Rekonstrukce domu - jaké topení?

Dobrý den, chystám se na rekonstrukci menšího řadového domu ( cca 90m2 ). Dům budu komplet zateplovat a dávat nová okna. Do místností kde bude obývací pokoj a kuchyň je komín který využiju na krbová kamna ( jelikož mám les tak bych rád využíval právě toto topení ) a dále zbývá jeden pokoj v přízemí a dva v podkroví. Jaký řešení vytápění doporučujete? Plynová přípojka není. Moc děkuji
Odpovědět
@kmosek asi nejrozumnější variantou je použít pro topení multisplitovou klimatizaci + ten krb
Odpovědět
Píšete, že budete zateplovat apod.... Já bych tam dal normální elektrické olejové radiátory do těch vzdálených místností. Nebo vzít krbovou vložku, stačí teplovzduch a rozvod trubkami na horký vzduch do těch místností, neznám ale dispozice domu.
Odpovědět
Pokud chcete topit jenom dřevem, tak bych nedělal z obýváků kotelnu, ale šel bych do pořádného kotle s aku nádrží, který bude mít někde svoje místo. Je to komfortnější teplo - všude stejná teplota, bez přetápění obýváku, dále pohodlnější obsluha a rychlá obsluha bez bordelu v obýváku. Účinnost bude také vyšší a stačí rozdělat, cca 2x přiložit a máte až na 3 dny teplo.
Odpovědět
Dal bych do podlahy odporový dráty a do obyváku krbový kamna.
Odpovědět
@kmosek Jak se v domě topilo doposud? Jestli je možnost dát kotel tak bych dal kotel. Na topení el. neuvažujte. S tím taháním dřeva a bordelem v bytě souhlasím. Nějaké rozvody teplého vzduchu se už také nedělají a hlavně třeba u kamen s výměníkem dochází k přetápění místnosti kde jsou kamna umístěná. Jestli budete zasahovat do podlah tak bych dal podlahové topení.
Odpovědět
Určitě podlahové topení, dělají se i nízkoprofilové teplovodní, my šli do Giacomini Spider. Za mne lepší než dráty. A akumulační nádrž, jak již bylo zmíněno dříve.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?