Bojler s tepelným čerpadlem nebo klasický?

Dobrý den. Prosím poraďte...má někdo zkušenost s bojlerem ,který má v sobě tepelné čerpadlo ? Zkušenosti? Nebo je lepší klasický? Děkuji
Odpovědět
@marenkas Já mám Ariston Nuos Plus 200. Bydlíme ale teprve necelé 2 měsíce, takže zkušenosti teprve přijdou. Zatím můžu říct jen: funguje bez problémů.
Odpovědět
Záleží čím budete vytápět, jestli máte vodní podlahovku tak k tomu potřebujete zdroj, buď plyn, El kotel nebo tc a jiný, tak to udělat dohromady, jestli El podlahovku tak pak záleží už jenom na spotřebě vody jestli se to vyplatí
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@frantisekpetru Dobrý den jistě máte dnes již více zkušeností s tímto bojlerem. Jste spokojeni? Jak moc je to hlučné? Děkuji za jakékoliv poznatky.
Odpovědět
@libor_trpka Dobrý den, s provozem jsem naprosto spokojen. Množství teplé vody nám naprosto bez potíží stačí i na pravidelné večerní sprchování i v zimě (4 členná rodina). Co se hlučnosti týká, bude hodně záležet, kde bude umístěn. Máme ho v technické místnosti, která sousedí z jedné strany s koupelnou a z druhé strany částečně s WC a částečně s garáží. Když je v provozu, tak je i v těch sousedních místnostech slyšet takový decentní "hukot". Ale není to nic, co by působilo výrazně rušivě. V pokojích, které jsou vždy minimálně přes dvoje dveře a 2 zdi, není slyšet vůbec nic. A v obýváku (který je přes 1 dveře a vzdálený cca 8-10 metrů) přes den ho opět nevnímáme vůbec, jelikož je "přehlušen" běžným provozem domácnosti (rádio/TV, vaření atd.). A večer, kdy je již větší klid, je opět slyšet max. decentní hučení. A pro porovnání ještě, pračka, která je taky v TM, je slyšet víc (obzvláště při ždímání). A např. vinotéku, kterou máme přímo v obýváku, vnímáme taky mnohem víc. Bohužel nedokážu absolutně nijak vyčíslit spotřebu, jelikož je připojen "natvrdo" (musel bych si instalovat nějaký dodatečný měřák do rozvodné skříně).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?