Jak ukončit dřevěnou terasu? Tip na přechod

Dobrý den, plánuji stavbu dřevěné terasy, do roviny s trávníkem. Přemýšlím, jak ukončit přechod mezi terasou a hlínou, tak aby nic neprodůstalo a nepadalo na štěrkový podklad. Napadl mě dát obrubník na konec terasy, přes něj pak jen položit prkno, aby nebyl vidět. Budu rád za nějaké tipy, případně jak to vyřešit jinak. Děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hon13zik:

Dobrý den, plánuji stavbu dřevěné terasy, do rov…
@hon13zik Obrubník nie je zlý nápad, ja budem dávať stratené bednenie, pretože mi nejaké po stavbe ostalo. Problém ale môže byť podklad, aj v štrkovom podloží časom môže niečo rásť, chcelo by to nejakú fóliu alebo celé vybetónovať. Potom ale keď tam budú dookola obrubníky, môže tam stáť voda, to tým podkladným hranolom nebude robiť dobre. Nemám ešte vymyslené ideálne riešenie, ale chce to dobre premyslieť hlavne to prípadné odvodnenie.
Odpovědět
Profilova fotka
Dal bych normálně obrubník (8 cm) a dal bych ho vedle konce terasy, aby se po něm dalo jet koly normální sekačky a nemuselo se to brát strunovkou nebo nůžkami.
Odpovědět
Nebylo by lepší dát pod terasu nějakou geotextilii, aby se zabránilo prorůstání trávy a plevele. A co se týká obrubníku, líbí se mi nápad dát ho tak, aby se dalo sjet s kolečky od sekačky, to by hodně usnadnilo údržbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?