoje a s platnými zásadami územního rozvoje, píšou tam že se tam ten dům s takovou střechou nehodí atd. přitom ten tří patrový dům stojí o tři domy vedle, také v nové zástavbě. Obávám se že to dopadne tak že budeme muset měnit projekt ale jak dlouho tohle zase může trvat? :(
Odpovědět
Profilova fotka
Asi se budu muset pokusit jít si to vybrečet ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@katterinaa Co na to říká váš projektant? A jaké máte rozměry domu? Bez toho se namodelovat, jak by to vypadalo se zvýšeným sklonem moc nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Projektantka zatím neodpověděla na email.
Odpovědět
Profilova fotka
Zhruba 13m x 8m
Odpovědět
@katterinaa Na co jste cekali rok?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin únor koupě pozemku, od února 2018 do prosince 2018 projekt na příjezdovku a sítě plus schválení. na dům projekt trval půl roku, teď už to má v rukou člověk co nám povolení na dům vyřizuje - 3 měsíce.. a dnes přišlo tohle, takže pevné nervy už opravdu docházejí. Do toho problémy s příjezdovkou, musíme udělat asfaltku takže opravdu času ani penež není nazbyt :-(
Odpovědět
@katterinaa Chapu. Takze to neni jen chyba uradu. Ja jen aby ste tam na ne nenabehli, protoze chyube nedelaji jen oni. Musite se s nimi dohodnout, argumentovat. Co ta politika územního rozvoje a zásady územního rozvoje? Porovnejte ty ostatni novostavby, at mate ceho se pri obhajove drzet. Projektantka by vam mela pomoc.
Odpovědět
Už je to tu zase. Pokud podmínka sklonu střechy není v regulačním plánu obce, je mimo zákon. Už se to tu řešilo několikrát. Politikou územního rozvoje si můžou.... Sežeňte si odborníka na stavební právo. Už jsem říkal víckrát, pošlete tam právníka.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 Takže to znamená že si akorát cucají z prstu věci které ani nejsou v jejich kompetenci??? ]-( Zkusíme tam nejdříve dojít po dobrém a pokud nebudou ochotni přistoupit na kompromis že by jsme to změnili na 25° tak si najdeme právníka.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin nene jen chyba úřadů to není, zítra to zkusíme po dobrém a uvidíme. Ostatní novostavby právě už docela známe a náš dům se téměř neliší.. :-|
Odpovědět
Článek se načítá
@katterinaa zajděte tam osobně, zeptejte se na důvody zamítnutí, zkuste argumentovat, ukažte fotky domu bez střechy.... Pokud domluva nebude, chtěla bych termín další schůzky kde budete vy, architekt a pravnik (to bych několikrát zdůraznila}, navrhla bych, aby i uradnik zavolal svého nadřízeného.... Tohle dost často zabere ;-). No a pak už by zbývalo je přes soud. Pokud vás tlačí čas, ve tě to do vlastních rukou a jednejte. Všichni "placení" lidé mají na všechno čas. Nepodal jsem dnes... Nevadí, podám zítra, nebo po víkendu... Však 1 den nikoho nezabije.... A ono se to nascita.
Odpovědět
@katterinaa mame opravdu hodne podobny baracek, sklon strechy 30% a ja vidim obrovskou vyhodu v tom, ze na pude mame opravdu hodne ulozneho prostoru. nebude vam nakonec ten vetsi sklon vyhovovat? mame fakt podobny pudorys a toho ulozneho prostoru tam moc neni, pokud by nebyla puda :)
Odpovědět
@mirekb máte 30%, nebo 30°? Protože vámi udávaných 30% je asi 17°, tedy ještě míň, než má zadavatelka v tom zamítnutém návrhu.
