Odpověď na příspěvek od tygr80:
Z venku se vám žádné vibrace přenášet nemohou. @tygr80 Myslim z vnitrni jednotkyOdpověď na příspěvek od opavia1234:
Zdravim, vzhledem ke zmene podminek pro ziskani s… @opavia1234 Áno, obzvlášť u invertorových jednotiek, keď idú na minimum na nízke otáčky, tak to duní a bohužiaľ tieto nízke frekvencie sa strašne blbo tlmia a najviac sa to kumuluje v rohoch miestností. Potrebujete dostatočnú hmotu na pohltenie toho hluku. Ja mám technickú v pivnici, takže žiadny hluk nemám, ale kým ešte neboli všade dvere a nábytok, tak to dunelo neznesiteľne aj cez dve poschodia. Doporučujem podlahu (betón/anhydrit) pod jednotkou oddilatovať od zvyšku podlahy, mal som to u svojho čerpadla dokonca uvedené v pokynoch. A okolo technickej zabudnite na ytong, dajte tam priečky z VPC alebo akustického SDK a dvere s plnou doskou.Odpověď na příspěvek od opavia1234:
Zdravim, vzhledem ke zmene podminek pro ziskani s… @opavia1234 Máme Stiebel Eltron, bungalov bez sklepa a čerpadlo máme v technický a nic neduní. Hlučný také není nijak extra. Rozhodně do ložnice a pokojů není slyšet. Technická nesousedí s pokoji kde se spí.Odpověď na příspěvek od franti_p:
Tak záleží na tom o jakém typu čerpadla píšete - … @franti_p Téma je země voda, kompresor je uvnitř a smyčka zemního vyměníku (případně vrtu) je zavedena do domuOdpověď na příspěvek od kofejn:
@franti_p Téma je země voda, kompresor je uvnitř … @kofejn jj - už jsem si všiml, jsem si nevšiml že jde o TČ země - voda.Odpověď na příspěvek od zdenda111:
Mám TČ země-voda od IVT (8 kW). Je umístěné v tec… @zdenda111 Dekuji, a mate inventorove cerpadlo?Odpověď na příspěvek od opavia1234:
@zdenda111 Dekuji, a mate inventorove cerpadlo? @opavia1234 Ešte jedna drobnosť, dajte tam čerpadlo s výkonom podľa tepelných strát a zbytočne nepredimenzujte. Ja som dal 6 kW aj keď by stačilo 4 kW, akurát ho zrovna nemali skladom a to silnejšie bolo za rovnakú cenu. Mám Stiebel Eltron. Výsledok je, že ide väčšinu času na minimum a to okolo tých 20 Hz zrovna rezonuje a duní. Keď ide na vyššie otáčky, napr. pri nahrievaní TÚV, tak je tiché. Našťastie po osadení dverí je už všetko v poriadku, duní to akurát na záchodoch, pretože sú prakticky presne nad ním a stupačka poza záchod ešte nie je akusticky doriešená. Ale vlastne už ma to netrápi, pretože už skoro dva mesiace netopím.Odpověď na příspěvek od roman_:
@opavia1234 Ešte jedna drobnosť, dajte tam čerpad… @roman_ Moc dekuji za rady, vazne nam pomohlyOdpověď na příspěvek od opavia1234:
@zdenda111 Dekuji, a mate inventorove cerpadlo? @opavia1234 Mám IVT Premium Line EQ C 8. Invertor to (pokud vím) není.Odpověď na příspěvek od opavia1234:
Zdravim, vzhledem ke zmene podminek pro ziskani s… @opavia1234 máme Nibe S 1255 12 kW, zemní, s ohřevem vody, je absolútně tiché, je v technické vedle obýváku a není slyšet ani když jsou otevřené dveře. Je tišší než ledniceOdpověď na příspěvek od esmeralda2:
@opavia1234 máme Nibe S 1255 12 kW, zemní, s ohř… @esmeralda2 s frekvenčně řízeným kompresorem