Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma PIR desky funguji proti teplu vyborne pri celodennim slunci je pod krytinou kolem 55 stupnu a v interieru se teplota za cely den prakticky nehne, jinak s cenou souhlas ta je desna a prirodni to teda moc neni, ale zase echt prirodni veci budou cenove taky silene
Odpovědět
pohledove v podkrovi zustanou dva kulace a klestiny
Odpovědět
tomas80- ahoj Tome popisu me nekolika mesicni tapani izolace strechy. chtel jsem izolaci nad krokve: - pur pir desky jsem zavrhl. drahe, neni prirodni, nizka izolace proti hluku, nizka schopnost v lete fazovy posun prostupu horka do interieru. - pavatex nebo steico nad krokve 20 cm taky dost drahe a dost se zvedne vyska strechy. - nosniky steico joist a mezi ne foukana drevovlaknita izolace steico zell nebo baliky slamy taky dost drahe. u slamy velka vyska izolace. - rozhodl jsem se pro pavatherm combi 60 mm nad krokve. presahy strecha palubky 19 mm. dorovnani vysky pomoci kontralati. vyska krokvi 180 mm idealne foukana izolace steico zell. na krokve rost z lati 40x60 mm vyplneny ovci vlnou a zaklop sadrokarton. samozrejme jsou nutne parobrzdy. - izolace stity a bocni steny podkrovi baliky slamy
Odpovědět
@geodett díky, ale spíš se poptám ještě - tomuhle bych se chtěl vyhnout.
Odpovědět
@grapea Věřím tomu, já sám jsem potřeboval 13 tatrovek
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista ano, my právě v těchto dnech zhutňujeme vibrační nohou a jde to skvěle. jinak náš výpočet že budeme potřebovat 100 tun odvalu byl opravdu chybný - včera jsme museli ještě 20 tun doobjednat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista mam 2 desky 16 cm, leda by sis to z nich narezal, ale to by chtelo neco vetsiho nez rucni pilku, ja rezal par kousku na tretiny a je to sileny
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 ve stitech mam klasickou vatu, nez to neprodysne uzavru a zakreju finalni stenou urcite budou mit tramy cas vyschnout a jinak jak pise thomson, co dum da a zbyde jinde vse se tam da pouzit
Odpovědět
kdyby někdo měl PUR/PIR desky tloušťky 3 nebo 6 cm, měl bych zájem.
Odpovědět
ohledně toho zhutňování, kluk, co to dělal se mnou, říkal, že než vibrační desky do 250kg je lepší vibrační noha - sice má menší plochu, ale větší tlak v místě doskoku. dělali jsme nohou.
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson no, nějak to udělat musím...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 pokud ti zbyde puren, tak ho tam urcite flakni, pak co ti zbyde z podlahove/krocejove izolace, z izolace soklu a pak to prekryj cedicovou vatou abys srovnal tloskove rozdily a samozrejme to cele prekryjes pojistnou hydrolaci, ktera Ti zustane z nadkrokevky :-D , jak snadne :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e sirky maji hned dvoji ucinek, bud na zacpani der po broucich a nebo na podpaleni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Zatím .......klepu do dřeva..... jiný kámoše snad ne. A na památku po pilořitkách si hold nakoupím pár balíčků sirek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e do suchého se nepustí skoro nic, jen tesařík krovový a obyč. červotoč, ti ale nemají rádi průvan, jinak snad už nic. Pilořitky a dřevokaz čárkovaný jsou asi jediní škůdci, které lze velice těžko odhalit při odkorňování a výrobě srubu, je to vidět teprve když se prohryžou ven a vyletí, na druhou stranu neudělají žádnou velkou škodu, výsledkem jejich činnosti je spíš estetická vada v podobě dírek (kolíček, nebo sirka to v pohodě vyřeší. Červotoč a tesařík krovový dokáže vyrobit už vážný problém - hodný mikrovlnky, ale tyhle kámoše tam snad nemáš.