Odpovědět
@llama pardon, 30°, procenta byl samozrejme preklep... ale myslim, ze na fotkach je jasne videt, ze ten sklon mame vyrazne vyssi :) ale i tak, moje chyba, uznavam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb Ano asi nakonec uděláme 30stupňů, pokud nám to teda na úřadě povolí, byli jsme to tam řešit a po tom co jsme jim ukázali fotky z okolí našeho pozemku kde jsou tam běžně domy se sklonem pod 30 stupňů začali dělat důležitý že to musí přezkoumat atd. tak doufám že aspoň na 30 stupňů přistoupí a uděláme si taky ten půdní prostor protože máte pravdu, úložného prostoru je tam opravdu málo.
Odpovědět
Profilova fotka
a to ještě ten úředník tvrdil že si naši první schůzku nepamatuje, lhář jeden. Nechápu co tyhle lidi vede k tomu aby zbytečně házeli lidem klacky pod nohy!
Odpovědět
@katterinaa Víte kolik chodí na úřad lidí se na "něco zeptat"? Pamatovat si všechny je nemyslitelné. Máte jejich vyjádření písemně nebo pouze ústně? Tuto situaci moc dobře znám, někdo se příjde zeptat s tím, že to stačí ústně na počkání - upozorním jej, že to bude pouze orientační, protože s někým za zády prostě nemám šanci projít důkladně všechny požadavky a regulace dle územního plánu. Nikdo nechce házet lidem klacky pod nohy, je to naopak práce navíc, ale taky nikdo kvůli Vám neudělá něco, co by následně padlo na jeho hlavu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bedna03 On ale tvrdil že náš projekt nikdy neviděl přitom viděl a ví to moc dobře.. Jsme v malém městě a nestaví se tady až tolik nových domů... Nehledě na to že tenkrát řekl na náš projekt že by to mělo být v pořádku ale že jemu osobně by se líbil o TROCHU větší sklon, například jako mají naši sousedi, tak jsme si jeho slova samozřejmě nebrali k srdci, když řekl že by problém být neměl tím to pro nás haslo, nebudu si stavět barák podle pána z úřadu kterému se ta střecha tak líbí. No a po tomhle přijde stanovisko že místo 20 stupňů nám nakazuje 35 stupňů tak to už mi přijde jako že to udělal prostě schválně...
Odpovědět
Profilova fotka
@bedna03 A nezlobte se ale kdyby jste si prošla naši strastiplnou cestu za bydlením tak by Vám to jako házení klacků pod nohy taky připadalo ;) Vy jste možná slušná ale takový nemusí být každý úředník, bohužel.. někteří jsou zamindrákovaní a nosí to do práce..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@katterinaa Dobrý den, mohu se zeptat jak jste nakonec dopadla? Máme bohužel naprosto stejný problém. Musíme mít dokonce 38°, máme dokonce od stavebního úřadu schválenou výjimku na námi žádaných 25°, ale při zažádání o stavební ohlášení s tím mají stejně problém. Moc děkuji za informaci. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@katterinaa @martiiin jo, holka (hochu), staré moudré řčení praví - telefonický / osobní hovor a ho.no se nedá zavřít do fasciklu. Co není od úředníka písemně, tak to vždycky může zapřít, když se mu to bude hodit, nebo jen tak - když bude chtít. Čtu tady o tvé strastiplné cestě, víš, my jsme stavební povolení vyřizovali téměř 6 let. Když jsme se úředníka nakonec ptali, proč to, tak nám bez uzardění řekl - zákon mi to umožňuje. Myslím, že český stavební zákon je náramně prokorupční, je v něm mnoho věcí, které úředník může a nebo také nemusí chtít, dle svého uvážení. Takže máš-li tak silné emoce, nechoď tam sama, zadej to vyřizování někomu, kdo je možná trochu méně kontroverzní, a nakonec ti, co taková povolení vyřizují, většinou ví, co v jaké situaci dělat, nebo mají na patřičných místech své lidi. Tebe by to sežralo, nedej se, ale neustupuj, když nechceš
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?