Plechování u zdi

Zdravím :) Budeme si v budoucnu dělat menší střechu na přístavbě a nemůžu se dopátrat, jak je to s plechováním v naší specifické situaci. Pokud mi někdo poradí nebo nasměruje, budu moc ráda. :) Jde o to, jak to správně oplechovat když: -je to pultovka a nahoře po celé délce přiléhá ke stěně domu (tj. nepřesahuje přes ni žádná další střecha, mělo by to kapku nějak vypadat :D ) -budou tam pálené tašky, které mají nahoře zámky -bude tam prkenný záklop (a klasicky fólie atd.) Jak to vymyslet? Všude nacházím návody a obrázky na pultovku, kde mají krytinu - plech, tam je pak plechování ještě nahoře na tom. Ae co u té keramické krytiny? Dát plechování normálně na fólii, na kontralatě a pak všechny ty tašky nahoře seříznout? Nebo to nechat i s těmi zámky, že to tak hrozně nevypadá? (no nevím...) Nebo ještě na to nějaký druhý plech? Nebo to oplechovat až nahoře přes tašky, jako se to dělá u plechové krytiny? V montážních návodech krytin jsem se této kombinace (pultovka/u zdi/keramické tašky) taky nedopátrala. Díky moc. :)
Odpovědět
Ještě přidám obrázek.
Odpovědět
Stejně jako třeba komín, flexibilním samolepícím hliníkovým pásem a na zdi přes hranu pásu to ještě překrýt plechováním a zatmelit. Nebo klasicky oplechování a vystříhat do nej tvar krytiny.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lipsak:

Stejně jako třeba komín, flexibilním samolepícím …
@lipsak Díky za tip. Ještě mě k tomu napadá, že jsem někde četla, že by člověk úplně neměl takhle v místech styku s vodou kombnovat různé typy kovů (tj. zde hliník a pozink), tak nevím.
Odpovědět
Řešíte zbytečnosti... Za prvé se většinou plechuje pozinkovaným plechem ale nabarveným takže tam žádný článek vznikat nebude. Za druhé můžete plechovat hliníkovým plechem v barvě, a za třetí styk hliníku a zinku nevytváří reakci.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lipsak:

Řešíte zbytečnosti... Za prvé se většinou plechuj…
@lipsak Prima, tak to je dobře, díky za upřesnění.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?