Rekonstrukce domu - výměna radiátorů za podlahové topení

Dobrý den, rekonstruujeme dům, kde v přízemí je teplovodní podlahové topení a v podkroví jsou radiátory. Topení v podkroví bychom chtěli změnit též na teplovodní podlahové vytápění. Skladba aktuální podlahy je: nosné trámy, deska OSB 22mm, kročejová izolace 50mm, 2x OSB deska 18mm a nášlapná vrstva 10mm. Prosím o doporučení, jak vhodně změnit skladbu podlahy s ohledem na změnu vytápění v podkroví? Děkuji.
Odpovědět
Teoreticky by šlo na tu izolaci dát tenké OSB, na to folii, pak podlahové trubky, udělat tam takovou mezeru potom takový kastl na ně, aby ten horní záklop 2x OSB byl třeba pul centimetru, centimetr nad potrubím a zaklopit
Odpovědět
@dream4 Na OSB desky 22m polozit izolaci 20mm, na to 30mm systemovu desku pre suchy system podlahovky, to zaklopit 2x12,5mm sadrovlaknitou deskou a na to naslapnu vrstvu.
Odpovědět
Je třeba myslet na hlavním princip fungování podlahového topení jako nízkoteplotního topení do AKUMULAČNÍ hmoty s vyšší teplotní setrvačností. Také není ani potřeba velkých tl. izolace ve stropě. Co je ale potřeba, je určitě projekt a statické posouzení stropu s přitížením od akumulační vrstvy v případě teplovodního (bet. či anhydrit 50-60mm). A pokud rekonstrukce nedovolí teplovodní, tak případně řešit elektricky (folie, rohože, kabely).
Odpovědět
@panlorenc Tazatel asi uvažuje položit PT a to suchou cestou, je třeba hledat na netu těch způsobu bez betonování je dost. Na topení EE by rychle zapomněl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?