Podlahé topení - Nastavení průtoků

Dobrý den, z nějakého důvodu se v ani jedné místnosti nedokážu při nastavování průtoků dostat na víc jak 1-1,5 L/min. Ty červené ukazatele prostě níže nesjedou i když to povolím co to jde. Nevíte, co je špatně? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
I když všechny ostatní větve zavřete? Kolik máte okruhů?
Odpovědět
@mrquestion zkoušel jste nastavit větší výkon čerpadla?
Odpovědět
Muzu zavirat a zkouset varianty jak chci, ale pod tu jednicku to proste nejde. Cerpadlo, to je v kotli? Nezkousel.
Odpovědět
@mrquestion Ano, oběhové čerpadlo je v kotli a jeho výkon primárně rozhoduje o průtocích
Odpovědět
@mrquestion To je nová instalace. Jakým kotlem topíte. Jak teplou vodu pouštíte do podlahy. Jaký je rozdíl teploty na vstupu a výstupu z podlahy. V domě máte zimu????
Odpovědět
@wpavel Tohle bude první zima v novém domě a premiéra s podlahovkou, tak jsem se s tím teprve začal seznamovat a chtěl si to trochu ponastavovat, aby to netopilo moc třeba v zádveří, naopak v koupelně a obyváku víc a zjistil jsem, že se průtok v těch baňkách otáčením skoro nemění. Kotel mám immergas Victrix Tera 24 Plus. Včera jsem to zapnul a teplotu nastavil na 30 stupňů. (Na kolik ji ideálně mít nastavenou?) @zubr487 Na to oběhové čerpadlo v kotli zkusím mrknout.
Odpovědět
@mrquestion Jestli je teplota správná se pozná až tak za 3 dny, když bude moc teplo všude tak snížit teplotu klidně po 1 stupni a zase čekat. Jestli je teplo tam kde nechcete tak ten průtok na dané smyčce snižte klidně po1l. Nevím jak velkou máte TZ domu kotel umí jak jsem koukal min. 4,3 kW to může být pro váš dům v tomto počasí ještě velký výkon. Kotel se bude vypínat, neměl by ale moc často, to cyklování se nechá nastavit. Kotel umí u ekviterm ale to zkoušejte až budete vědět na jakou teplotu potřebujete topit aby bylo teplo akorát. Zapomeňte na jakoukoliv regulaci termostatem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?