Vytápění Tepelné čerpadlo s rekuperací nebo elektrické s klimatizací

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, jaké byste zvolili vytápění? Bungalov 150m2. Tepelná ztráta celkem 4,88 kW (4,28 prostup obálkou + 0,6 větrání při rekuperaci). Přes PENB nám projdou tyto varianty. Var 1) teplovodní podlahové topení + TČ s ohřevem TUV + centrální rekuperace Var 2) elektrické podlahové topení + 4 klimatizace (v obytných místnostech) jako hlavní zdroj vytápění + bojler s TČ (Ariston Nuos Evo 150) Var 1 - o dost dražší. Větší komfort. Ale jak dlouho bude TČ fungovat než se rozsype. Var 2 - levnější varianta, ale hodně dražší provoz. Diskuzí jsem přečetl mraky, ale nevím co zvolit. Je tu někdo kdo vytápí pouze klimatizací a vyhovuje mu to? Pokusil jsem se varianty porovnat, viz příloha. Vychází mně, že větší náklady na var1 se nevrátí ani za 15 let. Velká neznámá je cena elektřiny za 10 let. Předem děkuji všem za komentáře.
Odpovědět
1
2

Odpověď na příspěvek od vr_brno:

Ahoj, jaké byste zvolili vytápění? Bungalov 150m2…
@vr_brno Mám v baráku v provozu KOMPLET - TČ pro ohřev vody pro vytápění i TUV, s VZT - Rekuperací, s ohřevem vzduchu i s chlazením a s KOMBI-AKU-bojler s dálkovým ovládáním - všechny požadavky na TZB
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?