Chalupa - cottage, vintage a stará patina

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
Odpovědět
holky, prosim - uz je to dyl, ale nekdo daval odkaz na latky na MMB. Nemuzo to ted najit a chtela jsem si objednat an polstarky
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?str... http://www.mimibazar.cz/bazar.php?alb...
Odpovědět
Profilova fotka
Nevite, cim se to vycpava? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=2... Vcera jsem si privezla od kamaradky plnou ikea tasku starych povleceni, perfektni latky, jedna ma vzor hodne podobny tomu na obrazku, tak bych ji rada zuzitkovala. Ale zas aby me ty polstarky nevysly 3x draz na naplnich :-N
Odpovědět
Profilova fotka
asi molitanem, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Vcelku nebo drti? :)
Odpovědět
Profilova fotka
drtí podle mě ne. Ani na ten molitan bych to neviděla. Ale nevím. Jsem moc neporadila, co? :-N když už ene nakousla sedáky, nevíte kde by se daly sehnat takovéto v nějakých pěkných vzorcích a barvách? http://sar.webgarden.cz/renovace - kuk hned u první renovace Možná to mají v každém druhém obchodě, nevím, ještě jsem nezačala pátrat. V ikea mají jen s velkými pruhy (bílo-zelené, bílo-červené apod.) a já bych radši něco s jemnější barvou i vzorkem. Budou na podobné židličky jako je ta na fotce. Nebo byste daly jiný typ? Poraďte. Já vím, blbost, ale když už se s těma židlema tak nadřu, tak to chci mít dokonalý :-D jo a náš pozemek ještě není v nenávratnu x-) Sice jsme zjistili, že do nového územního plánu už asi zahrnout nepůjde, ale do dalšího by to snad šlo. Teď jen ještě oběhnout všechny síťaře, ochránce (asi 100 m od pozemku roste chráněná rostlina. Už se rozrostla snad do několika km2 a stále je chráněná :-N ) apod. a pak se rozhodnout, jestli se vyplatí čekat tři nebo čtyři roky a nemít to vlastně černé na bílém, jestli se z toho zastavitelná plocha vůbec stane :-| Ale zase ten pozemek je prostě ideál x-) a cesta teď vypadá jako nejmenší problém, slepá prý vůbec nevadí
Odpovědět
Jani, diky ten druhy odkaz je ten pravy. Hned ho ukladam ;-) Drti bxch to nevycpavala, je to nepohodlne na lezeni. Ja vycpavam polstraky a ted nevim jak se o jmenuje cesky :-p Basteln Watte. Neni to molitan
Odpovědět
Profilova fotka
Bdý den :) Mám trochu rýbu ... ale hned upozorňuju že alergickou a že návštěvy zásadně přijímám! už mám červený koberec, jo? samozřejmě že je vintage a prostě tak trochu starej, chalupářskej, aby pani KáPé mohla přijít :) vycpávání polštářů a sedáků ... doporučuju, zejména těm, co jezdí obědvat do Ikea, aby si koupily takový ty modrý polštářky 25 x25 cm asi za 20 KC ... ty staci vykuchat a napln preplnit do cehokoliv. ja takhle siju atipicke polstare a taky polstarky pro nevesty ... jo a muzu dat do alba Anezku, kdyz je s vytrinou? Pani spravcova, dejte vedit, jo?
Odpovědět
krasne slunecne prvomajove dopoledne x-) , jajsme od brzkeho rana pilna jako vcelicka a je to poznat v baraku. Praseci chripku bchom mohli chytit jeste z pokojiku üpobertaku, ale jinak je uz dum relativne Ok. Coz, ale za chvili zase pravda nebude.. Jeve diky za tip, ikeu bych mohla zvladnout pristi vikend. Pravdepodobne jedu do Cr an prodlouzeny vikend. Pokud vse klapne jak ma , tak jsem v patek na Ladronce. V nedeli se budu vracet do nemec. Ze bychm si s Martinkem udelali zajizdku a omrkli cerveny koberec?
