Máte někdo zkušenost s dotací od ČEZ na tepelné čerpadlo?

Profilova fotka
Vybíráme tepelné čerpadlo, ještě sice neznáme tepelné ztráty, dům bude zděný, přízemní, plocha 120 m2. Máte někdo vyřízenou dotaci, kterou nabízí ČEZ? Je možné si vybrat značku čerpadla? Děkuji všem za info.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, tak ČEZ Vám žádnou dotaci nedá. On Vám jenom pomůže zkoordinovat všechny podklady pro dotace. Vzhledem k tomu, že jsem celou akci loni absolvoval tak nevím proč do toho tahat ČEZ. Jinak vaše otázka zněla jinak. Ano značku si můžete vybrat, ale výrobek musí být zaregistrovaný na Nová zelená úsporám a vy musíte splňovat podmínky dotačního programu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 děkuji za info, bohužel v tom tápeme, prý novostavby dotaci na tepelko nedostanou, tak jak to vlastně je? vy jste si dotaci vyřídil?
Odpovědět
Zdravim, dotaciu dostanete na vystavbu. mrknite tu: https://www.novazelenausporam.cz/
Odpovědět
Tak zas a znova : DOTACE na tepelné čerpadlo u novostavby nebyly, nejsou a téměř jistě nebudou. Ani od ČEZu, ani od jiné instituce. Stačí si jen přečíst a POCHOPIT text ze stránek ČEZu : https://www.cez.cz/cs/technologie/tep... A to na co se dávají dotace z programu Nova zelená úsporám je uvedeno v odkazu od @apostol.
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 Já jsem řešil výměnu zdroje vytápění u staršího RD. Teď koukám, že vy vlastně budete stavět. Tedy novostavba. Jestli mohu poradit tak si nejdřív nechte spočítat tepelné ztáty a navrhnout primární zdroj vytápění. Jinak cílem podle mě není vytápět levněji, ale nevytápět vůbec. Takže rovnice uvažování by měla být postavená asi takto .. kolik mi vyšly TZ, má smysl ekonomický smysl zvýšit zateplení, abych se se dostal ještě níže - odpoví projektant ? Až najdete odpověď tak hledejte zdroj vytápení. TČ je asi dobrá věc, ale drahá na pořízení. Takže když máte velmi nízké TZ tak je výhodnější pořídit elektrokotel.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 no my právě to tepelné čerpadlo vůbec nechceme, chtěli jsme elektrokotel a podlahové vytápění plus kamna či krb, ale projektantka říká, že už to nestačí, je-li možnost se TČ vyhnout řekněte jak, děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 Nyní musíte zkombinovat obnovitelné a neobnovitelné zdroje, ale to Vám musí poradit projektant. A kromě toho, že to nebude zbytečně drahé tak to by to taky nemělo být zbytečně složité. Já jsem stavěl před 4-5 lety. Teď 3 roky bydlím a mám nějaké vlastní zkušenosti. Já bych třeba dneska šel do TČ. A to z těchto důvodů. Díky TČ bych měl nižší sazbu na elektřinu a výrazně by se mi zlevnil provoz bazénu. Koupil bych TČ vzduch/voda s tím, že by TČ umělo chladit do podlahy a v létě by schlazovalo dům. A hledal bych výrobce a servisního partnera, který mi poskytne nejdelší záruku za akceptovatelnou cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?