Odpověď na příspěvek od ozzy77:
jak? Svědomitě....v kuchyni mám celou jednu spodn… @ozzy77 my mame door to door system uz 3 roky a ty "hnizda" na odpad nastesti v obci zustaly - a zadna zmena porad jsou plny a lidi to maji u baraku taky plny, takze asi se tridi vic :)Odpověď na příspěvek od ozzy77:
jak? Svědomitě....v kuchyni mám celou jednu spodn… @ozzy77 s poslednou vetou súhlasím úplne. Aj u nás (stredné Slovensko) je to kadejaké.Odpověď na příspěvek od geodett:
@ozzy77 my mame door to door system uz 3 roky a t… @geodett jojo takhle nějak se to jmenuje. Ale tak pokud je pořád stejně plno, tak to by možná mohlo odpovídat situaci, že se třídí víc a je míň nevytřízeného odpadu v komunálu - v tom případě by to dávalo smysl....Odpověď na příspěvek od puhelin:
V kuchyni máme koš na komunál, na sklo, na plasty… @puhelin litr na osobu? Tak to už je docela extrém....my máme necelou polovinu, akorát všechny ty popelnice musím jak kokos tahat cca 400m, ale co už, někdy mi právě ta vzdálenost chybí abych splnil počet kroků :-)Odpověď na příspěvek od ozzy77:
@puhelin litr na osobu? Tak to už je docela extré… @ozzy77 Tak to je fajn důvod. Ano, je to už opravdu hodně a vadí nám to. Bohužel netušíme, jak to jinak vyřešit. Co se odplenkovalo nejmladší dítě, nenaplníme popelnici v sedmi osobách ani za měsíc, máme tu menší plastovou a plná max do poloviny, spíš do třetiny (vyváží je každý druhý dýden).Odpověď na příspěvek od ozzy77:
@puhelin litr na osobu? Tak to už je docela extré… @ozzy77 @puhelin u nas je od svozove firmy je cena 927 Kc na obyvatele, obec vybira 950 Kc a kdyby se zapocitaly komplet vsechny naklady (sberny dvur, kontejnery apod.) tak by se muselo vybirat 1150 Kc na hlavu snizit cenu neni jak, protoze svozova firma je tu jedna na ber nebo neber :) v roce 2030 konci moznost odpad skladkovat, bude se muset vse tridit a neroztriditelne palit ve spalovnach, cena tudiz nadale poroste, protoze kazdorocne klesa mnozstvi kg komunlaniho odpadu na hlavu, ktery lze vyprodukovat - kdyz je to vice obec pak plati pokutyOdpověď na příspěvek od denisa_hajdukova:
Zajímalo by mě, jak třídíte odpad. Na třídění pla… @denisa_hajdukova u nás například máme odpadkový žlutý kontejner a máme tam házet i plast i papír, kartony takže je to o něco doma jednoduchší :-D no celkem by mě zajímalo když to i třídíme proč ta cena za odpad neklesá.Odpověď na příspěvek od geodett:
@ozzy77 @puhelin u nas je od svozove firmy je ce… @geodett tak u nás je od tohoto roku novinka - platíme kolem 1 Kč za litr popelnice - vychází to necelých 6000,- za 240L a necelé 3000,- za 120L popelnici. Platíme jenom za vyvezené popelnice (takže když vyvážíš jenom 1x měsíčně, tak ušetříš), ale zase musíš ji tam alespoň 1x dát, jinak ti to naúčtují, i když ti nic nesvezli. Takže i když je důchodce sám v domě, tak musí zaplatit minimálně 1000,-/rok a nevyvezou mu ani jedenkrát popelnici. Jsem fakt zvědavá, jak bude vypadat okolí za půl roku tady tohoto provozu a kolik černých skládek se objeví... A navíc to ještě vedení města prezentovalo, jako že všichni zaplatí za svoz míň, protože měli modelový příklad s šestičlenou rodinou, která vyváží 120l popelnici jednou za měsíc 🤣 No, a na sídlištích to mají ještě lepší - tam si platí kontejner a už vidím, jak se hádají, kdo tam co dal...Odpověď na příspěvek od wartx:
@denisa_hajdukova u nás například máme odpadkový … @wartx cena za odpad neklesá, protože roste skládkovné a taky se každý rok snižuje objem odpadu, který ti uskladní za nižší cenu. Jakmile ji obec překročí, tak platí "pokuty" (dražší cenu za tunu). A bude to ještě horší.Odpověď na příspěvek od denisa_hajdukova:
Zajímalo by mě, jak třídíte odpad. Na třídění pla… @denisa_hajdukova na to třídění odpadu jsou různé názory, no každý by se měl řídit toho co tady chce ponechat pro naši další generaci. to je pro mně na prvním místě.Odpověď na příspěvek od patkin:
@denisa_hajdukova na to třídění odpadu jsou různé… @patkin tak snad nechceš po lidech s IQ35-45 aby rozhodovali o třídění odpadu....Odpověď na příspěvek od jarin1:
Dneska nam přivezli velke popelnice 240L na plast… @jarin1 To je pecka, pretože u nás včera vyviezli papiere a plasty a dnes som potreboval vyhodiť nejaké kartóny a u z diaľky vidím borca, čo tam zastal autom a nachádzal tam krabice. Prázdne a neroztrhané. Instantne boli koše plné.