Co je potřeba pro poptávku rekuperace

Dobrý den, měla bych dotaz, než přímo oslovím některého výrobce/dodavatele rekuperace, potřebuji pro nacenění předpokládám půdorys domu, dispozice místností. Stačí zaslat třeba pouze rukou malovaný náčrt? Měnili jsme trochu propozice od projektové dokumentace, tj. nemáme aktuální v žádném hezkém formátu. Co dál musíme mít promyšleno nebo dodáno? Je na výrobci aby zvážil ideální variantu pro konkrétní stavbu? Myslím tím typ rekuperace, rozvod atd. Předem díky za reakce.
Odpovědět
Zdravim, pudorys a rez by mel byt dostatecny. U nas byl dostatecny jak pro VZT projektanta, tak pro realizatora. Pokud nemate aktualni pudorys, pouzil bych k dodelani nejaky volne dostupny program aby to sedelo co to jde. Nez nacarat neco rucne, zabere to asi stejne casu a bude to lepsi. Ten rez je celkem dulezity, aby realizator vedel jakou mate skladbu stropu, jak velka je treba instalacni mezera, jestli se musi vrtat skrz venec apod. Meli by jste si asi dopredu urcit co od rekuperace ocekavate. Chcete resit i vlhkost v ramci rekuperace? Potrebujete ji napriklad programovatelnou, at si muzete nastavit ruzne vykony v ruznou dobu. To je treba promyslet, ale slusna firma by vas mela vyberem provest. Idealni variantu a typ rozvodu by si mel umet realizator vypocitat dle velikosti a reseni celeho domu. Znacku by nebylo spatne si urcit dopredu na zaklade rederenci nebo hodnoceni jinych uzivatelu a vybrat rovnou realizatora, ktery se dane znacce venuje. Dopredu bych si taky promyslel jak to poskladate v TM. Ta krabice neni uplne mala a stropni jednotky nejsou zrovna stastne. Zaroven musite premyslet na nasavanim a vyfukem, ktere bud musi jit skrz fasadu, alespon 200 cm od sebe nebo holt na stechu.
Odpovědět
Profilova fotka
@peju To sání a výfuk může být hned vedle sebe díky použítí sdruženého fasádního boxu.
Odpovědět
Profilova fotka
@suchos To je pěkný nesmysl nasávat si vyfukovaný vzduch, stačí okolní topiči.
Odpovědět
Jsou řešení se sdruženou mřížkou, kdy nasávání tahá z fasády a výfuk jde mimo, ale co jsem vypozoroval, je to většinou až poslední možnost, když není zbytí. Většina projektantů nebo realizačních firem se drží 200-300 cm odstupu mezi sáním a výfukem.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 funguje mi to takhle již více než dva roky a nesmysl to rozhodně není. Díky difusoru nasava čistý vzduch. Ale vymlouvat Vám to nehodlám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?