Odpovědět
ahoj holky x-) taky vám přeju krásný prvomájový den. janino, taky radím koupit ty levný polštářky, vykuchat a vycpat to tím. ;-) to je nejjednodušší. jsme kdysi dostali od někoho takový polštářek k vánocům, absolutně se nám sem nehodí, tak jsem ho kuchla a vycpávám, co potřebuju. lucko, ty sedáky taky marně sháním. co jsem viděla, tak měli třeba v jysku, v lidlu, v schaffer boutigue, ale byly buď jednobarevné (oranžové, žluté, zelené a tyrkysové), nebo v těhle barvách, ale pruhaté. jo a měli je myslím jednou i v tchibu, ale ty zase byli pekelně drahý. i když - koukni se, jestli je ještě nemají, nebylo to, myslím, tak dávno ;-) jinak je měli kdysi i v this and that, ale to je v praze ve vodičkový, nevim, jak často se dostaneš... janino s červeným kobercem - nýzku do alba dej ;-) zdeni, ladronku myslíš tu pražskou? tak že bychom si udělaly sraz? martínka bych ráda viděla x-) jo, včera jsme si konečně jeli pro auto (psala jsem vám, že bylo nabouraný, že jo?), je jak nový, jen (i když ho luxovali), tak tam zůstaly drobný střepy, tak je teď míla venku a pucuje. pucuje i to půjčený od sestřenic. po o máme sraz s kamarádem na náměstí, je tam majáles, a odpoledne jedeme grilovat. tak si užijte dnešek i víkend ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ctecka uz cteckuje? :) Ukaaa :-D (Nebo na kone, tam mas stejny nick i album :) Polstarky me taky napadly, jenom jsem premyslela, jestli nejde koupit samotna napln, budu ji potrebovat hoodne..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nechci byt janinaaaaa! Odjakziva to jmeno nesnasim. Jsem ene, ju? |-| Tyhle polstarky maji taky v Obi, nevychazeli tak draze, dekor si uz nepamatuju.
Odpovědět
Karkul, opravdu myslim tu prazskou. Dopo tam mame sraz maminek s dtma, takze klidne po o. muzete dorazit. Jakmile uvidite chumel maminek s batolatama, tak me tam urco najdete :-D Kdyz bude pekny pocasi, tka se zdrzim tak do peti. Kdo bude chtit, pisnu do IP muj cesky mobil, at se najdeme ;-) . Pak pojedu na vikend na Moravu.
Odpovědět
Profilova fotka
hezký volný pátek všem ;-) kvete u vás něco? U nás snad jen šeříky. Nevím, pod čím se líbat =-) :-D kájo, díky za rady, tchibo mě napadlo, tam bych očekávala i pěkné dekory, ale nic takového tam nevidím. V this and that jsem byla asi před měsícem, ale to jsem ještě nevěděla, že je chci :-N Dneska jedeme do Letňan, chlapi chtějí do kina, já původně taky, ale asi půjdu do Kika, tam úspěch moc nečekám, a myslím, že je tam teď nově i Baumax "přes ulici". Tak to tam omrknu. Stejně se chci podívat na podlahy, barvy atd. atd. Jo a ještě je mají v Madam bal, nevím, jestli je i nějaký v Praze, tam mají celkem i pěkné, ale já stejně hledám něco jinýho holky, chceme teď v létě měnit pokoj. Šli byste do Jak se staví sen? Ačkoli v poslední době tíhnu k té patině, antik apod., tak tenhle pokoj takový nebude. Tak mě napadlo se přihlásit do JSSS :-D Všechno zadarmo, na nábytku moc nešetří. Já se na tu proměnu těším, chtěla bych to udělat sama, ale máme omezený rozpočet a hlavně se bojím, že to nezvládnu dotáhnout do detailů. Ale musela bych mít právo si určit designéra. V tom mi by mi asi nevyšli vstříc, co? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
