Tlačítko boost k rekuperaci - kde ho všude máte?

Dobrý den, moc vás prosím, kde mate tlačítka boost k rekuperaci? Předpokládám WC...a někde jinde? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Na WC jsem měl připravené, ale při odsávání z mísy jsou zbytečná a tak jsem je odpojil, aby se nepletly se světly. V koupelnách u nás také zbytečné - nezapojené. Nechal jsem jedno v kuchyni, které se používá.
Odpovědět
WC, koupelny, kuchyně a obývák. WC a koupelna mají stejný čas (cca 10min) a vysoké otáčky, kuchyně vysoké otáčky a půl hodiny. Obývák má střední otáčky a hodinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme na WC, v koupelnách, v kuchyni. Ale používáme ho hlavně na WC. V technický máme ovladač, ale tam tuhle funkci spíš chodíme zkrátit.
Odpovědět
Koupelna, WC nepoužíváme, štve nás, jak to potom 10min hučí, v kuchyni se zapne spolu digestoří. Spíš je to teď na obtíž a funkčnost neresime
Odpovědět
Na chodbě a zároveň blízko koupelny, wc, kuchyně. Nemám to na max, ale zvyšuji o stupeň, tedy např. z nízkého výkonu na střední. 1. stisk 5min, 2. stisk 15min, 3. stisk 40min, dlouhý stisk to ruší. Ještě budu dodělávat automatiku s digestoří.
Odpovědět
@radim2015 Diky, a v kuchyni nemate digestor? Nebo vyuzivate boost i tak?
Odpovědět
@bayt na obou WC máme. Ideál, když si máte možnost donastavit - doladit čas a výkon, mít přístup do tohoto nastavení. Odsávání z mísy je samozřejmě lepší. V koupelně je to zbytečné. V kuchyni nemáme tlačítko, ale spínač. Časovač i propojení s digestoří jsem nakonec nedělal. Protože ideál je to mít odděleně a nezávisle. Vaříme na elektrice a je zcela zbytečné pokaždé pouštět digetoř, natož s digetoří pokaždé spouštět ještě zvýšený odtah. Co ovšem zcela mohu doporučit je uzavírací klapka do odtahu, aby to při zapnutí zvýšeného odtahu (v kuchyni) odtahovalo skutečně jen z kuchyně.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Digestoř nevedeme a jsme spokojení.
Odpovědět
Nikde. Mám možnost řídit rekuperaci přes Loxone, ale stejně jsem to neudělal, protože potřebu tak nějak necítím. WC se odvětrá i při minimálním výkonu hodně rychle, u koupelny jsem rád za více vlhkosti v domku, kvůli květinám, protože s rekuperací ta vlhkost zejména v zimním období dost padá. Ale tím si musí projít člověk sám. Když přijde návštěva, prostě zajdu do technické, kliknu 2x na display a je to. Asi každá rekuperace má možnosti nastavení režimů, tak to mám takto: 7-9 - vyšší výkon (ranní vyvětrání) 9-11 - nižší výkon 11-13 - vyšší výkon (obvyklá doba vaření) 13-18 - nižší výkon 18-20 - vyvětrání před spaním 20-1 - nižší výkon 1-2 - booster 2-7 - nižší výkon Takže tak.
Odpovědět
Děkuju všem za cenné rady a tipy 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?