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, můžu se zeptat, jaká je vhodná minerální izolace na zateplení štítů a půlštoku? na střeše bude puren protec (nadkrokevní pir deska). čekám na cenovou nabídku od pavatexu, ale nevím, nevím. asi to bude chtít levnější variantu. zatím jsem posbíral tato moudra: s minerální izolací může být problém s kondenzací par uvnitř stěny jednak špatně provedenou parozábranou, a i tím, že použijete nevysušené hranoly (namísto kvh), kterým v uzavřené skladbě hrozí hniloba, protože jejich vlhkost nemá kam jít. ten pavatex by byl lepší, protože je prodyšný, ale cenově to bude opak. tak nějak se v tom topím ;-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fredd1e :))) já myslím, že mám doma tesaříky, asi dva a co, povídáme si,,, chvíli v koupelně nebyl a už mi to chybělo, tak od někud přilezl :))) však oni také nejdou do starého suchého dřeva, jsou tam z původních larev :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha @thomson Po prvotním šoku z toho, že mě spadne novej srub na hlavu, jsem už více v klidu a pokud to tak zůstane a nebudou považovat pilořitky můj srub opakovaně za svůj :-), tak to ani řešit nebudu. Ale ty tesaříku máš zákaz !!!! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e prosim bud v klidu,,, docela dost dírek mám v kládách,, některé větší jiné menší, používám na veliké hřebíky a věším na to kalendář :-D,,, a dum máme z dřeva z roku 2008 a mám místečka, kde stále někdo něco chroupe, už jsem si zvykla,,, komunikovala jsem to,,, fakt nám ten dum nikdo nesežere :),,, mimochodem, mikrovlna vyjde na nehorázný peniz a neučinné, celý dum přeci nedáš do mikrovlnky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e tady toho ruzne poletovalo, nebo behalo dost, vetsinou jsem to rychle exportoval z baraku...vetsinou zive, dokumentaci nemam. Vylezove otvory v interieru nejsou, venku omrknu jak budeme natirat. Nejsem odbornik na hmyz, tak pak dej info co na to srubari.
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e zdroj elektřiny se dá provizorně vyřešit. mikrovlnka bude drahá, ale pokud bude zasaženo pouze určité místo, jako že snad jo, tak tohle by byla jistotka i za ty prachy. držím palce a přeji, aby se vše vyřešilo bez problémů!
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Myslím, že asi ne, protože co se vylíhlo, odletělo. Jen doufám, že se do suchýho dřeva teď něco hladově nepustí . Srubaři se dušují, že je všechno ošetřený :-| . Ty pilořitka snáší do mokrýho dřeva a larvy vrtají až 60 cm :-. chodbičky. Nechci dělat předčasný závěry a bláznit...... počkám na odborníky. Každopádně jsem četl, že takový mikrovlný ošetření přijde na desetitíce jen na elektrice a potřebuješ 3x32A Já mám omezený a dočasný 3x16A - takže nic pro mě ;-( .
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e mikrovlnka by nepomohla (nemyšleno ironicky)? http://www.sanace-dreva.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha jak píše vorelmato. myslím, že hodně lidí se nechá zlákat cenou, čehož u nezkušené firmy nebude tak težké dosáhnout a pak to tak dopadá.
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn My máme snad barák na pár let natřený :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 my musíme letos natřít tu jižní stranu roubenky..... po 5 letech a s jedním nátěrem... ostatní zatím necháme no tu garáž.. myslím, že letos budeme rádi, když se postaví obvod zdi
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn Tak se pak pochlub. My letos plánujeme jen natřít plot a jinak není nic třeba. Možná vymaluji podkrovní 2 pokojíčky, když bude nějak nálada a chuť.
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 bude to zděné.. v režii staršího syna, co k nám dojíždí z Prahy..
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn Jednou...jednou :-) Pokud soused odprodá ještě ten kousek vedlejší zahrady, si tam vybuduji taky zašívárnu. Pro své kostýmy a vše kolem toho. Ještě že jsme postavili tzv kotelnu v suterénu, je z ní zatím sklad těch kostýmů, ale ráda bych si to rozvěsila...A k tomu stoleček pro čaj a zašívárna :-) Takže jsem zvědavá, co vybudujute? A to bude zděné, srubové, nebo jaké?
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e Buď v klidu, nám z toho také vyletěly ňáký potvory, ale na funkci to nemá vliv ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?