ene, ty nesanasis janu? mne se to livi to jmeno cece, kdyby mi nepripadalo trapny mit deti pojmenovany po rodicich, tak by moje dcera byla urcite jana. jenom nesnasim variantu janicka, to bych teda asi dost vrazdila, hubila, deratizovala :) zdinko musim te zklamati, ja pristi vikend kutim v BA, takze nebudu v miste bydliste se zdrzovati, jen ma zahradnice tu bude pecovat o me latifundie. karkule tak ja nyzu davam do alba, neco tam promaznu nebo se mrknu, jak to mam s tim konem, jestli tam mam taky neco jako nick a album? :))) asi jo, co? ale aby nevznikly nejaky famy :)) ze mam potomka. jo a pani ene, sousedka videla anezku na chvilku u vany a je z ni uplne hotova :) ale sama ma taky peknou dcerenku a dalsi ceka, zde jsou holky moje fotogenicky: http://www.fler.cz/zbozi?id=267142 ajdu se teda podivat co s tou nyzkou udelam, kam ja ji jenom dam :)))
Odpovědět
Profilova fotka
tak ji hazu na kone, hola hej :)
Odpovědět
Článek se načítá
skoda, ze nebudes pristi vikend v iste mydliste, no co uz, snad priste. Jak budeme mit druhe auto, budu jezdit casteji. Koukala jsem na deti ve vitrince. Nyzka ej sikovna a je znat, ze to je holcicka. Marta b tak nezny v te skrince nebyl 8-) :-p . Dostal na velikonoce vrtacku, je ted hodne v kurzu. Prizemi uz ma skoro opravene :-D http://www.facebook.com/album.php?aid...
Odpovědět
Profilova fotka
Fab, JSSS uz nedavaji, ne? Pochybuji, ze budou dalsi dily, maji ted Jak se stavi dum.. Taky jsem premyslela, jestli casem nezkusit Bydleni je hra, ty jejich promeny a hlavne lidi mi jsou takovy sympaticky :) Jani, bozi fotky :-D Cekala jsem, ze budes mit tak dve :-D Ani jsem nevnimala, ze mackas tak divoce :)) Znovu musim obdivovat tvou odvahu ji tam takhle nechat kramovat :-N He, mame to presne opacne, ja nesnasim Janu (na sobe), jedina prijatelna podoba je Janicka nebo oslovovani Jani :-D Ale uznavam, ze skoro dvoumetrova Janicka je jinci kalibr :-D :-D S tou Ene jsem se zzila nejak vic :)
Odpovědět
Profilova fotka
ene, teď to právě nedávají, ale dělají zase konkurz na nové zájemce o proměnu. Ale na stránkách mají něco o tom, že shánějí velké rodiny. A to my nejsme :-D Bydlení je hra mi je taky sympatičtější, ale tohle je aktuální. My to chceme předělat hned, co se přestěhujeme, protože jinak se z toho zblázním :-N
Odpovědět
Dobré odpoledne ;-) taky vám přeji krásný prvomájový den, my jsme se právě vrátili z procházky a musím říct, že třešní je asi všude nedostatek, my jsme žádnou taky nenašli...tak jsme si dali hubana pod nějakým jinym květem, ani nevim co to bylo :-N Nýzka je úžasná, krásný fotky. A Jeve, krásná almárka no a to v ní... x-) x-) x-) Jo a pořád se musím dívat na ten druhý odkaz od Maji, toho domečku jak tam mají i tu krásnou zahrádku... nevím jak vám ale mě se to moc líbí, přesně takhle nějak bych to chtěla...ale takhle velký prostory bohužel nemáme :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My teprve vyrazime ven, nemuzu manzu vykopat, ted si uvedomil, ze se mu chce spat, tak se jeste natahl :-N Oboje rodice na nas cekaji, ze