Odpověď na příspěvek od standa80:
S těma nárožíma a úžlabim to bude pěkná pálka 😅 @standa80 zdravím Vás Stando, Váš komentář neodpověděl na můj dotaz. Máte aspon cenové rozmezí, když jste evidentně odborník? Mějte se a děkuji.Odpověď na příspěvek od jipisek:
Dobrý den, již teď předem děkuji za Vaše reakce.… @jipisek jakou máte vybranou tašku?Odpověď na příspěvek od raptor18:
@jipisek jakou máte vybranou tašku? @raptor18 sensation/samba 11 amadeus glazura.Odpověď na příspěvek od jipisek:
Dobrý den, již teď předem děkuji za Vaše reakce.… @jipisek Já ti přidám nějaké info pro tebe. Podobnou střechu na bungáč (taky je důležité, zda je patro a výška od terénu). 9/25. Střecha na klíč-od pokrývače/klempíře+2 pomocníci, střecha na plošném bedněním, půdorys 220m2, plocha střešního pláště 290m2, krytina pálená planoton 11. Tvar do L, ale rozdílné výšky hřebenů. Včetně podbití přesahu OSB 18mm P+D. Vč. origo doplňků (3x prostup větrací, 180ks větracích tašek, 1xstřešní lávka, 1x antenní set, 1x výlez. 6xsvod 120, ŽLAB 330 rš. Materiál+práce cca 50/50 a celkem 950tis z DPH😉. Tak podobně rok zpátky 780t. V levné, ale ještě celkem dobré variantě bet. střechy betonpres a bez bednění 720t (rok zpátky). Na příští rok počítáme s cenou lehce na 1mil-naprosto běžná cena a z možného řešení na střední čechy jedna z nejlevnějších a s dobrým poměrem cena/kvalita. Lidi ale dále ze SČ nepustím, volnou kapacitu máme až 10/26. Jinými slovy tuto střechu bychom mohli nacenit kolem 1mil a i tak slušně vydělali. Ale realita taková, že můžeme cenit 1,2 a stále plno...lidi peníze evidentně mají. Pro představu (ne k naštvání) ještě uvedu, že střecha je hotova za 6týdnů...materiál třeba cca 500 a 3 zbrojnoši zaplatím za 50měsíčně..pak daň no a ten zbytek je pro nás...svým způsobem za sehnání zakázky a čumění jak dílov roste:-). Na rozdíl ale od konkurence, my jsme s oboru a práci rozumíme. Bohužel i takovéhle konkurenci se ale daří..Odpověď na příspěvek od panlorenc:
@jipisek Já ti přidám nějaké info pro tebe. Podo… @panlorenc super, díky moc za vhled do problematiky. Vnímám to dost podobně no, jsem si plně vědom kolik stojí prvky střechy, ale u některých nabídek co vidím zde, či kolem sebe u kolegů si říkám, zda to prostě není akt moc :) S cenami jsem zůstal v mojí předběžné alokaci minimálně o 20% pozadu :) Zeptám se Vás upřímně pane Lorenc? Cenové nabídky jsou standardně trasnsparentní, takže zákazník může vidět cenu materiálu a práce zvlášt ano? či ne? Také řeším, že přes některé známé bych zrovna u krytiny mohl vyjednat lepší cenu než jsou v nabídce, ale to teď teprve budu řešit. Moc díky za přínosnou reakci.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Nedávno jsem dělal sedlovou střechu cca 140 m2 a … @raptor18 díky moc za komentář :) Myslíte bez vazníků ano? Jen se ujišťuji :) DěkujiOdpověď na příspěvek od jipisek:
@raptor18 díky moc za komentář :) Myslíte bez vaz… @jipisek ano, bez vazníků.Odpověď na příspěvek od panlorenc:
@jipisek Já ti přidám nějaké info pro tebe. Podo… Pokud chcete ušetřit, můžete to být i to tom, zdali si třeba nejste schopen najít jen ty "zbrojonoše"(@panlorenc), kteří by vám to udělali, ale je to pak i tom, že to musíte režírovat, zajistit si materiál a podobně. Vazníky se totiž dají nechat udělat i na klíč samostatně a pak to tam dostat + pokrývač, už nemusí být zas tak složité.Odpověď na příspěvek od jipisek:
@panlorenc super, díky moc za vhled do problemati… @jipisek My jako pravidelný odběratěl se dostaneme na opravdu velký slevy u prodejců či přímo od výrobců, ale zcela upřímě říkám, že máme zisk i na samotném materiálu....případně se tváříme, že dáváme slevu zákazníkovi v rámci konkurence. Jenže ta konkurence je opravdu malá, respektive je a jen se perem o lukrativnější zakázky, které nám zrovna navazují.. Jinak řečeno ale, pokud vy sám poptáte materiál na sebe...o to vyšší pravděpodobně bude nabídka za práci🙂Odpověď na příspěvek od raptor18:
Nedávno jsem dělal sedlovou střechu cca 140 m2 a … @raptor18 No a já dělal známému sedlovou strechu nedávno 120m2 .Plné bednění prkna 24mm,folie Bramac Pro resistant,kontralate,Bramac těsnící pěna pod kontralatě,latě, střešní krytina Bramac clasik novo,krajovky Bramac Novo,střešní vylez Bramac Luminex,2ks kominku na odvetrani sanitární a odpad,střešní okno Roto trojsklo,stoupací tašky novo a stresni lavka,hromosvodovy zakladni tašky Novo,Bramac bezpečnostní hák,protisnehovy háky, půjčení gedy.Material komplet 164 tisic .Odpověď na příspěvek od standa80:
@raptor18 No a já dělal známému sedlovou strechu … @standa80 Já mám Tondach Planoton/Figaro 11 glazura a ty jsou určitě dražší. Co si pamatuji, tak jen za ty tašky to bylo kolem 140 tis.Odpověď na příspěvek od panlorenc:
@jipisek My jako pravidelný odběratěl se dostane… @panlorenc Kolikrát přinese zákazník skoro stejnou nabidku na materiál jako dostane řemeslnik. Minulý rok se to často stávalo na tašky od Tondachu.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@standa80 Já mám Tondach Planoton/Figaro 11 glazu… @raptor18 To je pravdaOdpověď na příspěvek od jipisek:
Dobrý den, již teď předem děkuji za Vaše reakce.… @jipisek Neviem, či Vám to pomôže, ale mám jednoduchú malú sedlovú strechu, pôdorys 110 m2, sklon 25°, komplet na kľúč firmou, vazníky, plošné bednenie, pálená krytina tondach contiton 12, protisnehové háky, komplet oplechovanie, žlaby a zvody, cena 417 tis. s DPH pred 2 rokmi. Bez záklopu s betónovou krytinou by som sa dostal na 300 tis. Práca im zabrala tak týždeň čistého času, ale boli prestoje kvôli počasiu a blbo objednanému materiálu, tak to celkom zabralo mesiac. Sused v rovnakom období mal podobne zložitú strechu ako Vy, vazníky mal od tej istej firmy ako ja za 300 tis. (ja som mal čiste vazníky za 90 tis.), zvyšok si robil po svojej osi, cenu neviem, dával betónovú krytinu bez záklopu.