Přímotop chalupa

Dobrý den, řešíme vytápění ve starém domě, který bude k pronájmu..zatím se uvažuje spíše na rekreační pobyty. Vy, co pronajímáte chalupy, na kolik vás ročně přijde spotřeba elektřiny, pokud máte přímotopy? Popř. jak jinak v takovém objektu lze řešit topení? Klimatizaci spíše nechceme.
Odpovědět
@jowana Jde říct, o kolik % jsou úspornější např. konvektory popř. sálavé konvektory?
Odpovědět
Topení přímotopy vyjde dost. Pronajímáme krátkodobě byt kde jsou tři přímotopy a vše na elektřinu, roční spotřeba za 20,5tis.
Odpovědět
@jowana Hlavně ať nenaletíte na zázračné panely za tisíce.
Odpovědět
@wpavel koukám na klasické od Fenixe a nebo mne i zaujaly olejové radiátory.. @mitoma a byt je v jaké budově? Jestli se jedná o zateplený panelák např. nebo nějaký starší dům..
Odpovědět
@jowana zděný bytový dům, nezateplený. Samozřejmě máme tarif na nízký proud.
Odpovědět
@jowana olejové, sálavé nebo jiné kombinace elektrického topení mají stejnou účinnost a prakticky stejné provozní náklady pro stejný teplotní komfort. Nedejte se oblbnou kecy o vysokých úsporách při použití nějakých sálavých infrapanelů. Můžete ušetřit, ale není to o stejném teplotním komfortu a pak klidně můžete zjistit, že v zastíněných místech bude plíseň. O provozních nákledech primárně rozhoduje TZ domu. O návratnosti pak rozhoduje, jak často bude chalupa obývaná. Jestliže plánujtete trvalé bydlení, pak by bylo vhodné přemýšlet o nějakém levnějším zdroji tepla třeba TČ. Jestliže je to víkendová chalupa, tak bych to neřešil a dal všude nějaké elektrické přímotopy a určitě bych přidal i krb pro rychlé natopení po příjezdu.
Odpovědět
@zubr487 děkuji, ještě jsem vám psala SZ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?