pojedeme hromadne na Luz, musime jeste nakoupit neco Anezce k jidlu, doufam, ze budou mit otevreno... Takove typicke odpoledne :-N Kdyz nenajdete tresen, tak se olibejte pod brizkou :) U nas tu funguje oboji :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, Lampi, to je co, radost pohleďet, balkónovky přímo na terásku - můj sen, a tak útulný. Když se podívám kolem sebe tak se mi chce utéct. :-| Ene, mí bláznivý rodiče se líbají zásadně pod květem jahodníku, to je pohled pro sousedy :-D
Odpovědět
Maji neboj, dřív nebo později určitě taky najdete nějakej krásnej domeček, kde si to uděláš podle svých představ ;-) My teda máme taky francouzský okno (nebo jak se tomu říká) přímo na zahradu, ale zatím na zahradě ještě nic nemáme...jde to pomalu, jak má člověk čas jen o víkendech a hlavně bychom potřebovali, aby pořádně zapršelo a my mohli pořádně uhrabat a urovnat hlínu...jednou bych ale tu zahrádku taky chtěla udělat do takovýho stylu, jako má ta paní... chci mít kytičky převážně v různých košících, starých hrncích, kamenných korytech a tak...takový ten franouzský styl x-) x-) x-)
Odpovědět
No my byli na zahájení sezóny v Solvayových dolech (?)... ve Svatém Janu pod Skalou. Jezdili jsme ve vláčku 3x tam, 3x zpátky. Za jízdy kolem stromů jsem byla políbena 2x, ale jinak jsme na to úplně zapomněli. Teda manžel si vzpomněl ráno, já si nevzpomněla vůbec a teď jsem si vzpomněla až večer, tak jsem mu řekla, že uschnu :-p :-D Ačkoliv za jízdy jsme míjeli hodně stromů, tak by se to mohlo počítat :-D Jana se mi líbí moc a jsem ráda, že se tak jmenuju, dá se to různě ohýbat, zdrobňovat. Některé tvary nemusím, nemusí mi třeba někdo říkat hnusně Jano :-p nebo Jančo, Janino se mi líbí míň.. ale dá se, jde o ten tón spíš :-D Nejradši mám Jani a hezký je i Janičko nebo Janinko :-N Stavěli jsme se v Třebáni na jídlo. Super dětské pískové hřiště mezi jehličnánky s hračkama, tatrama.. Dítě padne za vlast :-D Jdem spát až teď :-N
Odpovědět
A vláčky paráda, lomy krásně barevný, supr počasí, výšlap s dítětem v Ergu OK, párek v rohlíku dobrý, veterány pěkný a ty vláčky jsou úžasný :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Doupravila jsem fotky a muzu jit spat :-p Miluju delat veci na posledni chvili 8-(
Odpovědět
pardón, lomy pochopitelně :-p
Odpovědět
jdu se pochlubit, co se mi podarilo h :-D http://www.aukro.cz/item620197169_ple... http://www.aukro.cz/item620198307_sma...
Odpovědět
Profilova fotka
Hezky :) Ted jeste aby to poslali.. my takhle jednou vydrazili tilko asi za 12 Kc a ta zenska se uz neozvala... Aukrarky, kdyby jste nektera narazila na nejakou peknou misu na ovoce nebo bily omacnik, dejte vedet, ju? Ideal neco takoveho http://sar.webgarden.cz/image/11628141
Odpovědět
Profilova fotka
Ene, tak jsem ti u kávičky koukla na mísy a možná by se ti mohlo něco líbit, a hladkých bílých je tam tak dost, ale tyhle jsou zvláštní. http://im.aukro.cz/item624073462_star... jako podmiská taky hezký - http://im.aukro.cz/item625359953_star... http://im.aukro.cz/item625224466_misa... http://im.aukro.cz/item625445240_misa...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?